Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Ekim 2019 Cuma

Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar?

Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar? - Kurgu Gücü
Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar?
Bugün ki konumuzda sizlere internet pazarındaki terimlerinden bir tanesi olan ve bir web sitesi için en önemli parçalardan biri olan sunucu nedir, ne işe yarar gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. O zaman gelin sizlerle Sunucu hizmeti hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsedelim.

SUNUCU NEDİR?

Sunucu, bilgisayar ağlarında, diğer ağ bileşenlerinin erişebileceği, kullanımına ve/veya paylaşımına açık kaynakları barındıran bilgisayar birimi olarak adlandırılır. Sunucu kelimesinin karşıtı ise İstemci olarak bilinir. Bir ağ içerisinde birden çok sunucu birimi olma imkanı vardır. Biraz daha açacak olursak; Sunucu, bir ağda yer alan merkezi kaynağa ya da hizmete erişimi yönetmeyi sağlayan bir yazılım ya da bilgisayardır diyebiliriz. Yani başka bir program tarafından yapılan istemlere cevap veren bir çeşit bilgisayar programı olarak adlandırılır.

Bakınız = Hosting Nedir, Ne İşe Yarar, Neden Hosting Olmalı?

SUNUCU NE İŞE YARAR?

Sunucu ne işe yarar diyenlere hayattan bir örnek vererek açıklayalım; Şöyle düşünün ki, bir apartman daire aldınız fakat o apartmanın diğer dairelerinde de birileri yaşadığı için apartmanın belirli kurallarına uymanız gerekmektedir. Bir de o apartmanın tamamının sizin olduğunu düşünün. İşte bu noktada istediğiniz kuralı koyabilir ve uygulayabilirsiniz. Sonuç olarak o apartman sizindir. Yani sunucu da buna benzer bir olaydır. Sunucular sayesinde kendi kurallarımızı belirleyebilir ve istediğimiz şekilde yönetebiliriz. Ayrıca da kaynakları istediğimiz şekilde paylaştırabilmemize olan sağlar.

Son olarak da bazı sunucu çeşitleri vardır. Onlarda şu şekildedir; Shared Hosting, Co-Location, Reseller ve Dedicated Hosting.. İlerleyen konularımızda sunucu çeşitleri hakkında da bilgilendirici makalelerimiz olacaktır. Bu konuda sizlere sunucu nedir, ne işe yarar olduğundan dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Aklınıza takılan sorular varsa bizlere konumuz altından yorum olarak sorabilirsiniz. Makalemizi yazarken vikipedi gibi benzer kaynaklardan yararlandık..

İlginizi Çekebilir
1- Hosting Firmaları İçinde En İyi Hizmet Veren 10 Hosting Firması
2- 6 Madde İle Ücretsiz Blog Açmak Para Kazandırır Mı
3- Dünyanın En Pahalı Alan Adları: Satılmamış En Pahalı +250 Domain

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..