Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan jackie Chan'in En İyi 10 Filmi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

24 Ekim 2019 Perşembe

Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan jackie Chan'in En İyi 10 Filmi

Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan  jackie Chan'in En İyi 10 Filmi - Kurgu Gücü
Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan  jackie Chan'in En İyi 10 Filmi

Belki de çoğumuzun çocukluğundan beridir izlediği Jackie Chan filmleri, günümüzde yaşlanmış olsa da hala o eski dövüş ustalığını devam ettiriyor. Her çektiği filmde '' Dublör '' kullanmadan bütün sahneleri kendi yaptığını söyleyen Jackie Chan filmleri, gerçekten bu işi layıkıyla yapıyor diyebiliriz. Peki Jackie Chan filmleri arasında en beğenilen filmleri hangisi olmuştur ? diye merak edenler elbet vardır. Bütün filmleri de birbirinden harika filmler olsa da bazı filmleri gerçekten en iyi filmler kategorisinde adını barındırıyor olsa gerek.



Dövüş ustası Jackie Chan, bilindiği üzere aksiyon film severlerin belkide küçük yaşlardan beri takip ettiği ve hala günümüzde de filmlerinin olduğunu görülmektedir. Yaptığı her filmle bizlere farklı duygular yaşatan Jackie Chan, özellikle son filmlerinden bir tane olan Skiptrace yani Toz Ol filmiyle yaşlı da olsa oldukça kaliteli bir aksiyon filmi sunmuştu. Peki Jackie Chan filmleri dediğimiz zaman akla gelen en iyi 10 film hangileri oluyor. Genel bir araştırma sonucunda en çok izlenen 10 Jackie Chan filmini sizler için listeliyoruz. 2018 senesinden geriye doğru gidelim. İşte Jackie Chan Filmleri Listesi..

Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan  jackie Chan'in En İyi 10 Filmi

The Foreigner - İntikam

Jackie Chan Filmleri The Foreigner - İntikam - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri The Foreigner - İntikam
Ünlü oyuncu Pierce Brosnan'ın da yer aldığı The Foreigner, listemizde 2017 senesi yapımlarında bir tane olan Jackie Chan filmleri arasındadır. Mutlaka izlenmesi gereken ve Jackie Chan'in yaşlı da olsa neler yapabildiğini gösteren harika bir filmdir. Filmin oyuncuları içinde Katie Leung, Orla Brady ve Michael McElhatton yer almaktadır. Konusu bir gün düzenlenen terör saldırısında bir banka önünde bomba patlatılır ve bu saldırı içinde Jackie Chan yani filmdeki rolü ile Quan'mın kızı da ölür. Bunun üzerine bu terör saldırısının suçluları kimse onları öldürmek ve intikam almak için Quan zorlu bir mücadeleye girer.. Mutlaka izlenmesi gereken Jackie Chan filmleri içinden bir tanesidir.

İlginizi Çekebilir = Dwayne Johnson Filmleri İçinde Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Film

Kung Fu Yoga

Jackie Chan Filmleri Kung Fu Yoga - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri Kung Fu Yoga
Belki de içinde hem aksiyon hem eğlence barındıran süpriz Hint danslarıyla karşımıza çıkan 2017 senesi Jackie Chan filmleri içinden bir tanesidir. Filmin oyuncu kadrosu içinde Jackie Chan dışında güzeller güzeli Disha Patani, bir başka güzel olan Amyra Dastur, Sonu Sood, Aarif Rahman ve Lay da yer almaktadır. Filmin konusu ise ünlü bir Çinli arkeolog olan Jackie Chan'e kayıp olan Magadha hazinesini bulmak için Hindistan'ın güzeller güzeli Ashmita ve onunla birlikte Kyra ile tüm ekip birleşir. Zorlu bir hazine arayışı içine giren ekibi bir de bu hazinen peşinde olan başka kişiler beklemektedir. 



