Blogger'da Sabit Sayfa Oluşturma: Sayfa Nasıl Eklenir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

14 Kasım 2019 Perşembe

Blogger'da Sabit Sayfa Oluşturma: Sayfa Nasıl Eklenir

Blogger'da Sabit Sayfa Oluşturma: Sayfa Nasıl Eklenir - Kurgu Gücü
Blogger'da Sabit Sayfa Oluşturma: Sayfa Nasıl Eklenir
Blogger kullananların bazıları yeni sayfa oluşturmak için ne yapmaları gerektiğini bilmiyor ve bu doğrultuda da sabit yeni sayfa nasıl oluşturulur diye araştırmaya koyuluyorlar. Biz de sizleri fazla yormadan blogger sabit sayfa oluşturma hakkında detayları adım adım anlatalım istedik..


Bildiğiniz üzere diğer bütün sitelerde ya da forumlarda 'Reklam', 'İletişim' ve 'Hakkımızda' gibi sayfalar vardır. Kendi siteniz içinde bu tarz bir sayfa oluşturmak hem takipçi ve ziyaretçilerinize siteniz hakkında bilgi verip iletişime geçilmesini sağlamak hem de daha profesyonel bir görünüme sahip olup prestij kazanmak isteyebilirsiniz. Bu sebepten dolayı da Blogger'da sabit sayfa oluşturmak istemeniz en doğal hakkınız.. Eğer sayfa oluşturmak değil de tema kodlarını en baştan oluşturmak isterseniz 'Blogger Blog Tema/Şablon Yapısını En Baştan Tekrar Oluşturma' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan sabit sayfa oluşturma konusuna geçelim.

Blogger'da Sabit Yeni Sayfa Oluşturma

Muhtemelen birçoğunuz blogger panelinize giriş yapmış olsanızda girmeyenler ilk olarak blogger'da oturum açsın. Eğer ki blogger'da yeniyseniz ve henüz blog kurmadıysanız blog nasıl kurulur adlı yazımı inceleyebilirsiniz.
Hangi blogunuzda sabit sayfa oluşturmak istiyorsanız o blogu seçip, kontrol paneline ulaşın.
Hemen sol tarafta yer alan menüden 'Sayfalar' seçeneğine tıklayınız.
Karşınıza açılan sayfanın üst kısmında 'Yeni Sayfa' butonuna tıklayınız.
Ardından karşınıza aynı yeni yayın oluşturduğunuz alan çıkacak. O kısımda kendinize bir 'Sayfa Başlığı' oluşturun.
Ardından içerik kısmına da sayfanız ile alakalı bilgileri girin. Misal, 'Hakkımızda' sayfa başlığını yazdıysanız, sitenizi tanıtan bir içerik hazırlamanız uygun olacaktır.
Başlık ve içerik hazırlandıktan sonra sayfanın sağ tarafında yer alan 'Arama Açıklaması', 'Seçenekler' ve 'Özel Robot Etiketleri' kısımlarını da ayarlayın.
Son olarak da sağ üst kısımda yer alan 'Yayınla' butonuna tıklayarak blogger'da sabit sayfa oluşturma işlemini bitirmiş olacaksınız.

Bakınız = Blogger Yayın Ayarları ve SEO

Blogger Sabit Sayfa Oluşturma Hakkında Önemli Bilgiler

Sayfanızı oluşturduktan sonra elbette ki sitenize girip inceleyeceksiniz fakat sayfayı sitenizde göremeyeceksiniz. İşte bunun için yapmanız gereken ise blogger panelindeyken sağ tarafta yer alan menüden 'Yerleşim' sekmesine tıklayıp, hangi kısımda sayfanızın görünmesini istiyorsanız oradaki alanda yer alan 'Gadget Ekle' butonunda tıklayıp, açılan alanda 'Sayfalar' seçeneğini seçip eklemesini yapın. Eğer özel bir ücretsiz blogger teması kullanıyorsanız, zaten orada temanın kendi menüleri oluyor, işte oraya sayfa linki ve adını yazarak yönlendirme yapabilirsiniz. Olur da ben blogger dışında başka bir siteden ücretsiz blog kurmak istiyorum diyorsanız, ücretsiz blog kurma siteleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Diğer bir konu ise sabit sayfa için yoruma izin verme ya da vermeme özelliği olacaktır. Kimi siteler sabit sayfalara yorum yapılmasına izin vermiyor, kimileri ise izin veriyor. Sizde bunu belirleyebilirsiniz. Bunu panelinizde sayfanızın bulunduğu alana gidip 'Düzenle' sonrasında sağ tarafta yer alan 'Seçenekler' sekmesine tıklayıp ayarlayabilir ve güncelle seçeneği ile işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Evet değerli takipçiler ve ziyaretçiler, bu konumuzda sizlere blogger'da sabit sayfa oluşturma konusunda adım adım bilgiler sunduk. Umarım işinize yarayan bir konu olmuştur. Aklınıza takılan sorular olursa konumuzda altından bizlere yorum olarak sorabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler
2- Blogger Tema Nasıl Yüklenir Adım Adım Görsel Anlatım
3- Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri
4- Youtube Adsense'ini Blogger Barındırıcısına Bağlama Yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..