Video Hakem Uygulaması VAR Sistemi Futbola Neler Kazandıracak - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

11 Haziran 2018 Pazartesi

Video Hakem Uygulaması VAR Sistemi Futbola Neler Kazandıracak

Video Hakem Uygulaması VAR Sistemi Futbola Neler Kazandıracak - Kurgu Gücü

Video Hakem Uygulaması futbol için ne denli yaralı oldu ya da yararlı bir siste mi oldu ? gibi sorular hakkında bilgiler sunmanın yanı sıra biraz da Video Hakem Uygulaması VAR sistemi hakkında detaylar paylaşacağız. Futbol gündeminde son zamanlarda Video Hakem Uygulaması ( VAR sistemi ) herkesin dilinde dolaşıyor.Video Hakem Uygulamasıyla artık tartışmalı pozisyonlar kalmayacak ve maçta bir karardan emin olunmadığı zaman maç durdurulup Video Hakem Uygulamasından pozisyon izlenecektir ve doğru karar ona göre verilecektir.



Türkiye ilk olarak PTT 1. lig play off maçlarında kullanılan Video Hakem Uygulaması şimdi de 2018 Dünya kupası hazırlık maçlarında kullanılmaya başlandı. En son Portekiz - Cezayir maçında , Portekiz'in 3-0 lık üstünlüğü varken 81. dakika da Guedes in elle oynadığı ve pozisyonun sonunda gol olduğu atakta golün ilk başta verilmesi rağmen, hakem maçı durdurup Video Hakem Uygulaması ile pozisyonu tekrar izleyerek elle müdahale olduğunu görmüş ve golü iptal etmişti.


Video Hakem Uygulaması daha önce Futbol dışında basketbol da kullanılıyordu ve hala basketbol da kullanılmaya deva etmektedir. Özellikle maçın bitimine son saniye kala dakikayı ayarlamak adına oldukça önemli bir rol alıyor. Ayrıca faul olduğunda da faul olup olmadığı konusunda da pozisyonlar izlenebiliyor.

İlginizi Çekebilir = Fransa 1. Liginde Şampiyon Olmuş Unutulmaz 17 Şahane Takım

Video Hakem Uygulaması sayesinde artık top çizgiyi geçti mi ? Elle oynama var mı gibi sorulara cevap vermek çok kolaylaştı. Hakem şüphelendiği pozisyonda maçı durdurup , pozisyonu izleyecek ve nihai kararı verecek.

Bu VAR sistemi doğru bir tercih mi ? Maçlarda bu uygulama kullanılmalı mı ?

Arkadaşlar kimi bu uygulamanın kullanılmamasını istiyor , kimi ise kullanılmasını istiyor. Kullanılmasını istemeyenlerin sebebi ; Maçın sürekli durup soğuyacağını ve maçtan bu şekilde zevk alınmayacağını düşünmelerinden kaynaklanıyor. Kullanılmasını isteyenler de maçta doğru kararların verilmesi adına bunu istiyorlar. Kararsız bir durum içerisindeyim bende. Olsa daha iyi olacakmış gibi gelse de zevk açısından olmasa daha iyi olacakmış gibi geliyor.

2018/2019 Süper ligin başlamasıyla Video Hakem Uygulamasının da kullanılacağı TFF tarafından açıklandı.

İlginizi Çekebilir = Okuduğunuz Zaman Aklınızı Alacak Hayata Dair 100 İlginç Bilgi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..