Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Ekim 2019 Çarşamba

Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi - Kurgu Gücü
Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
Orijinal adı Pulp Fiction olan Ucuz Roman, oldukça eski bir film olsa da hala günümüzde film önerisi arayanlar için tavsiye edilen en iyi eserlerden bir tanesidir. Peki Ucuz Roman filmini bu kadar izlenilesi yapan ne gibi özellikleri var? İşte sizler için Ucuz Roman konusu ve özeti nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman yayınlanmıştır, yönetmeni kimdir gibi daha bir sürü merak edilen soruları film incelemesi adı altında inceledik.


1994 senesinin unutulmayan ve hala da günümüzde tavsiye filmler arasında yer alan Ucuz Roman, muhteşem yönetmen Quentin Tarantino tarafından yönetilmiştir. Polisiye ve gerilim filmleri türünde sunulan filmin başrollerinde Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis ve John Travolta gibi isimler yer almıştır. Ayrıca Abd yapımı filmin süresi ise tam tamına 2 saat 29 dakikadan oluşmaktadır. Senaryosunu yine yönetmen koltuğunda oturan Quentin Tarantino ile Roger Avary kaleme alırken, yapımcılığını ise Lawrence Bender yapmıştır.

Bakınız = Ölü Ozanlar Derneği Konusu, Özeti, Oyuncuları, İncelemesi

Ucuz Roman Oyuncuları

Vincent Vega rolünü John Travolta, Jules Winnfield rolünü Samuel L. Jackson, Mia Wallace rolünü Uma Thurman, Butch Coolidge rolünü Bruce Willis, Winston Wolfe rolünü Harvey Keitel, Marsellus Wallace rolünü Ving Rhames, Jody rolünü Rossana Arguette,Honey Bunny rolünü Amanda Plummer ve Pumpkin yani Ringo rolünü ise Tim Roth canlandırmıştır.

Ucuz Roman Konusu

Pumpkin(Tim Roth) ile Honey Bunny(Amanda Plummer), hayatlarına renk katmayı isteyen iki gençtir. Bu ikili birbirine aşık bir çifttir ve ayrıca da soyguncudur. Diğer bir yandan ise iki tane gangster olan Vincent Vega(John Travolta) ile Jules Winnfield(Samuel L. Jackson) günlük işleri arasında yer alan patronlarına ödemelerini geciktirmiş olan birkaç sahtekarı vurmaya giderler.. Ayrıca Vincent Vega, patronunun güzel ve oldukça genç karısına da bebek bakıcılığı yapmakla sorumluyken, ortağı olan Samuel L. Jackson ise suç hayatına artık son verme kararı alır. Bunun üzerine de oldukça cesur bir boksör kendisine teklif edilen para karşılığında hile yapma durumunu kabul etmez ve şehiri terk eder. İşte hepsi de birbirinden farklı tiplerin yollarını kesiştirecek ve bir araya getirecek.

Bakınız = Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

1994 senesinde tam tamına 7 dalda birden Oscar'a aday olarak gösterilen Ucuz Roman, beraberinde En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nı da almaya başarmıştır. Bununla birlikte ise yine aynı sene 1994 Cannes Film Festivali'nde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü'nü de almaya başarmıştır.

Orijinal Adı: Pulp Fiction
IMDb Puanı: 8,9/10
Türü: Polisiye, Gerilim
Oyuncuları: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yayın Tarihi: 1994
Beyazperde Puanı: 4,4/5

İlginizi Çekebilir
1- Şiddet Eylemleri Film Konusu, Oyuncuları: Bruce Willis Filmleri
2- Glass 2019 Hd Film İzle: Bruce Willis'den Bilim Kurgu Filmi
3- Ölümsüz - Unbreakable Konusu, Oyuncuları: Film İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..