Video Çekebilen En Uygun Fiyatlara 10 Drone ve Özellikleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

24 Temmuz 2018 Salı

Video Çekebilen En Uygun Fiyatlara 10 Drone ve Özellikleri

Sizler için bu makalemizde video çekebilen en uygun fiyatlara 10 Drone ve özellikleri hakkında bilgiler sunacağız. Teknoloji neredeyse aldı başını gidiyor diyebiliriz. O kadar çok yenilik oluyor ki insan bir yenisini daha gördüğünde şaşırıp kalıyor. Bu yeniliklerden biri de Drone teknolojisi oluyor. Drone günümüzde çoğu profesyonel fotoğrafçının işini kolaylaştıran cihazlar halini aldığını söyleyebiliriz.




Drone'ler sayesinde fotoğrafçılar daha kaliteli, daha farklı açılardan video ve resim çekebilme imkanına sahip olabiliyorlar. Konumuzun içinde ayrıca drone fiyatları hakkında da bilgiler bulabileceksin. En Uygun Fiyatlara Drone ve Özellikleri denince akla gelen ilk 10 drone'u bu konumuzda bulacaksınız. İlk önce sizlere Drone nedir ? sorusunu yanıtlayarak konumuza devam edelim.

Drone kısaca uzakta kumanda edilen, video çekip nesneleri takip edebilen, teknoloji harikası insansız hava aracı olarak yorumlayabiliriz.



DJI Mavic Air
Ağırlığı 430 gram olan bu drone'ların boyutları katlı şeklinde 168x83x49 mm olurken diğer açık boyutları ise 168x184x64 mm'dir. Kumanda sistemi bulunmaktadır. Video çözünürlüğü ise 4K 60 fps değerindedir. Kamera çözünürlüğü ise oldukça iyi denebilecek doza 12 MP olarak ayarlanmıştır. Şarjı bir drone için oldukça iyi olup pil ömrü tam 21 dakika ( 2375 mAh) sürüyor. İletişimin sağlanabileceği menzil 10 kilometre ile sınırlıdır. Saatteki maksimum hızı 68 km/saat olarak ayarlanmıştır. Fiyatı ise 799$ olarak belirlenmiş olup, Fly More Paketini de almanız halinde 999$ fiyatı bulunmaktadır.

DJI Mavic Air Avantajları Neler ?
Neredeyse kusursuza yakın engel kaçınma özelliği bulunuyor.100 Mbps'e kada 4K video çekme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca üstün taşınabilirlik özelliği ile de gözde bir drone'dur.

DJI Mavic Air Dezvantajları Neler ?
10 kilo metre menzili olan DJI Mavic Air, daha iyi bir mezile sahip olabilirdi. Pil ömrü 21 dakika olduğu için oldukça fazla bataryaya ihtiyaç duyuluyor. Kontrol sistemi olarak Gimbal kontrolü biraz zorluk yaratıyor.

Bu model videoyu stabil bir şekilde çekmesiyle dikkat çekiyor. Sırt çantası ile çok rahat taşınabilir özelliğe sahip. Teknik bilgilere göre 21 dakikalık uçuş süresi olan bu drone'larda, testler sonucunda havada kalma süresi 18 dakika olarak belirlenmiştir. Drone meraklıları için oldukça yeterli bir süre olarak görülmektedir. Ufak boyutlara sahip olan bu model, hızlı ve birden çok hareketi yapabiliyor. Ayrıca nesneleri takip edip, belirlenen bir rota etrafındaki nesnelerin çevresinde dönebiliyorlar. Fly More paketi biraz daha pahalı olsa da, o paketle birlikte alınması daha doğru olacaktır.




