Türkçe'miz Gittikçe Yok Oluyor Farkında Değiliz! Yozlaşıyoruz! - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

13 Aralık 2019 Cuma

Türkçe'miz Gittikçe Yok Oluyor Farkında Değiliz! Yozlaşıyoruz!

Türkçe'miz Gittikçe Yok Oluyor Farkında Değiliz! Yozlaşıyoruz! - Kurgu Gücü
Türkçe'miz Gittikçe Yok Oluyor Farkında Değiliz! Yozlaşıyoruz!
Türkçe'miz o kadar güzel bir dil ki ucu açık öyle kelimeler cümleler kurulabiliyor ki harika bir dil olduğunu söylememek mümkün olamaz. Fakat son senelerde Türkçe gittikçe yok oluyor ve yozlaşmaya başlıyor. Bunun başlıca sebebi ise sosyal medya platformları olduğu konusunda çoğu kişi hem fikirde. İngilizce kelimeler değil de Türkçe kelimeler kullanarak dilimizi daha düzgün kullanmaya özen göstermek gerekiyor.


Son zamanlarda sosyal medya olayları artıkça dilimizde de bir yozlaşma ortaya çıkmaya başladı. Millet artık yazılarını yazarken, Türkçe'de olmayan ya da Türkçe'de var fakat harf eksilterek cümleler kuruyorlar. Bu insanların konuşma diline yansıyor. Konuşurken bile yazma diliyle konuşur bir hal aldık.

Örneğin; Ben bu gece gelmicem.
Doğrusu: Ben bu gece gelemeyeceğim.

Fakat kelime millete uzun geldiği için kısaltmalara başvuruyorlar. Bu şekilde Türkçe'miz yok olmaya başlıyor.



Diğer bir örnek ise; -yor eki. Millet nedense geliyor, gidiyor, yapıyor, koşuyor yazmak yerine; geliyo ( gelio ), gidiyo ( gidio ), yapıyo ( yapıo ), koşuyo ( koşuo ) gibi anlamsız manasız kelimeler kullanıyor. Tamam hadi noktalama işaretlerini pek kullanmıyor olabilirsin anlarım da neden sondaki '' r '' harfini yazmazsın anlamıyorum. Ya da '' y '' harfini yazmasın. Bu tür şeyler yüzünden Türkçe yok oluyor denebilecek noktalara bile gelinecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir = Dudak Uçuklatan Fiyatlarda Dünyanın En Pahalı 10 Topuklu Ayakkabı

Ayrıca bir de şu var; Son zamanlarda Türkçe kelimelerin yanlarına da İngilizce kelimeler ekleyerek konuşmalar.. Sinir oluyorum arkadaş. Resmen dilimiz yok edilip, yozlaştırılıyor.

Örneğin; İncredible yani, Follow me beni tatlım gibi.


Anlamıyorum, inanılmaz yani yazsan ölür müsün? Takip et beni yazsan ölür müsün? Zaten Follow me demek takip et beni demektir sen gidip Follow me yazdıktan sonra beni koyuyorsun.


Artık herkes Türkçe kelimeler yerine İngilizce kelimelerin daha ilgi çektiğini düşünüyor. Çoğu yerde farkındaysanız, marketler, kafeler, mağazalar vs.. hep İngilizce veya başka isimlerle dolu. Adam gibi Aile Çay Bahçesi yaz. Neden gidip Family Çay Bahçesi yazarsın anlamış değilim. Biz Türk ülkesindeyiz ve bu şekilde yaparak Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Bu durum da ekonomideki dolar olayı gibi olmaz umarım. Çünkü her şeyi dolar üzerinden yaparsanız Türk Lirası da değer kaybeder. Aynı bu misal her şeyi İngilizce üzerinden yaparsan Türkçe yok olur gider.



Neyse kısaca Türkçe'mizi bu şekilde katledip , yabancı özentisi yapmaya çalışıyorlar. Dili ve Dini olmayan bir ülke, yaşayamaz. Millet olsa da devlet kuramaz. Hür ve bağımsız olamaz. O yüzden dilimizi kullanırken daha dikkatli kullanmaya gayret gösterelim arkadaşlar.


Şöyle bir durumda var adam daha kendi dili olan Türkçe'yi konuşmayı bilmiyor, sonra gidip başkalarını eleştiriyor. Bu tür insanları da pek sevmem. Önce kendini ölç, biç ve tart sonra başkalarını eleştirme hakkın olur.

İlginizi Çekebilir = Gülmekten Kahkahalara Boğulacağınız Gülme Garantili Fıkralar

Şu soruyu da sormadan edemeyeceğim; Neden Dünya da Ana Dil İngilizce? Neden başka dil değil de İngilizce? Bunu bir düşünün? Türkçe kadar geniş anlamlı bir dil var mı dünya da? Türkçe'mizi yozlaştırmayın ve yapıyo değil de yapıyor diyin. Yemicem değil de yemeyeceğim diyin. En azında konuşurken değilde yazarken bunu yapın. Ölmezsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..