Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Haziran 2018 Perşembe

Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri

Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri - Kurgu Gücü
Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri
Kurgu Gücü olarak bu günkü konumuzda ads.txt dosyasını nasıl oluşturulur? konusunu sizlere görsel detaylı bir şekilde adım adım anlatmaya çalışacağız. Ads.txt ne için gerekli? ads.txt 3. taraf sağlayıcılarının reklamlarını sitenize ekleyebilmek için gereklidir. Yani Blogger değilde başka bir siteniz var ve her şey tamamen size aitse. İşte o zaman reklam yerleştirebilmek için ads.txt yi aktif etmeniz gerekmektedir. Blogger da reklam kodunu sitenize yapıştırmanızla Adsense otomatik olarak yaptığı için ads.txt dosyası oluşturmanıza gerek yoktur.


Kurduğunuz blog üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından para kazandırıyorsa ya da AdSense'i blogunuza kendiniz manuel olarak  bağladıysanız, Ads.txt dosyasının içeriğini kendiniz manuel olarak ayarlamanız gerekmektedir. Öncelikle Blogger'da oturum açın. Ardından sol üst taraftaki, aşağı gösteren oku tıklayın ve hangi blogda ads.txt dosyasını ayarlamak istiyorsanız o blogunuzu seçin.



Blogunuzu seçtiniz örnek olarak ben Kurgu Gücü blogumu seçiyorum. Daha sonrasında sol tarafda bulunan '' Ayarlar ''yazın yere tıklayın. Ayarlara tıkladığınızda alt kategoride seçenekler çıkacaktır. O seçenekler arasından '' Arama Tercihleri '' yazan yere tıklayın. '' Kazanç sağlama '' yazan yerin altında ads.txt yazan yeri bulun. Ardından '' Düzenle '' yi tıklayın. Düzenleyi tıkladığınızda hayır evet seçeneklerinden '' Evet '' yapın. Ayarlarınızı üçüncü taraf para kazanma sağlayıcısından kopyalayın ardından Düzenle yaptığınız ads.txt nin metin kutusuna yapıştırın. Bu işlemin ardından kaydet demeyin unutmayın. İsteğe bağlı olarak ads.txt dosyanızın içeriğinin doğru olup olmadığını kontrol etmek için, http://<blog adresiniz>/ads.txt sayfasına gidebilir ve kontrolünü sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir = Youtube ile Para Kazanmak için Kanal Nasıl Oluşturabilirim ?
Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri - Kurgu Gücü

Not: Blogunuz üzerinden para kazanmıyorsanız veya blogunuz yalnızca Blogger-AdSense ilişkisi üzerinden AdSense kullanacak şekilde yapılandırılmışsa, ads.txt dosyasını manuel olarak ayarlamanıza gerek yoktur. Blogger bunu sizin yerinize yapar.

Kurgücü sitesi olarak sizlere Ads.txt dosyası oluşturma konusundan bahsettik. Diğer konularımıza da göz atmayı unutmayın.

2 yorum:

  1. Ne zamandır bu tarz bir yazı arıyordum bir türlü tam bilgiye ulaşamadım. En sonunda sitenize buldum gayet başarı bir açıklama olmuş. Sitenizi bundan sonra devamlı takipteyim

    YanıtlaSil
  2. Ads.txt dosya etkinleştirmek bu kadar basitmiydi ya teşekkürler..

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..