DJI Mavic Pro
Ağırlığı DJI Mavic Air'e göre iki kat olan DJI Mavic Pro, tam tamına 734 gramdır. Kumanda sistemi ile çalışan bu drone'nun pil ömrü 27 dakika olarak belirlenmiştir. Menzili DJI Mavic Air'e göre çok düşük olup 6.9 kilometreye kadar komuta altında tutulabilmektedir. Video çözünürlüğü i se yine DJI Mavic Air'e göre daha düşük özellik taşımakta olup 4K 30 fps de video çekebilmektedir. Kamera çözünürlüğü biraz daha fazla diyebiliriz 12.35 MP olarak belirtilmiştir. Saatteki maksimum hızı 65 km/saat olarak belirlenmiştir. Fiyatı 999$ olan bu ürünü, Fly More paketiyle birlikte alırsanız 1.299$ olarak satışa sunulmaktadır.

DJI Mavic Pro Avantajları Nelerdir ?
Kararlı uzaktan Kontrol sistemine sahiptir.
Üstün taşınabilirlik özelliğine sahiptir.

DJI Mavic Pro Dezavantajları Nelerdir ?
Video çözünürlüğü DJI Mavic Air'e göre daha düşük. Ayrıca menzili de DJI Mavic Air'e göre çok düşük. Bu yüzden fiyatının fazla olması dezavantaj olarak görülmektedir.

Mavic Pro, DJI Spark çıkana kadar en küçük drone olarak biliniyordu. Çantalarınızda taşıma kolaylığı sağlayan bir drone'dur ve bacakları katlanabilmektedir. Boyutları ufak fakat DJI'nın daha iyi olan drone'larının performansına yaklaştığı söyleniyor. Kamerası gimbal üzerine yerleştirilmiş olup, bu boyutta olan drone'larda pek rastlanmayan bir durumdur. Aydınlatmanın iyi olduğu yerlerde video ve resimleri oldukça iyi çekebilmektedir. Ufak sensör boyutu bulunduğu için ışığın az olduğu ortamlarda çekim işlemi yapmak oldukça zorlaşıyor. Batarya süresi 27 dakika olarak belirtilse de 20 ile 25 dakika arasında bir uçuş imkanı sağlanıyor. Uzaktan kontrol sistemine sahip olan bu teknoloji harikası cihaz ayrıca telefonun kamerası ile cihazın ne gördükleri izlenebiliyor. 


Teknolojiyi yakından takip edenler için Teknoloji Harikası Bu Cihazlar Adeta Geleceğe Damga Vuracak adlı konumuzu incelemesini tavsiye ederiz. Muhteşem cihazlar yakında hayata geçirilecek.

DJI Spark
Ağırlığı 300 gram olarak hafif bir drone'dur. Boyutları ortalama 143x143x55 mm olarak tasarlanmıştır. Aldığınız pakete dahil olmayarak kumanda sistemi bulunmaktadır. 1080p 30 fps video çözünürlüğüne sahiptir. Kamera çözünürlüğü ise 12 MP olarak ayarlanmıştır. Batarya süresi diğer iki cihaza göre biraz daha düşüktür ve 15 dakika ( 1480 mAh ) uçuş süresi bulunmaktadır. Menzili yine diğer iki cihaza göre çok çok düşük olup 2 kilometreye kadar kontrol edilebilmektedir. Saatteki hızı maksimum 50/km/saat olarak belirtilmiştir. Fiyatına gelecek olursak diğer iki cihaza göre daha ucuz bir cihaz olup fiyatı 399$ dır. Ayrıca Fly more paketi ile alırsanız fiyatı 549$ olmaktadır.

DJI Spark Avantajları Nelerdir ?
Kontrol kumandası olmadan da kullanma imkanı bulunuyor. Jest hareketleriyle kullanma şansınız bulunuyor. Çok küçük olması da bir avantaj olarak gösterilebilir. Ayrıca otomatik çekim modlarının olması da avantajları arasında yer alıyor.

DJI Spark Dezavantajları Nelerdir ?
Akıllı telefonlarla yapılan kablosuz ağ bağlantıları ( Wi-Fi ) oldukça kötü. Uçuş süresinin kısa olması. Hafif olduğu için rüzgar kolayca sürükleyebiliyor.

