Kırık Link Nedir, Nasıl Düzeltilir, Zararları Nelerdir? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

11 Ekim 2019 Cuma

Kırık Link Nedir, Nasıl Düzeltilir, Zararları Nelerdir?

Kırık Link Nedir, Nasıl Düzeltilir, Zararları Nelerdir? - Kurgu Gücü
Kırık Link Nedir, Nasıl Düzeltilir, Zararları Nelerdir?
Kırık link muhtemelen bir çok webmaster forum ve sitelerinde duyduğunuz bir terimdir fakat birçoğumuz bu terim hakkında bilgi sahibi olmadığımız için bir araştırmaya koyuluyoruz. İşte bu nedenle de bilmeyenler için kırık link nedir, nasıl düzeltilir, zararları nelerdir? sorusunun cevabını sizler için paylaşalım dedik..


Kırık Link Nedir? Kırık Link Nasıl Düzeltilir, Zararları Nelerdir?


Kırık Link Nedir?

Bir internet sitesi ya da blogda daha önceden var olan ama şimdi o adrese ulaşılamaması durumuna kırık link adı veriliyor. Yani şöyle ifade edelim; bir linke tıklandığında o sayfa 404 hatasına yönlendiriliyorsa buna kırık link denir.

Kırık Linklerin Zararları

Bir sitede ne kadar fazla kırık link bulunursa o sitede arama motorları siteyi gezemez ve siteniz index almaz. Şöyle düşünün, siz bir konu aradınız ve buldunuz fakat linke tıkladığınızda karşınızda sayfanın olmadığını görmek sizin moralinizi bozacak ve o siteyi hızlıca terk edeceksiniz. İşte bu durum google amca gibi arama motoru örümcekleri de sitenize o linkten girdiğinde sayfanın olmaması örümceklerin siteyi terk etmesi ve diğer sayfaları dolaşmamasına ve bu da index almamanızın yanı sıra kullanıcı deneyimini de büyük ölçüde etkileyecektir.

İlginizi Çekebilir = İnternet Ne Zaman Ortaya Çıktı, Nasıl Bulundu ve Kuruldu

Sitenizde kırık link hiç olmazsa, siteniz google amca tarafından olumlu sonuç alacak ve ödüllendirilecektir. Eğer ki kırık linkleriniz var ve bunları düzeltirseniz google yine sitenizi ödüllendirerek anahtar kelimelerinizde sizi üst sıralara çıkartabilir.

Kırık Link Nasıl Düzeltilir?

Eeee iyi güzel kırık linkin ne olduğunu anladık fakat kırık linkleri nasıl düzelteceğiz diyorsanız ondan da kısaca bahsedelim. İlk olarak elbette tespit aşaması var. Yani bu tespit aşamasında hangi linklerin kırık olduğunun tespitini yapın. Bunun için internet üzerinde bir sürü araç var. Ayrıca programlarda bulunuyor. Kırık linklerin tespitini yaptıktan sonra hepsini tek tek deneyerek çalış çalışmadığını kontrol edin. Sonuçta tespit ettiğiniz programlar da hata yapabilir.

Bazı çalışmayan linkler sitenizde buton benzeri türde olabilir, onları direk kaldırın olmasının bir anlamı yok.. Daha sonra kaldırdığınız kırık linkleri 301 yönlendirme ile alakalı olan yazılara, kategorilere yahut sayfalara yönlendirmesini yapın. Bütün kırık link yönlendirmesini yaptıktan sonra sitenizi komple *crawl edin. İşte bu crawl ile birlikte google amca gibi arama motorlarının örümcek robotları sitenizi baştan aşağı kapsamlı bir tarama ile inceleyecek ve sitenizde yer alan kırık linklerin düzenlendiğini görüp arama motorlarına iletecektir.

*Web Crawling = Web sitelerini programatik bir şekilde gezinerek bütün linklerini ya da belirli sayıda linklerini elde etmek.

İlginizi Çekebilir
1- Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı
2- SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!
3- Dofollow ve Nofollow Link Nedir, Arasındaki Fark, SEO İle Bağlantısı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..