Kızgın Boğa - Raging Bull Film Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

1 Kasım 2019 Cuma

Kızgın Boğa - Raging Bull Film Konusu, İncelemesi

Kızgın Boğa - Raging Bull Film Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Kızgın Boğa - Raging Bull Film Konusu, İncelemesi
Yine Martin Scorsese yine Robert De Niro. İkilinin filmlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese'in oturduğu başrolünde Robert De Niro'nun oynadığı Kızgın Boğa orijinal adıyla Raging Bull filmin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Kızgın Boğa filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde...


80'lerin en popüler filmlerinden bir tanesi olan ve hala da günümüzde film önerileri istendiğinde önerilen filmlerden olan Kızgın Boğa, 1980 senesinde vizyona girmiştir. 2 saat 9 dakika süreye sahip olan filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturmaktadır. Abd yapımı dram filmleri ve biyografik filmler türünde olan filmin başrolünde Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunun orijinal fikrinin Jake La Motta'ya ait olduğu filmin senaryosunu Mardik Martin ile Paul Schrader kaleme almıştır. Filmin yapımcılığını ise Irwin Winkler ile Robert Chartoff üstlenmiştir.

Bakınız = Film Önerileri: Mutlaka İzlenmesi Gereken 60+ Film Tavsiyesi

Kızgın Boğa Film Oyuncuları

Jake La Motta rolünü Robert De Niro, Vickie La Motta rolünü Cathy Moriarty, Joey La Motta rolünü Joe Pesci, Salvy rolünü Frank Vincent, Tommy Como rolünü Nicholas Colasanto, Lenore rolünü Theresa Saldana, Barbizon Stagehand rolünü Martin Scorsese ve Man At Table rolünü ise John Turturro canlandırmıştır.

Kızgın Boğa Film Konusu

Filmde kısaca bir boksörün kariyerindeki hırsının hayatına olan etkisi işlenmiştir. Jake La Motta adındaki ortasiklet bir boksör, kariyerinde en iyisi olabilmek adına kendine bile zarar verebilecek hırsa sahiptir. Bu hırsını agresif tavırlarını sadece ring içerinde değil normal hayatında da oldukça kullanan Jake La Motta, bu sebepten dolayı hem kariyerini yavaş yavaş mahvederken hem de özel hayatında yer alan yakın çevresini de kendinden uzaklaştırıp kaybetmeye başlıyor..

Orijinal Adı: Raging Bull
IMDb Puanı: 8,2/10
Türü: Dram, Biyografik filmler
Oyuncuları: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci
YönetmenMartin Scorsese
Yayın Tarihi: 1980
Beyazperde Puanı: 4,2/5

Robert De Niro'nun usta oyunculuğu sayesinde Akademi Ödülleri’nde Oscar almış filmdir. Bu incelememizde sizlere Kızgın Boğa film konusu, oyuncuları, yönetmeni, vizyon tarihi gibi benzer bilgiler sunduk. Film hakkında fikirlerinizi yorum olarak konumuz altında belirtebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Martin Scorsese Filmleri: Martin Scorsese'ın Yönettiği En İyi 10 Filmi
2- Taksi Şoförü - Taxi Driver Konusu, İncelemesi
3- Korku Burnu - Cape Fear Konusu, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..