Korkularınızı Yenmeye Hazır mısınız ? Başarmanın yolu ÖZ GÜVEN - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

12 Mart 2017 Pazar

Korkularınızı Yenmeye Hazır mısınız ? Başarmanın yolu ÖZ GÜVEN

Korkularınızı Yenmeye Hazır mısınız ? Başarmanın yolu ÖZ GÜVEN - Kurgu Gücü
Korkularınızı Yenmeye Hazır mısınız ? Başarmanın yolu ÖZ GÜVEN
Şöyle bir düşünceye sahibim ; İnsanların çoğunun başarısızlık sebebinin içinde atlatamadıkları korkuları ve öz güven eksikliği olduğunu düşünüyorum. En basit örneği verecek olursak bir kız görüp beğenmişsindir fakat kıza duygularını ifade edemiyorsunuzdur. Neden çünkü ya beni terslerse duygularıma karşılık vermezse diye bir korku içindesinizdir. Fakat şunu düşünmüyorsunuz ; sizde bir insansınız karşınızdaki de bir insan. Hayat içinde her şey olumlu sonuçlanacak diye bir şey yoktur. Bazen reddedilmeyi göze alacaksınız ki ileri de çıkacak ufacık bir engelde hedefinizden saptırmasın. Başarmak her zaman işe bir adım atmakla başlar.



Attığınız o ilk adımla başarıya ulaşma şansınız yüksektir. Çünkü hiç başlamamak yerine bir adım atıp, neler olacağını görmek bizim hem öz güvenli olmamıza hem de ileri korkusuz adımlar atmamıza yardımca olacaktır.


Hayatı çok detaylı bir şekilde düşünmeye kalkarsanız bunun altından kalkmanız çok zor olacaktır. Hayatı basite indirgeyin ve olumsuz yönleri değilde olumlu yönlerini görmeye gayret gösterin. Bakın o zaman her şey nasıl da bir düzen için girecek ve rahatlayacaksınız. Korku herkesin içinde bulunan bir şeydir. Ben korkmuyorum diyen insan yalan atıyordur. Her insanın bir korkusu vardır. Fakat bu korkularınızı bir zincir vurmadığınız sürece hayatta her zaman 1-0 geride kalacaksınız demektir.



Korkunun en temel nedeni ise öz güven eksikliğidir. Kendine öz güveni olmayan bir insan hiçbir şey de başarılı olmaz. Bir şeyi yapmak istiyorsa kişi, önce kendinde istemeli. Ben bunu başarabilirim, yapabilirim demeli. Kısacası her şey kendinizde başlayıp kendinizde bitiyor. Beyninizin sizi yönetmesini izin vermeyin, beyninizi siz yönetin ki başarı kazanın. Yönetilen değil, uzlaşı sağlayan kişi olun. Neden uzlaşı sağlayan olun dedin derseniz ; Yöneten de olmayın çünkü kimse yönetilmeyi hak etmez. Herkes kendi kendini yönetmeli. Bir başkasının başkalarını yönetmesi duruma göre insan kırıcı gelebilir.

Herkesin bir korkusu vardır.

Kimi yüksekten korkar, aşağıya bakamaz. Kimi kediden köpekten korkar, kimi de kendinden korkar. İşte en kötüsü de kendinden korkan kişidir. Kendinden korkan insan hayatta başarısız olmaya mahkumdur. Çünkü kendinden korktuğu için hiçbir şekilde hayata adım atamaz, asosyal bir yaşam içinde bulur kendini.

Hayatınızı zora sokmayın. Korkularınızı yenin. Kendinize gelin. Bir rahat bırakın öz güveninizi. Kimse kimseden üstün değil. Sadece öz güven eksikliği bu. Yani kısaca anlamak gerekirse başarmanın yolu öz güven ile başlar.

İlginizi Çekebilir
1- Büyük Girişimcilere Göre Başarmak İçin Yapmanız Gereken 8 Fikir
2- Ufak Gibi Görünen Ama Zengin Olmanızı Sağlayacak En İyi 7 İş Tavsiyesi
3- Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..