Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

14 Ekim 2019 Pazartesi

Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi - Kurgu Gücü
Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
Stephen King eserlerinden bir tanesi olan ve orijinal adı The Shawshank Redemption olan Esaretin Bedeli, dünyanın en çok beğendiği filmlerden bir tanesi konumunda. Eski tarihli bir film olmasına rağmen hala günümüzde en çok film önerisi olarak sunulan Esaretin Bedeli konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir, yayın tarihi nedir? gibi tüm detayları film incelemesi altında ele aldık.


Morgan Freeman'ın da başrollerinde yer aldığı Esaretin Bedeli, günümüzden yaklaşık olarak 25 sene önce yani 1994 senesinde yayınlanan bir Abd yapımı filmdir. Dram türünde işlenmiş olan filmin yönetmen koltuğunda Frank Darabont oturmuştur. 2 saat 20 dakika süren filmin başrollerinde Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunu yine yönetmen koltuğunda oturan Frank Darabont ile eserin orijinal fikir sahibi Stephen Kin kaleme almıştır. Yapımcılığını Niki Marvin'in üstlendiği filmin kurgusunu ise Richard Francis-Bruce yapmıştır.

Esaretin Bedeli Oyuncuları

Filmin baş kahramanı Andy Dufresne rolünü Tim Robbins, Ellis Boyd 'Red' Redding rolünü Morgan Freeman, Warden Norton rolünü Bob Gunton, Heywood rolünü William Sadler, Captain Hadley rolünü Clancy Brown, Tommy Williams rolünü Gil Bellows, Brooks Hatlen rolünü James Whitmore ve son olarak Bogs Diamond rolünü ise Mark Rolston canlandırmıştır.

Bakınız = Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Esaretin Bedeli Konusu

Film, Karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanan Andy Dufresne ile Red isimli mahkumun hapishanede oluşturmuş oldukları dünyayı konu edinmiştir. Andy Dufresne, oldukça genç ve bir o kadar da başarılı bir bankerdir fakat karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanıp hapse atılmıştır ve ömür boyu yani mühebbet hapis ile cezalandırılmıştır. Andy'nin düştüğü Shawsank Hapishanesi, oldukça sıkıntılı bir yerdir, çünkü tecavüz, dayak ve işkencenin bolca olduğu bir yerdir. Tabi Andy herşeye rağmen olaylara iyimser bakmaktadır. İşte Andy'nin bu iyimser ve hayata bağlı bakışı diğer bütün mahkumları da onun gibi hapishane içinde bile biz özgürüz dedirtecek düzeye getirir. Ayrıca da bu bakışına çabalarına ortak bir de arkadaşı olacaktır.

Esaretin Bedeli Filmi İncelemesi, Eleştiri, Yorumu

Filmin konusunu incelediğiniz belki de size yavan gelecektir fakat film asıl amacını orada sizlere belirtmedim. Çünkü ona yazarsam spoiler olacak ve izlemek isteyenlerin keyfinin kaçmasına neden olacaktır. Bu zamana kadar belki de 10 defa izlediğim ve sıkılmadığım bir film olan Esaretin Bedeli, günümüze kadar olan zaman boyunca tam tamına 7 dalda Oscar'a aday olarak gösterilmiştir. Bence bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Özellikle Esaretin Bedeli Konusu tam manasıyla izlerken gördüğünüz zaman o zaman vay be gerçekten efsane filmmiş diyeceksiniz. Sizler de filmi izledikten sonra ya da izleyecekseniz film hakkında görüşlerinizi konumuz altında bizlerle yorum olarak paylaşabilirsiniz. Biz filmi izlemeniz için öneriyoruz ya siz?

IMDb Puanı: 9,3
Türü: Dram
Oyuncuları: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton
Yönetmen: Frank Darabont
Yayın Tarihi: 1994
Beyazperde Puanı: 4,7/5

İlginizi Çekebilir
1- Paranormal Activity 6 Ne Zaman Çıkacak?
2- Fighting With My Family İncelemesi: 2019 Dwayne Johnson Filmleri
3- Venom: Zehirli Öfke Bilim Kurgu Filmlerinin Karanlık Kahramanı
4- Netflix, BluTV ve Puhu TV Artık RTÜK Denetiminde Olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..