Film Şeridi Gibi Geçer Gözünün Önünden Hayat | Geçmişte İz Bırakan Anılar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Temmuz 2019 Pazar

Film Şeridi Gibi Geçer Gözünün Önünden Hayat | Geçmişte İz Bırakan Anılar

Film Şeridi Gibi Geçer Gözünün Önünden Hayat | Geçmişte İz Bırakan Anılar - Kurgu Gücü

Bazen öyle bir şey oluyor ki , bütün hayatı film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiveriyor insanın. Eskiden yaşadığın kötü veya iyi şeyler bir anda hafızasında canlanıyor. İyi olanlarda kötü olanlarda yüzünde ufak bir tebessüm bıraktırıyor. Çünkü yaşamışsındır ve iyi ya da kötü arkanda bırakmışsındır. Pişman değilsindir yaptığın için. Sadece canını sıkan şey o günlerin bir daha geri gelemeyecek olmasıdır. Bazen insan yaptığı hataları geri dönüp , düzeltmek ister.



Düzeltebilecek fırsatı olsa ve geri dönebilecek olsa , hiç düşünmeden gözü kapalı kabul edeceği bir gerçek vardır. Fakat malesef geçmişi geri getirmek mümkün olmadığı için , geçmişte yapılan hataları gelecekte tekrar etmemeye gayret göstermektir önemli olan. Geçmişinizi silmek yerine , geçmişte yaptığınız iyi ya da kötü olaylardan ders çıkartmak önemlidir.



Geçmişi geride bırakmak isteyebilir insan fakat izlerinin her daim kalacağının farkındadır. O yüzden bazı durumlarda geçmişi kabullenip , geleceğe bakmalısınız. İnsan çaresizdir bazen , geçmişi ile yaşayamaz. Çünkü geçmişinde onca hata yapmıştır ki , hatırladıkça kendini üzmeye devam eder. Kendini üzüldükçe de geleceğine bir katkı sağlayamaz. Bu da hayatta yeni bir başlangıç yapmasını engeller. Geçmişinden kurtulmak isteyenler, bazen şehrini değiştiriyor , bazen anılarını yakıp yıkıyor. Fakat hislerinde kalanları nasıl yok edeceklerini bilmiyorlar. İşin gerçeği çoğu kişi , görselliği yok edince geçmişi de sildiğini sanıyor fakat hafızasında kalanları düşünemiyorlar. Aradan yıllar geçiyor. Geçmişe dair ufacık bir iz geleceği de etkiliyor. Bazen de öyle bir durum oluyor ki , geçmişte yaşadığı bir iz karşısına çıktığında tebessümle '' ne günlerdi be ama artık geri de kaldı '' diyerek yoluna devam ediyor. İşte bunu başarabildiyse insan gelecekte de bir şeyler başarabilir demektir.

İnsanın zaten hamurunda başarmak vardır ve bunu için yapması gereken çok basit bir şeydir Başarmanın yolu ÖZ GÜVEN adlı konumu inceleyerek bu konu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hayatımızda bazen öyle anlar gelecek ki , ufacık bir anı hatırladığınızda geçmişiniz film şeridi gibi önünüzden geçecek. Geçenlerde benim başıma geldi bu olay. Kısaca anlatayım sizlere de. Öyle telefonumu aldım elime ne yapsam falan filan derken , aklıma müzik dinlemek geldi. Telefonumun müzik bölümünü açtım ve yabancı bir şarkı tıklayıp dinlemeye başladım. Yabancı şarkını bitiminden sonra yeni bir şarkı başladı ve geçmişimde iz bırakan bir şarkıydı bu. Dinledim . Uzun bir süre dalmışım. Bu daldığım sırada ilk okulumdan , şimdiki zamanıma kadar bütün anılar sırasıyla gözümün önünden geçti. Kötü anılarımda vardı fakat hepsinde bir tebessüm sardı yüzümü. Kötüydü ama şimdi hatırlayınca anıdır ve kötü olsa da güzel yanları oldu. Ders çıkardım bunlardan. O dört dakikalık müzik bana yıllar yıllar öncesini yaşattı resmen , gözlerimin önünde.


Eminim çoğunuzun gözlerinin önünden geçmiştir anılarınız film şeridi gibi. Keşke fırsatı olsa da insanın hayatını baştan oturup izleyebilse... Buna benzer yazılarım yine olacaktır bizlere takip etmeye devam ediniz.

Kurgu Gücü blogunda her şeyi bulabileceksiniz. Hayatın içinden her şeyi sizler için kendi deneyimlerimizle paylaşmaya çalışacağız.

İlginizi Çekebilir
1- Büyük Girişimcilere Göre Başarmak İçin Yapmanız Gereken 8 Fikir
2- Büyük Girişimcilerin Motive Eden 30 Muhteşem Sözü
3- Ufak Gibi Görünen Ama Zengin Olmanızı Sağlayacak En İyi 7 İş Tavsiyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..