Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Tasarladı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

14 Ekim 2019 Pazartesi

Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Tasarladı

Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Tasarladı - Kurgu Gücü
Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Tasarladı
Alibaba, Hanguang 800 adı verdiği yapay zeka çipi tasarladığını resmen duyurdu. Bildiğiniz üzere Alibaba, yapay zeka içeren çip pazarında oldukça iyi ve hızlı giriş yapmıştı. Bu hızına ara vermeden devam eden Alibaba geçtiğimiz günlerde Hanguang 800 adlı yapay zeka çipini tasarladığını açıkladı.


Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Özellikleri Neler?

Çip, kendi kendine öğrenebilmenin yanında çıkarımlar yapma ve beraberinde de kendini geliştirmek gibi özellikler barındırıyor. Kendini geliştirmek için ise sinir işleme birimi yani NPU bulunduruyor.
Enerji verimliliğini oldukça arttıracağını iddia eden Alibaba şirketi, çipin, GPU ve CPU'lar ile kıyaslandığında onların donanımlarının 10'da 1'ine ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Ayrıca şirket yapay zeka çipi Hanguang 800'ün, enerji tüketimini de yaklaşık %50 oranında azaltacağını belirtti.
Alibaba, beraberinde ise hızın artacağı yani gecikmelerin de yarı yarıya düşeceği konusunda açıklamalar yaptı.

Bakınız = Yapay Zeka: Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi Ne Düzeyde

Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800'ü Kullanıyor

Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Tasarladı - Kurgu Gücü
Alibaba, Yapay Zeka Çipi Hanguang 800 Tasarladı
Şirket şuanda Hanguang 800 adlı yapay zeka çipini kendi bünyesinde kullanmakta. Kişileştirilmiş öneriler, ürün arama ve otomatik çeviri gibi alanlarda kullanılan çip, saatlerce sürecek olarak görsel arama motoru ile yapılacak işlemleri bile yaklaşık olarak 5 dakika gibi kısa bir zaman içinde yapma özelliğine sahip. Düşünsenize tam tamına 55 dakika iş yükünden tasarruf edilmiş olunacak.

Genel olarak Alibaba şirketi e-ticaret ile ilgi bir şirket olarak biliriz fakat sadece bu sektörde kalmayıp kendilerini "Bulut Bilişim" sektöründe de geliştirerek daha da geniş alanlar elde etmeye başladı. Söylenen ve diğer kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda şirketin geçtiğimiz 3 aylık raporuna göre yaklaşık olarak 1,13 milyon dolar civarında bir kar elde ettiği belirtiyor.

Hanguang 800 Ne Zaman Kullanılacak?

Hanguang 800 Alibaba şirketi tarafında kendi alanında kullanıyor fakat genel olarak kullanılmaya başlama çalışmaları için Intel ile Alibaba Cloud 2020 ile 2022 senelerinde düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları çerçevesindeki teknoloji sistemleri üzerinde çalışmalar yapacağını belirtti. Buna ek olarak da Intel, Alibaba şirketinin veri merkezlerini de 3DAT teknolojisiyle güçlendireceğini de belirtti. Intel'in vereceği 3DAT teknoloji desteği ise 2020 yılında olacağı açıklandı.

İlginizi Çekebilir
1- İlk Milli Uydu Lagari  Gelecek Yıl Uzaya Fırlatılmaya Hazır Olacak
2- E-Ticarette Çığır Açan Amazon Türkiye'de Resmen Faaliyete Geçti
3- TAU 2018 Yabancı Hd Film İzle: Yapay Zekanın Julia'ya Duyduğu Aşk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..