Google, Play Store İçin Üreticilerden Talep Edilen Ücret Belli Oldu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Ekim 2018 Cumartesi

Google, Play Store İçin Üreticilerden Talep Edilen Ücret Belli Oldu

Google, Play Store İçin Üreticilerden Talep Edilen Ücret Belli Oldu - Kurgu Gücü

Google, daha önce üreticilerden Play Store için ücret talep edeceğinin duyurusunu yapmıştı bunun üzerine Google'ın Play Store için Android telefon üreticilerinden talep ettiği ücret belli oldu.





Google'ın Google servisleri ve Play Store için Andorid akıllı telefon üreticilerinden bir ücret talep edeceğinin açıklamasını yapmıştı. Bunun üzerine Google servisleri ve Play Store için talep edilen lisans ücretlerinin ne kadar olduğu belli oldu. Talep edilen ücret doğrultusunda akıllı telefonlarda da fiyat artışı olabileceği söz konusudur. Yani yine olan kullanıcılara olacak gibi duruyor.


İlginizi Çekebilir = Web Sitesi İçin 5 Adımda Android Uygulaması Yapmak Artık Çok Kolay

The Verge tarafından sağlanan bilgiler doğrultusunda Android akıllı telefon üreticileri piyasa çıkardıkları Android akıllı telefonlara Google'ın servislerini ve Google Play Store'u entegre edebilmek için her cihaz adedine tam tamına 40 dolar gibi bir miktar ödemeleri gerekecek. Bir de şu şekilde de bir durum söz konusudur ki: Google'a ait olan servisleri varsayılan olarak telefona entegre edilmesi doğrultusunda üreticiler lisans ücretinden indirim alabilir ya da hiç lisans ücreti ödemeyebilir gibi bir seçenek sunulduğu da söz konusudur.




Bu durum 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren piyasaya çıkarılacak olan ürünler için geçerli olup, fiyatları ülkeden ülkeye ve cihazın özelliğine göre değişecektir ve sadece Android telefonlar için geçerli olacaktır. Belirlenecek ücretlendirme şekli İsveç, Norveç, Almanya, Hollanda ve İngiltere için 500ppi ve üzeri piksel yoğunluğunda olan telefonlar için 40 dolar olurken, 400-500ppi telefonlarda ise bu ücretler 20 dolar olacaktır. Bunun dışında 400ppi'nin altında olan cihazlar için ise 10 dolar fiyat belirtilirken, bazı düşük seviyeye sahip cihazlarda ise ücretin 2.5 dolar altına kadar ineceği söylenmektedir.

İlginizi Çekebilir = Telefonda Olması Gereken Ve Aranan Özellikler Nelerdir ?

Neden piksel yoğunluğu ana neden olarak seçilmiş diye soracak olursanız şuanda onun için net bir açıklama bulunmuyor. Açıkçası nedeni şu olabilir günümüzde piksel yoğunluğu daha iyi olan telefonlar üretildiği için düşük pikseller çok tercih edilmiyor. Google da bunu avantaj olarak iyi değerlendiriyor. Olan her zaman ki gibi kullanıcıya olacak gibi duruyor. Neredeyse her büyük üretici kendi uygulama mağazası oluşturmuş durumda olsa da büyük uygulamaların büyük çoğunluğu Google Play Store da bulunduğu için üreticiler mecbur anlaşacak gibi duruyor.



Konu hakkında Google, Play Store Uygulaması İçin Üreticilerden Ücret Talep Edecek adlı yazımızı da okuyarak bilgiler edinebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir = Google Chrome Tarayıcı Savaşları İçinde Chrome 70'i Yayına Sundu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..