Korku Burnu - Cape Fear Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Ekim 2019 Çarşamba

Korku Burnu - Cape Fear Konusu, İncelemesi

Korku Burnu - Cape Fear Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Korku Burnu - Cape Fear Konusu, İncelemesi
Korku Burnu orijinal adıyla Cape Fear, yine usta yönetmen Martin Scorsese filmlerinden bir tanesi olmasıyla dikkat çekiyor. Eski filmlerden bir tanesi olan Korku Burnu, hem oyuncu kadrosu ile hem de hala film önerileri içinde tavsiye edilen filmlerden olmasıyla dikkat çekiyor. Peki Korku Burnu filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Korku Burnu filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde..


1991 senesinde vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Martin Scorsese oturmaktadır. Martin Scorsese, 60'ların gerilim klasiğini 90'lara oldukça iyi uyarlamıştır. 2 saat 8 dakikalık süreye sahip olan film, mahkeme ve gerilim filmleri türünde işlenmiştir. Abd yapımı filmin başrollerinde Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange gibi isimler yer almaktadır. Korku Burnu filminin orijinal senaryo fikri John D. MacDonald'a aittir ve senaryosunu kaleme James R. Webb ile Wesley Strick almıştır. Yapımcılığını ise Robert De Niro ile Barbara De Fina üstlenmiştir.

Korku Burnu Filmi Oyuncuları

Max Cady rolünü Robert De Niro, Sam J. Bowden rolünü Nick Nolte, Leigh Bowden rolünü Jessica Lange, Danielle Bowden rolünü Juliette Lewis, Claude Kersek rolünü Joe Don Barker, Lieutenant Elgart rolünü Robert Mitchum, Lee Heller rolünü Gregory Peck ve Lori Davis rolünü ise Illeana Douglas canlandırmıştır.

Bakınız = Korku Filmleri: Yabani - Wildling 2018 Film İncelemesi

Korku Burnu Film Konusu

Max Cady adındaki bir adam hapisten yeni çıkmıştır. Tecavüz suçlarından hapse girmiştir. Sam Bowden ise Max Cady'i yıllar öncesinde savunmuş bir avukat olup şimdi de küçük bir kasabada, eşi ve 15 yaşındaki kızı ile sıradan ve sakin bir hayat yaşamaktadır. Zamanında Sam, Max'i savunurken Max'in beraat etmesini sağlayacak bir delili Max'in de cahilini görerek hem mahkemeden hem de Max'den saklamıştır.

Tabi hapisten çıkan Max Cady artık eskisi kadar cahil değildir ve bunun üzerine Sam'den intikam almak için yaşadığı kasabaya gider. İntikam için Sam'in 15 yaşındaki hayat dolu kızını görür ve bütün ağlarını kızın üzere atar. 15 yaşındaki Danielle, aile içinde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı dışarıdan gelen her yaklaşıma açık bir durumdadır. Bakalım neler yaşanacak. Entrika ve gerilimin dolu olduğu bir film..

Orijinal Adı: Cape Fear
IMDb Puanı: 7,3/10
Türü: Gerilim, Mahkeme
Oyuncuları: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange
Yönetmen: Martin Scorsese
Yayın Tarihi: 1991
Beyazperde Puanı: 4,1/5

İlginizi Çekebilir
1- Süper Kahraman Fimleri: Deadpool 2 2018 Film İncelemesi
2- Sıkı Dostlar - Goodfellas Film Konusu, İncelemesi
3- New York Çetesi - Gangs of New York Konusu, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..