Prestij - The Prestige Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Ekim 2019 Salı

Prestij - The Prestige Konusu, İncelemesi

Prestij - The Prestige Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Prestij - The Prestige Konusu, İncelemesi
Prestij orijinal adıyla The Prestige, kendim de dahil olmak üzere izleyip de oldukça çok beğendiğim ve film önerisi soranlara önerdiğim filmlerden bir tanesidir. Peki Prestij film konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Prestij filmi hakkında tüm detaylar sizler için film incelemesinde..


Prestij, 22 Aralık 2006 tarihinde vizyona giren gerilim filmleri ve dram filmleri türünde yer alan bir filmdir. 2 saat 8 dakikalık bir süreye sahip olan filmin yönetmen koltuğunda bilindik bir isim Christopher Nolan oturuyor. Abd ve İngiltere ortak yapımı filmin başrollerinde Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Andy Serkis, Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Senaryosunun orijinal fikrinin Christopher Priest'e ait olduğu filmi Christopher Nolan ile Jonathan Nolan kaleme almıştır. Yapımcılığını ise Aaron Ryder, Christopher Nolan ve Emma Thomas üstlenmiştir.

Bakınız = Dünya'nın En Yüksek IMDB Puanına Sahip Efsane 10 Filmi

Prestij Film Oyuncuları

Robert Angier rolünü Hugh Jackman, Alfred Borden rolünü Christian Bale, Cutter rolünü Michael Caine, Olivia rolünü Scarlett Johansson, Julia McCullough rolünü Piper Perabo, Sarah Borden rolünü Rebecca Hall, Nikola Tesla rolünü David Bowie ve Mr. Alley rolünü ise Andy Serkis canlandırmıştır.

Prestij Film Konusu

Filmde iki tane sihirbaz var ve bu iki sihirbaz kendisinin daha üstün olduğunu göstermek adına bir diğerinin performansını alt etmeye çalışması hikayesini anlatmaktadır. Londra'da 19. yüzyıl sonlarına doğru Robert Angier, eşi Julia McCullough ve Alfred Borden birbirleriyle hem arkadaşlardır hem de bir sihirbazın asistanı olarak görev yapmaktadırlar. Günlerden bir gün Julia ölür ve eşi Robert, eşinin ölümünün nedeni olarak Alfred'i suçlu görür. Bunun üzerine Robert ile Alfred birbirine resmen düşman olurlar. Bunun üzerinde zaman gelir geçer ve her ikisi de oldukça ünlü iki sihirbaz olurlar. Tabi ikisi de birbirinin performansını sabote etmeye çalışır. Bir de bu olaylar üzerine Alfred, Robert'dan daha iyi başarılı bir hile yapınca, Robert eski arkadaşı ve eşinin ölümünde suçlu bulduğu Alfred'in bu sırrını çözmeyi resmen takıntı haline getirir. İşte bu doğrultuda da olaylar gelişir.

Orijinal Adı: The Prestige
IMDb Puanı: 8,5/10
Türü: Gerilim, Dram
Oyuncuları: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine
Yönetmen: Christopher Nolan
Yayın Tarihi: 2006
Beyazperde Puanı: 4,6/5

İlginizi Çekebilir
1- Terminal Hd Film İzle: Harley Quinn'i Aratmayan Margot Robbie Filmi
2- Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan  jackie Chan'in En İyi 10 Filmi
3- Malefiz: Kötülüğün Gücü Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..