Youtube Adsense'ini Blogger Barındırıcısına Bağlama Yolları - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Mart 2018 Cuma

Youtube Adsense'ini Blogger Barındırıcısına Bağlama Yolları

Youtube Adsense'ini Blogger Barındırıcısına Bağlama Yolları - Kurgu Gücü
Youtube Adsense'ini Blogger Barındırıcısına Bağlama Yolları
Bildiğiniz üzere blog yazarak para kazanmak mümkündür. Tek yapmanız gereken, içeriklerinizi kaliteli oluşturmak ve bir Adsense hesabına sahip olmaktır. Normal bir blogger barındırıcı ile blogspot uzantılı bir blog kurduysanız, Adsense'i blogger'a bağlamak için tam tamına 6 ay beklemek zorundasınız. Bu 6 süre zarfı içinde kaliteli içerikler oluşturmalısınız ki, özgün içerik nasıl oluşturulur konumuzda kaliteli içerik hakkında bilgi verdik, siteniz Adsense'den onay alabilsin. Bu bahsettiğimiz blogspot uzantılı bloglar için geçerli bir seçenektir.


Peki Youtube Adsense'ini Blogger'a bağlayabilir miyim ? sorusuna cevap verecek olursak, Youtube üzerinden açılan Adsense hesabını blogspot uzantılı bir siteye bağlamanız mümkün değildir. Yani ya Blogger barındırıcısına özel Adsense hesabınız olacak ya da blogunuzu yükseltmeniz gerekecektir. Yükselme ne demektir ? Yükseltme blogspot uzanlı domaininizden blogspotu kaldırmak demek oluyor. Şu şekilde örnek verelim; bizim Blogger üzerinden açtığımız adres: https://kurgugucu.blogspot.com olsun. İşte bununla Youtube Adsense'sine kayıt yapamıyoruz. Kayıt yapabilmek için şuan adresimiz olan https://www.kurgücü.com adresi ile Adsense içerisinde Adsense yükseltme yapmamız gerekmektedir. Bir kaç günlük incelemenin ardından zaten doğrulanacak ve Adsense artık yükseltilmiş ve blogunuza reklam uygun olacaktır.



Diyelim ben domain için para veremem diyorsunuz. Tamam o zaman blogspot uzantılı bir blog ile de Adsense'i Blogger'a bağlamak için ne yapmanız gerektiğini anlatalım. Yapmanız gereken ilk olarak tertemiz bir Adsense hesabı oluşturmak ya da bulmak. Yani Youtube'ye falan bağlı olmaması gerekiyor. Zaten Blogger üzerinden başvuracağınız için size özel bir Adsense açılacak fakat bir kişinin bir tane Adsense hesabı açmasına izin verildiği için sizler için sıkıntı olabilir. Ya sizde olan Youtube Adsense hesabını kapatacaksınız ya da bir arkadaşınızdan rica ederek kendi adresine bir Adsense hesabı açmasını sağlayacaksınız. Bu doğru bir seçenek olmasa da olabilecek seçenekler arasındadır. Fakat tavsiyem kesinlikle yeni Adsense hesabımı açmamanız yönünde ve Youtube Adsense'ini yükseltmeniz daha doğru bir seçenek olacaktır. Her neyse diyelim blogspot uzantılı blogunuz 6 aylık süre zarfını doldurdu.


Bunun ardından hemen blogunuzun paneline giriş yapın.
Ardından sol menüden '' Kazançlar '' seçeneğine tıklayacaksınız. Zaten 6 Aylık süre dolduğunda Adsense için bir alan açılacak o sayfada.
İşte o alandaki yönergeleri takip ederek kendinize bir Blogger barındırıcısı Adsense hesabı oluşturmuş olacaksınız. Adsense bunun üzerine size bir kod verecek ve sitenizin '' html '' alanına yerleştirmenizi isteyecek. Yerleştirmenizin ardından Adsense sitenizi izlemeye başlayacak ve sitenizi uygun bulunması ya da bulunmaması doğrultusunda size olumlu ya da olumsuz dönüş yapacaktır. Olumlu dönüş yaparsa yine sol menüde yer alan '' Kazançlar '' seçeneğine tıklayarak '' Blog'da Reklam Göster '' yazan alanı evet yapmanız sitenizde reklamların gösterilmesi için yeterli olacaktır. Eğer ki olumsuz yanıt gelirse, mailde hangi şeyden dolayı kabul edilmediğinizi ifade ederler. Sizde ona göre tekrar düzenlemeler yapıp tekrar başvurabilirsiniz.



Hep söylediğim gibi blogunuzu yükseltmeniz sizin için daha karlı bir seçenek olacaktır. Çünkü ziyaretçileriniz tarafından daha iyi bir izlenim almak istiyorsanız domain her zaman profesyonel olmalıdır. Genelde blogspot uzantılı bloglara pek alaka bulunmuyor. Aklınıza konu ile alakalı takılan tüm soruları aşağıda yer alan yorum kısmından sormaktan çekinmeyiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..