Dutun Faydaları Arasında Antibiyotik Etkisi Olduğu Gerçeği - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Haziran 2019 Salı

Dutun Faydaları Arasında Antibiyotik Etkisi Olduğu Gerçeği

Dutun Faydaları Arasında Antibiyotik Etkisi Olduğu Gerçeği

Dutun faydaları arasında antibiyotik etkisi var mı sorusu oldukça merak edilmektedir. Peki dutun faydaları ve zararları nelerdir? Dutun zararları var mı? Dutun saça faydaları var mıdır? Dutun antibiyotik etkisi olduğu doğru mudur? Beyaz dut ile Kara dut hakkında bilinmesi gereken bütün detayları sizler için konumuzda anlatmaya çalıştık.


Dutun bilindiği üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlar '' Beyaz Dut '' ve '' Kara Dut '' olmak üzere iki çeşittir. Dutun söylendiğine göre yani Profesör Doktorların söylediklerine göre antibiyotik etkisi olduğudur. Dut mineral ve vitamin bakımından oldukça yüksek bir meyvedir. Ağız ve diş sağlığı, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kansızlık ve saçların canlılığı için oldukça önemli bir meyve olduğu söylenmektedir. Dut meyvesinde bir çok şey yapılabilmektedir. Örneğin ; Dut Pekmezi, Dut Hoşafı, Dut Reçeli gibi.




Dutun Faydaları Arasında Antibiyotik Etkisi Olduğu Gerçeği

Beyaz Dut'un faydaları şu şekildedir;  Beyaz dut, C Vitamini içeren bir meyvedir. Bağırsak ve Mide hastalıklarında ve düzenli çalışmalarında birebir faydası dokunan meyvelerdendir. Yorgunluk hissini azaltan ve bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalı olan meyvedir. Ayrıca kalp zayıflığının tedavisinde de önemli rol alan bir meyvedir. Böbreklerin yağını beslediği için yaşlanmayı geciktirir, cildin daha diri ve taze kalmasını sağlar ve en önemlisi de guatr hastalığına iyi gelir.


Dutun Faydaları Arasında Antibiyotik Etkisi Olduğu Gerçeği

Siyah Dut'un faydaları şu şekildedir ; Böbrek yağını besler, çiçek ve kızamık hastalıklarına şifalı gelir, kan yaptığı söylenir, mide ve bağırsakları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Siyah dutun suyu ile yaptığınız gargara, ağız içi iltihaplarına, diş eti şişmesine, bademcik iltihaplarına, diş eti iltihaplarına ve boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olur.

Güneş Yanmasından Korunmak İçin Halk Arasında Uygulanan Yollar ilginizi çekebilir.

Önemli Bilgi: Dutun faydaları arasında ağız için yaralarının giderilmesi için Ekşi Dut çiğnemek en faydalı yöntemlerden biridir.


Dutun faydaları falan anlatırken aklıma küçükken dut ile alakalı yaşadığım bir hikaye geldi onu anlatmak istedim. Küçük yaşlarımda dut ile alakalı bir olaydan bahsetmek istiyorum sizlere. Daha küçüğüz yaşımız 12-13 falan, mahallemizde yaşlı bir teyze ile amca var. Bu iki kişi çok çok iyi insanlar ve büyük bahçeleri bulunuyordu. O zamanlar çocuğuz tabi bahçelere girip bir şeyler yemek istiyoruz ve o çağlarda izin almak yerine izinsiz girip yemek daha bir heyecan verici oluyordu. Fakat bir gün o yaşlı amca bizi bahçeye girerken gördü ve yanımızda geldi, bizde ne hikmetse kaçmadık. Amca bize yiyin çocuklar yiyin bakın diğer tarafta bir '' Dut Ağacı '' var dedi. Ondan da alın yiyin zaten biz toplayamıyoruz artık, gördüğünüz gibi '' elimiz ayağımız tutmaz oldu '' dedi. Biz teşekkür edip dut yemeye gittik.


O arada da arkadaşlardan birine dedik git poşet al gel de evden amcalara da toplayalım sonuçta yaşlı insanlar, izinsiz girdik ama bize kızmadılar diyerek biraz ondan biraz bundan toplayıp onlara da götürdük. Bir görseniz ne çok sevinmişlerdi. Biz her gün neredeyse o dut ağacına çıkardık. Baya bir büyük dut ağacıydı oldukça eski senelerden kalma olduğu belliydi. Bir de o dut ağacına üzüm dolanmıştı ve üzümlerde çok güzeldi. Ağacın tepesinde oturur hem dut hemde üzüm yerdik. Güzel günlerdi o günler. Şimdi bu iki yaşlı kişi amca ile teyze vefat ettiler. Allah Rahmet Eylesin. İkisi de çok iyi insanlardı. Yaşımız büyüdükçe gider sohbet ederdik onlarla. Bize güzel hikayeler anlatırlardı özellikle yaşlı teyzem çok tatlı dilliydi. Yaşlı amca ve teyze vefat ettikten yaklaşık 1 ay sonra da o '' Dut Ağacını '' kesmişlerdi.

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Dutun faydaları hakkında bilgi sunmamızın yanı sıra küçükken dut ile alakalı yaşamış olduğumuz bir olayı da sizlere anlatmış olduk. Her meyvenin faydası olduğu gibi dutun faydaları da elbette var. Bunun yanı sıra dutun zararları var mı diye sorarsanız her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi çok tüketildiğinde elbette vücuda zararlı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..