Drone cihazları içinde en uygun fiyata sahip olan bu modelde aslında kontrol kumandasının olması beklenirdi. Oldukça hafif bir drone fakat yaptıkları oldukça inanılmaz şeyler. Çantanızda çok rahatlıkla taşıyabilirsiniz ve unutmayın ki rüzgarlı hava da bu drone çok sürüklenebiliyor.




DJI Phantom 4
Ağırlığı 1380 kilogram olan DJI Phantom 4, kontrol kumandası bulunmaktadır. UHD 4K 25 fps ve 4K 30 fps video çözünürlüğüne sahiptir. 12.4 MP kamera çözünürlüğü bulunmaktadır. 20 dakika ( 5.350 mAh ) pil batarya ömrü bulunmaktadır. 5 kilometreye kadar uçuş menzili bulunuyor. Fiyatı ise 765$ olarak belirlenmiştir.

DJI Phantom 4 Avantajları Nelerdir ?
4K çekimi yapıyor olabilmesi. Oldukça stabil ve başarılı bir sisteme sahip olması.

DJI Phantom 4 Dezavantajları Nelerdir ?
Kolay geliştirilebilir bir özelliğe sahip değil.

Sağlam yapısı ve güncellenmiş nesne kaçınma teknolojisi ve birdne çok özelliğe sahip akıllı telefon uygulaması ile öne çıkan bir cihazdır. Cihaz fotoğrafçılar için güzel bir seçenektir.






Parrot Bebop 2
Ağırlığı 500 gram olarak belirtilmiş Parrot Bebop 2, Opsiyonel olarak kontrol kumanda sistemi vardır. 1080p 30 fps video çözünürlüğü bulunuyor. 14 MP kamera çözünürlüğü vardır. 25 ( 2.700 mAh ) dakikaya kadar batarya ömrü vardır. 300 metre gibi düşük bir menzili bulunmaktadır. Fiyatı 399.99$ olarak belirlenmiştir.

Parrot Bebop 2 Avantajları Nelerdir ?
Balık gözlü lens sayesinde titreşim olmadan video çekebilme şansı vardır.FPV gözlük ve Opsiyonel kumanda çok iyi çalışıyor.

Parrot Bebop 2 Dezavantajları Nelerdir ?
Bazı özellikleri kullanabilmek adına ekstra ücretler talep edebiliyor.

Fiyatına göre sunulan özellikler yeterli diyebiliriz. Gimbal gereksinime ihtiyaç duyulmuyor çünkü görüntü sabitleme ve balık gözlü lens kamerasına sahiptir.





Parrot Anafi
Ağırlığı 500 gram olan Parrot Anafi, opsiyonel kumanda sistemine sahiptir. 4K UHD 30 fps video çözünürlüğü bulunuyor. 21 MP kamera çözünürlüğü bulunan bu drone önceki drone'lara göre daha yüksek resim çekme özelliğine sahip.Batarya ömrü 23 ( 2.700 mAh ) dakika olarak test edilmiştir. 300 metreye kadar uçuş kontrolü yapılabilmektedir. 699$ ücreti bulunan bu cihaza ek batarya aldığınızda 99$ daha ödemeniz gerekiyor.

Parrot Anafi Avantajları Nelerdir ?
Video çözünürlüğü ve kamera çekimlerinin kaliteli olması. HDR çekim imkanı sağlaması. 23 Dakikalık batarya ömrü olması. 180 derece dikey kamera ile 2.8x kayıpsız zoom les olması.

Parrot Anafi dezavantajları Nelerdir ?
Nesne kaçınma özelliği bulunmaması. Farklı yönlere kayma ihtimali olması. Bazı özellikleri kullanabilmek için ek ücret talep etmesi.





