Youtuberlık mı, Blog Yazmak mı, Zengin Olmak İçin İşe Yarar ? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

23 Haziran 2018 Cumartesi

Youtuberlık mı, Blog Yazmak mı, Zengin Olmak İçin İşe Yarar ?

Youtuberlık mı, Blog Yazmak mı, Zengin Olmak İçin İşe Yarar ? - Kurgu Gücü

Her iki taraftan da güzel paralar kazanmak mümkün. Tabi ki youtuberlık mı blog yazmak mı zengin olmak için işe yarar diye soracak olursanız her iki taraftan da paraya para dememe gibi bir şansınız var. Tabi öncelikle seçiminizi çok doğru yapmanız gerekmektedir. Video çekmek tarafında mı başarılıyım, yoksa blog yazabilir miyim ki diye kendinize sorarak başlarsanız zengin olma yolunda ilerlersiniz. Son zamanlarda Youtube de videolar ile para kazanmaya çalışan çok kişi piyasa çıktı.



Çağ İnternet çağı olduğu için, herkes İnternet üzerinden para kazanmaya çalışıyor. Bu yöntemlerin başlarını da Youtuberlık ve Blog yazmak çekiyor diyebiliriz. Kurgu Gücü olarak İlk Youtuberlık konusundan bahsedelim. Youtuber olmak için, sağlam bir diksiyona sahip olmanız gerekmektedir. Konuşmanız ne kadar akıcı olursa kitleniz de o kadar fazla olacaktır. Youtuberlar ne yaparak para kazanıyorlar ?



Youtube de özellikle fazla izlenme alan videolar oyun videoları olmaktadır. Yeni çıkan bir oyunu oynarken video çekip içinde de oynarken kendi yorumunuzu katarak seslendirdiğiniz zaman çok kaliteli kitleye ulaşma şansınız olmaktadır. Bunun yanı sıra kazandıran başka bir diğer video çeşidi ise gündem de olan bir şeyin trolünü yapmak olacaktır. Trolden kastım taklidini yapmak olacaktır. Bununla birlikte komik şakaların olduğu videolarda ilgi çekmektedir. Arkadaşınızın ayağı takılıp yere mi düştü ve sizde bunu videoya çektiniz bu milyonlarca izlenme alabilir. Tabi bu sadece ufak bir örnektir. Ayağı takılıp yola düşen adam pek izlenme açısında talep almayacak olsa da ona benzer şakalar izlenme kitlesi oluşturabilmektedir. Özellikle oluşturduğunuz videolar özgün yani kendinizin çektiği videolar olmalıdır ki Youtuberlıkta anca o zaman güzel yerlere gelebilirsiniz.


Bloga yazarak para kazanmak dersek ; bu daha fazla çaba isteyen bir şeydir. Çünkü yazı yazma işini herkes beceremez ve belirli kitleye ulaşmak oldukça zordur. Çünkü sizin oldukça sağlam bir bilgi arşivinizin olması gerekiyor. Tek konu üzerinden kolay kolay Blog yazarak kazanmanız mümkün olmayacaktır. Blog yazarken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bu hususlar kendinize özgü yazılarınızın blogunuzda yayınlanmış olması gerekmektedir.


Ayrıca ne kadar güncel konular hakkında bilgi veren yazılar yazarsanız daha fazla kitleye hitap etme şansınız vardır. Bu hususlara dikkat ederek yazarsanız blog üzerinden de uzun vadeli bir süreçte kazanma şansınız vardır. Tabi bir anda olmayacaktır bu iş. Kısa vadeli sürede kazanç sağlayamazsınız. Uzun vadeli bir süre düşünenlerin kazanabileceği bir yöntemdir ve oldukça sabır gerektiren bir durumdur. Hemen blog açayım bir tane yazı ile para kazanayım mantığıyla hareket ederseniz bu işi başlamadan bırakmanızı öneririm. Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Hatta Ayda 20.000 TL Kazanabilirsin adlı konumuzu inceleyerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.



Şimdi gelelim Youtuberlık mı ? Blog yazmak mı ? sorusuna.

Benim fikrimci daha fazla kazanabileceğiniz yöntem Youtuberlıktır. Youtube de saçma sapan bir video çek at. O video ile Milyonlarca izlenme alabilirsiniz. Fakat blog yazarlığında oldukça emek isteyen bir şey olacağı için içeriğinizin sağlam olması gerektiği için daha zor olacaktır kazanç elde etmek. Yani bloggerlık yerine Youtuberlık daha iyi bir seçenek olacaktır.


Youtube ile Para Kazanma-Kanal Oluşturma konumuza göz atıp Yotuberlığa bir adım atabilirsiniz. Ayrıca kurgücü.com daki diğer konularımızı inceleyerek de daha fazla bilgilere sahip olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir = Youtube Üzerinden Açılan Adsense Hesabını Bloga Bağlamak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..