Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen 19 Muhteşem Spor Dalı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

9 Eylül 2018 Pazar

Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen 19 Muhteşem Spor Dalı

Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Kurgu Gücü

Su sporları belki de çok kişinin ilgi alanına girmeyen ama çokta seven insanların olduğu gerçeği de vardır. Peki su sporları isimleri neler olduğunu merak eden kişiler için bütün sporları sizler için sunacağım. Araştırmalarımız sonucunda toplamda 19 tane su sporu olduğu sonucunda vardık. Peki su sporu dalları neler diye merak eden çok kişi olduğunu düşünerek ve bu alanda ilginin yüksek olduğunu düşünerek tüm hepsini en detaylı olarak sunacağız.




Su sporları adları hakkında yaptığımız çalışmalar sonucunda toplamda 19 su soru olduğunu tespit ettik. Bu 19 spor hakkında sizlere bilgi sunmanın yanı sıra su sporu malzemeleri hakkında da bilgi sunmaya çalışacağız. Günümüzde daha çok spor dalları arasında futbol çoğu sporun önüne geçmiş olsa da su sporu gibi spor dallarının da oldukça severi olduğunu söylemek mümkün. Bu sporu severler için ara ara düzenlenen su sporu festivali ile izleyicilere oldukça keyifli vakitler sunmuş olunuyor. Her sene düzenlenen Su sporları festivali 2018 bu sene 4. sü düzenlenecek olup İstanbul da düzenleniyor. Bu festival 8 ile 9 Eylül 2018 tarihlerinde düzenleniyor. 4.Uluslararası Su Sporları Festivali içerisinde tam tamına aşağıda sunduğumuz su sporlarından 9 tanesi aktif olarak yarış içinde sunulacak. Şimdi gelelim Su Sporları İsimleri neler olduğuna.





İşte Su Sporları Dendiği Zaman Aklan Gelen 19 Spor Dalı

Dalga Sörfü
Denizlerin en dalgalı olduğu zamanlarda yapılan bir spordur. Dalga sörfü, su sporu malzemeleri olarak sörf tahtası kullanılmaktadır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Dalga Sörfü - Kurgu Gücü

Dragon Bot
Teknelerde yapılan bu spor, ejderha süslemeleriyle donanmıştır. Dragon Bot, Bir dümencinin yönlendirmesiyle ve bir de davulcunun kürek çekme ritmini belirlemesiyle yapılır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Dragon Bot - Kurgu Gücü


Flyboarding
Basınçlı bir suyun püskürtülmesiyle havalanan bir araç ile kullanılarak yapılan bir su sporu olan Flyboarding, basınçlı suyu bir jet ski'nin pompalamasıyla yapılmaktadır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Flyboarding - Kurgu Gücü


Kano
Özel tekneler ile yapılan ve tek kişilik ya da iki kişilik teknelerden oluşarak yapılan bir su sporu olan Kano, Hangi yöne gidilecekse o yöne yönelik kürek çekilerek yapılmaktadır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Kano - Kurgu Gücü


Kaydırak Sörfü
Özel bir sörf tahtası kullanılan Kaydırak Sörfü, Sabit hız ile yukarıya doğru su püskürtülen bir su kaydırağı ile yapılan bir spordur.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Kaydırak Sörfü - Kurgu Gücü




Kürek
İnce ve uzun bir tekneyle yapılan Kürek, Hangi yöne gidilecekse o yöne ters oturulur ve kürek çekilir. Bir de tekneyi yönlendirmek adına Dümenci bulunur.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Kürek - Kurgu Gücü


Kürekli Sörf
Oldukça büyük olan bir sörf tahtası üzerinde ayakta durup kürek çekilerek yapılan Kürekli Sörf, su sporları arasında yer almaktadır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Kürekli Sörf - Kurgu Gücü

Paletli Yüzme-MonoPalet
İki ayağa birden takılan ve tek parçadan oluşan bir palet kullanılarak yapılan Paletli Yüzme de aynı şekilde su sporları arasında yerini alıyor.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Paletli Yüzme - Kurgu Gücü


Rafting
Akışın fazla olduğu yerlerde yapılan Rafting, şişme botlar kullanılarak yapılı ve küreklerle yönlendirilerek yapılır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Rafting - Kurgu Gücü


Rüzgar Sörfü
Yelkenli sörf tahtası ile yapılan Rüzgar Sörfü, rüzgarın gücünden yararlanılarak yapılan bir su sporudur.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Rüzgar Sörfü - Kurgu Gücü


Şnorkelle Dalış
Palet, Şnorkel ve dalış maskesi takılmasıyla yapılan Şnorkelle Dalış, aslında genel amacı su altını incelemek için kullanılmaktadır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Şnorkelle Dalış - Kurgu Gücü



Su Aerobiği
Suyun içinde müzik eşliğinde bir eğitmenle yapılan Su Aerobiği, çeşitli dans hareketleri ile vücut egzersizlerinin bulunduğu bir su sporudur.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Su Aerobiği - Kurgu Gücü


Sualtı Hokeyi
Yüzme havuzunda yapılan Sualtı Hokeyi, pak adı verilen bir diske sopalar ile vurulması yoluyla oynanır. Pakın havuzun dibinde yer alan kalelere atılması ile sayı kazanılan bir su sporudur.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Sualtı Hokeyi - Kurgu Gücü


Su Kayağı
Adı üstünde bir kayak aracılığıyla su üstünde kayılması ile yapılan Su Kayağı, motorlu olan bir tekneye bağlı olarak bir halat tutulmaktadır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Su Kayağı - Kurgu Gücü


Su Topu
Yüzme havuzlarında yapılan Su Topu, el ile oynanır ve içi hava ile dolu olan bir topun su üzerinde yer alan kaleye atılmasının ardından sayı kazanılmasıyla oynanır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Su Topu - Kurgu Gücü


Tüplü Dalış
Suyun altında yapılan Tüplü Dalış, amaç olarak genelde su altını incelemek için yapılan bir su sporudur. Nefes alabilme adına içine sıkıştırılmış hava olan bir tüp kullanılarak yapılır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Tüplü Dalış - Kurgu Gücü


Uçurtma Sörfü
Su üzerinde yapılan Uçurtma Sörfü, ipleri el ile tutulan bir uçurtma eşliğinde yapılır. Bu işlem için rüzgarın gücünden faydalanılır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Uçurtma Sörfü - Kurgu Gücü


Yelken
Tekne üzerinde sabit bir direğe bağlı yelkenler ile yapılan Yelken, rüzgarın gücünden faydalanılarak yapılır.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Yelken - Kurgu Gücü



Yüzme
Aslında çoğunuzda bildiği gibi Yüzme de aynı şekilde su sporları arasında yer alıyor. Kelebek yüzme, kurbağalama vs. çeşitleri bulunan yüzme de su sporlarındandır. Bunun dışında yüzme apartları sayesinde daha kolay yüzme işlemi de sağlanması mümkündür.
Su Sporları Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Spor Dalları - Yüzme - Kurgu Gücü


Konumuz İçerisinde sizlere 19 su sporu hakkında bilgiler sunduk. Su hayat olduğu gibi çok zevkli zamanlar geçirmemiz adına da çeşitli sporlar sayesinde hem aktivite yapmak hemde spor yapmak adına oldukça güzel imkanlar oluyor. Konumuz hakkında yorum ve görüşlerinizi konu altındaki yorum alanında paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..