New York Çetesi - Gangs of New York Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

29 Ekim 2019 Salı

New York Çetesi - Gangs of New York Konusu, İncelemesi

New York Çetesi - Gangs of New York Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
New York Çetesi - Gangs of New York Konusu, İncelemesi
Yine bir Martin Scorsese filmi olan New York Çetesi orijinal adıyla Gangs of New York, hem yönetmeni, hem başrolündeki oyuncular hem de ımdb puanı yüksek olması sebebiyle tavsiye filmler arasında yer alıyor. Peki New York Çetesi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte New York Çetesi filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde..


Film, 14 Mart 2002 tarihinde vizyona girmiştir. 2 saat 50 dakika süren filmin yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Martin Scorsese oturmaktadır. Tarihi, Aksiyon filmleri, dram filmleri türünde işleyen filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz gibi isimler yer alıyor. İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya ve Abd yapımı filmin senaryosunu Jay Cocks, Steven Zaillian ve Kenneth Lonergan kaleme alırken yapımcılığını ise Martin Scorsese, Harvey Weinstein ve Alberto Grimaldi üstlenmiştir.

New York Çetesi Film Oyuncuları

Amsterdam Vallon rolünü Leonardo DiCaprio, Bill "The Butcher" Poole rolünü Daniel Day-Lewis, Jenny Everdeane rolünü Cameron Diaz, Priest Vallon rolünü Liam Neeson, Walter "Monk" McGinn rolünü Bredan Gleeson, Happy Jack rolünü John C. Reilly, The Rich-man who Jenny Everdeane mugged rolünü Martin Scorsese ve Slaughter Housers Leader rolünü ise Ian Pirie canlandırmıştır.

Bakınız = Silence Film Konusu, İncelemesi: Martin Scorsese Filmi

New York Çetesi Film Konusu

Filmde kısaca iki çete arasında geçen savaş konu olarak işlenmiştir. 1800 senelerinin ortalarında Manhattan eyaletinin kenar mahallerinde yaşayan iki çete arasında resmen büyük bir savaş yaşanmaktadır. Bu çetelerden biri Amerika'nın yerlilerinden oluşurken diğer çetede ise Amerika'nın bu bölgesine daha sonra göç eden İrlandalı katolikler yer almaktadır. Amerikalı yerlileri yöneten kişi Bill the Butcher adında acımasız biridir. İrlandalı göçmeleri yöneten lider ise Dead Rabbits olarak dikkat çekmektedir.

İki çete arasında geçen kanlı savaşlarla birlikte İrlandalı çetenin lideri Dead Rabbits öldürülür ve bu duruma oğlu Amsterdam Vallon da tanık olur. İşte bunu gören Amsterdam Vallon, hem babasının katilini öldürüp öcünü alacak hemde Manhattan şehrini ele geçirip lider olmaya çalışacak..

Orijinal Adı: Gangs of New York
IMDb Puanı: 7,5/10
Türü: Tarihi, Aksiyon, Dram
Oyuncuları: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz
Yönetmen: Martin Scorsese
Yayın Tarihi: 2002
Beyazperde Puanı: 4,1/5

İlginizi Çekebilir
1- Irishman - The Irishman Film Konusu, İncelemesi
2- Can Dostum - Intouchables Konusu, İncelemesi
3- Acı ve Zafer - Dolor y Gloria Filmi İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..