Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Mart 2018 Perşembe

Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli ? - Kurgu Gücü
Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Web site kurarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmezseniz, siteniz pek ilgi çekmez. Bizde bu hususları sizlere kısa bir dille, anlatmaya çalışacağız. Bir Web sitesi kurarken nelere dikkat edilmeli diye bir soru çıksa karşınıza önce kendinizi bir ziyaretçi yerine koyun ve o sitede neler olabileceğini düşünerek başlayın. Ardından kendinize bir hedef belirleyin. Ben hangi kitleye hitap edeceğim ? Bu siteyi açma amacım ne ? Hiçbir amacı bulunmayan bir sitenin bir başarısı olacağını düşünemezsiniz herhalde.


Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Site açarken ''Benimde sitem olsun'' diyerek site açmayın. Böyle açılan siteler genelde İnterneti çöpe dönüştürmekten başka bir işe yaramıyor. Faydalı bir iş yapabileceğinize inanıyorsanız site kurmanızı tavsiye ederim. Sitenize gelen ziyaretçilere sayfalarınızın güncelleme bilgilerini ana sayfada vermek sitenizi daha cazip kılacaktır. Ayrıca sitenizi daha önce ziyaret etmiş olanlara, tekrar sitenize girdiklerinde güncellemeleri bildirim olarak sunmanız sitenizi ön planda tutacaktır ve size daha çok puan kazandıracaktır.


Artık çoğu site bilgi amaçlı kurulduğu için sizlerde sitenizi kurarken ziyaretçilerin bilgilere ulaşması kolaylığını sağlamalısınız. Böylelikle bilgiye kolay ulaşan ziyaretçi sitenize beğenecek ve sürekli sitenizi ziyaret edecektir. Ayrıca bir resim sitesi kurmuyorsanız, resimlerinizin çözünürlülüğünü düşük tutun ki, resimleriniz geç açılmasın. Geç açılan resim demek eksi puana düşmenize sebep olacaktır. Ana sayfa ne kadar içerik bakımından göze hitap ederse, o kadar sitenizin ilgisi artar. Ana sayfada diğer sayfalarda olmayan şeylerin olması sitenizi daha kaliteli duruma getirir. Bir ziyaretçi siteyi ziyaret ettiğinde Ana sayfaya bakarak aradığı bilgiye ulaşabilirse, site tam amacına ulaşmış demektir. Böylelikle siteniz daha çok ilgi çekebilecektir. Web Sitenizi kurarken dikkat etmeniz gereken hususlardan biride renk uyumu olacaktır.

İlginizi Çekebilir = Ücretsiz Web Sitesi Nasıl Kurulur ?

İnsanların gözlerini kamaştıran değilde, sade anlaşılır bir renk ayarlaması yapılmalıdır. Okuyucu, yazıları okurken rahat bir şekilde zorlanmadan okuyabilmelidir. Yazıları tema rengi yüzünden okunmayan bir sitesi pek bir işe yaramaz. Sitenizi kurarken yazıların boyutunu, fontuna, tema rengiyle uyumuna, sadeliğine ve en çokta anlaşılır bir Türkçe ile yazmanıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde dikkatli davranırsanız siteniz her zaman ön planda kalacaktır.


Ne tür bir site kurarsanız kurun, Ana sayfa-Renk ( görüntü )- Anlaşılır bir dil-Bilgi ulaşım kolaylığı varsa her zaman artı puanda olursunuz. İnsanlar aradıklarını bulacakları bir site tercih ederler. Gereksiz bilgiden uzak siteler ziyaretçi tarafından hoş karşılanacaktır. Bugün ki yazımızda bu şekilde oldu arkadaşlar. Umarım yeni site kuracak arkadaşlara faydalı bir yazı olmuştur. Şimdiden sitenizi kurarken başarılar dilerim.

İlginizi Çekebilir
1- Ücretsiz Blog Kurmak İsteyenlere Bedava 7 Blog Kurma Sitesi
2- Backlink Sorgulama Siteleri: Rakiplerinizin Backlinklerini Öğrenin!
3- Kaliteli Backlink Alınabilecek Alexa Değeri Yüksek Siteler

1 yorum:

  1. Web site zahmet isteyen bir iş bence. Sizin blogunuz gibi bir site kurmak oldukça uğraştırıcı olur. Ben o yüzden pek bulaşamıyorum

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..