Toz Ol - Skiptrace

Jackie Chan Filmleri Toz Ol - Skiptrace - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri Toz Ol - Skiptrace
Jackie Chan filmleri içinde hem aksiyon hemde eğlence barındıran 2016 senesi filmlerinden bir tanesidir. Film oyuncuları içinde Fan Bingbing, Eve Torres, Johnny Knoxville ve Eric Tsang gibi oyuncular da yer almaktadır. Filmin konusu, Hong Konglu bir dedektif olan Bennie Chan, Matador adında bir kötünün peşindedir. Günlerden bir gün Chan'in yeğeni Bai Shu, başını Wong'un mafyası ile derde sokunca ona yardım edecek tek kişi durumunda olan ve cinayeti tek gören kişi olan Amerikalı kumarbaz Connor Watts'ın peşine düşer. Chan, Watts'ı yakalayıp ülkeye geri götürmeye çalışırken yolda yaşadıkları eğlenceli maceralar ile sizleri hem güldürecek hemde maceradan maceraya sürükleyecektir..

İlginizi Çekebilir = Okuduğunuz Zaman Aklınızı Alacak Hayata Dair 100 İlginç Bilgi

Şangaylı Kovboy

Jackie Chan Filmleri Şangaylı Kovboy - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri Şangaylı Kovboy
2000 senesi yapımı Jackie Chan filmleri arasında yer alan Şangaylı Kovboy, başrollerini Jackie Chan ile  Owen Wilson'ın paylaştığı Abd yapımı aksiyon, komedi türünde bir filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda Tom Dey otururken bu filmin beğenilmesi üzerine 2003 senesinde Şangay Şovalyeleri filmi çekilmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Lucy Liu, Brandon Merrill ve Roger Yuan de yer almaktadır. Filmin konusu, Çin İmparatorluğu gardiyanı olan Cho Wang, ülkenin önemli kişilerinden olan Pei-Pei'yi kaçırmaları üzerine görev olarak onu geri getirmesi gerekmektedir. Pei-Pei'yi ararken ekini kaybeden Wang'ın karşısına bir hırsız çıkar. Bu hırsız Roy O'Bannon adında biridir ve ekip olup Pei-Pei'yi kurtarmaya çalışırlar..



Altın Yumruk İstanbul'da

Jackie Chan Filmleri - Altın Yumruk İstanbul'da - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri - Altın Yumruk İstanbul'da
2001 yılında İstanbul'da çekilmiş Hong Kong yapımı Jackie Chan filmleri arasında yer almaktadır. Başrollerinde usta dövüşçü Jackie Chan'in yanı sıra Vivian Hsu, Eric Tsang, Wu Hsing‑kuo ve Alfred Cheung gibi ünlü isimler yer almaktadır. Filmin konusu, Hayatının sıkıcı ve monoton olduğunu düşünen Buck, bir gün şüphelendiği iki adamın peşine düşer. Bu iki adam kuyumcuyu soymaya kalkınca Buck hemen müdahale etmeye kalkışır. Bunun üzerine Buck bir dedektif olan Lui ile tanışır. Lui, Buck'a önemli bir sır verir ve işler karışır..


Smokin

Jackie Chan Filmleri - Smokin - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri - Smokin
2002 yapımı Jackie Chan filmleri arasında yer alan Smokin filminin başrollerinde Jackie Chan ve Jennifer Love Hewitt yer alırken yönetmenliğini ise Kevin Donovan yapmıştır. Filmin oyuncu kadrosunda Jason Isaacs, Debi Mazar ve Ritchie Coster gibi isimlerde yer almaktadır. Filmin konusu ise su şirketi olan bir adamın dünyadaki bütün suları yok edip sadece kendi sularının satışa sunulmasını sağlamaya çalışmasıdır fakat bir taksi şoförü olan Jimmy Tong bir gün bir kadınlar tanışır ve ona Clark Devlin'in şoförü olmayı teklif eder. Parayı duyan Tong hemen teklifi kabul eder. Bunun üzerine aradan bir süre sonra Delvin yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Tong ise Delvin'in yerini alır. İşler bundan sonra karışmaya başlar..