DJI Inspire 2
Ağırlığı 3.440 gram olan DJI Inspire 2, 25 dakika batarya kullanım ömrüne sahiptir. Kumanda kontrol özelliği bulunuyor. 6K 4.44Gbps CinemaDNG, 5.2 K 2.08Gbps Apple ProRes, H.265-H.264 100Mbps video çözünürlüklerine sahiptir. 30 MP kamera çözünürlüğüne sahip bir cihazdır. 7 kilometreye kadar uçuş kontrolü sağlanabilmektedir. Saatteki hızı maksimum 94 km/saat olarak belirtilmiştir. Bu muhteşem drone'un fiyatı 2.999$ olarak belirlenmiştir.

DJI Inspire 2 Avantajları Nelerdir ?
Üretim kalitesi üst düzeyde tasarlanmıştır. Pil ömrü çok iyi denebilir.

DJI Inspire 2 Dezavantajları Nelerdir ?
Fiyatı baya yüksek olması.

Profesyonel fotoğrafçılar ve drone kullanıcıları için oldukça iyi imkanlar sağlamaktadır. Kolayca kontrol edilebilen bir cihaz olsa da sadece profesyonellerin kullanabileceği bir üründür. Ayrıca gelişmiş engel kaçınma teknolojisi bulunmaktadır.


Belki teknoloji denince akla Yapay Zeka geliyor. Sizler için hazırladığımız Yapay Zeka Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi adlı konumuzu inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.


DJI Inspire 1
Ağırlığı 2.935 gram olarak belirtilen DJI Inspire 1, UHD 4K 25 fps ile 4K 30 fps video çözünürlüğü bulunmaktadır. 12.76 MP kamera çözünürlüğü vardır. 18 ( 5.700 mAh ) dakika pil ömrüne sahiptir. 2 kilometre menzili bulunmaktadır. Saatteki hızı maksimum 79 km/saat olarak belirlenmiştir. 1.999$ fiyata sahiptir.

DJI Inspire 1 Avantajları Nelerdir ?
Üretim performansı ve kalitesi oldukça iyi olması. Modüller tasarım sayesinde cihazı yükseltmek mümkün.

DJI Inspire 1 dezavantajları Nelerdir ?
Sıradan kullanıcılar için pahalı olması.





Xiro Xplorer V
Ağırlığı 1.202 gramdır. Kumanda kontrol sistemi vardır. Xiro Xplorer V, 1080p video çözünürlüğü bulunmaktadır. 14 MP kamera çözünürlüğü bulunuyor. 25 ( 5.200 mAh ) dakika pil ömrü vardır. 269 dolar fiyatı bulunuyor fakat ekstra batarya ve powerbank ile 578 dolar olarak belirtilmiştir.

Xiro Xplorer V Avantajları Nelerdir ?
Şık bir tasarıma sahip olması. Oldukça dayanıklı bir cihaz olması.

Xiro Xplorer V Dezavantajları Nelerdir ?
Balık gözlü lensi görüntüde bozulmalara neden olması.

Özelliklerinden çok görünüşü ile ön plana çıkan bir cihazdır. 





ZeroTech Dobby
Ağırlığı 199 gram olan ZeroTech Dobby, 10 ( 970 mAh ) dakika pil ömrüne sahiptir. Kumanda kontrol sistemi yoktur. 1080p video çözünürlüğüne sahiptir. 13 MP kamera çözünürlüğü bulunuyor. 100 metre menzile sahiptir. Fiyatı 168 dolar olarak belirlenmiştir. Tamamen teknoloji harikası ürünlerden biri.

ZeroTech Dobby Avantajları Nelerdir ?
Akıllı telefon uygulaması açısından oldukça zengin olması. Portatif olması.

ZeroTech Dobby Dezavantajları Nelerdir ?
Pil ömrü çok düşük olması.

Listemiz içinde en küçük drone'dur. Ayrıca en ucuz cihazdır. Boyutuna göre oldukça iyi ve güçlü bir kite sahiptir.

Teknoloji geliştikçe daha kaliteli cihazlar piyasaya çıkıyor. Bizde sizleri teknoloji harikası bu ürünler hakkında kurgücü.com olarak güncel bir şekilde bilgi vermeye devam edeceğiz. Kurgu Gücü sitesi olarak en güncel bilgileri sizlere sunmaya çalışıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..