Madalyon

Jackie Chan Filmleri Madalyon - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri Madalyon
2003 yılının belki de en efsane filmlerinden bir tanesi bize göre. Belki de 10 defa izlemişimdir ama gerçekten hepsinde de adeta yeniden izliyormuşum keyfiyle izledim. Jackie Chan filmleri arasında mutlaka izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi olduğunu düşünüyoruz. Filmin başrollerinde Jackie Chan ve Claire Forlani yer alırken bu oyuncuların yanı sıra Christy Chung, Alfred Cheung ve Lee Evans gibi isimlerde yer almaktadır. Filmin konusu Çinli göçmen bir polisin başına gelen bir kaza sonucunda hayatını kaybetmesi ve üzerine olağanüstü bir şekilde hayata geri dönmesiyle her şey başlıyor. Bu olay Madalyon sayesinde olmuştur. Madalyonun gücünü bilen '' Yalan Kafa '' ise madalyonu eline geçirip dünyanın en güçlü insanı olmak ister..

İlginizi Çekebilir = Bilim Kurgu Filmleri: Kara Panter - Black Panther Film İncelemesi

Geçmişin İntikamı

Jackie Chan Filmleri Geçmişin İntikamı - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri Geçmişin İntikamı
2004 senesi yapımı olan Jackie Chan filmleri arasında yer almaktadır. Yönetmen koltuğunda Benny Chan yer almıştır. Dram tarzında aksiyon filmidir. Jackie Chan'in ilk ip kullandığı film olarak bilinmektedir.  Başrollerde usta dövüşçü Jackie Chan'in yanı sıra Nicholas Tse, Ken Lo, Daniel Wu, Charlie Young, Andy On Chi Kit, Charlene Choi gibi birbirinden kaliteli oyuncularda rol almaktadır. Filmin Konusu: Polis şefi olan Wing, bütün ekibini bir çete saldırısı sonucu kaybetmesi üzerine bu durumdan kendini suçlu bulur. Geçmişlerde problemi olan genç bir adam kendi Wing'e polis olarak tanıtır ve Wing'i eski günlerine dönmesi için teşvik eder. Bu sayede de Joe'den intikam alabileceklerdir.



80 Günde Devri Alem

Jackie Chan Filmleri 80 Günde Devri Alem - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri 80 Günde Devri Alem
2004 senesinde çekilmiş Jackie Chan filmleri arasında yer alan 80 Günde Devri Alem, zaten hikayelerindeki gibi şekillendirilmiştir. Jackie Chan filmde bir hırsızlık yaptıktan sonra polislerden kaçarken bilim ile uğraşan bir adamın evine girer. Buradan dışarı çıkamayacağını anlayan Jackie Chan, bilimle uğraşan bu adamın hizmetçisi olmak için geldiğini söyler ve onun sağ kolu olur. Daha sonra ortaya atılan bir iddia sonucunda bilimle uğraşan adam 80 günde tüm dünyayı dolaşacağı söyler ve bunun üzerine iddia konulur. Tabi bunu engellemek adına da oldukça çaba sarf edenler olacak.. Kahramanlarımızın 80 Günde Devrim Alem yapabilmesi için atıldıkları maceraları konu alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Frank Coraci yer almaktadır. Filmin başrolünde Jackie Chan bulunurken yanı sıra Cecile de France ve  Steve Coogan gibi oyuncular yer almaktadır.



Bitirim İkili

Jackie Chan Filmleri Bitirim İkili - Kurgu Gücü
Jackie Chan Filmleri Bitirim İkili
1998, 2001 ve 2007 olmak üzere tam tamına 3 serisi çekilmiş olan Bitirim İkili filmi de Jackie Chan'in en iyi ve mutlaka izlenmesi gereken Jackie Chan filmleri arasında yer almaktadır.

İlgili Konular

2 yorum:

  1. Jackie Chan benim adamım. Filmlerini bayılıyorum gerçekten..

    YanıtlaSil
  2. Deniz Kılıç11.11.2018 18:34

    Jackie Chan'in filmleri arasında favorim Bitirim İkili serisi ama diğerleri de gerçekten harika bence.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..