En İyi Soygun Dizisi 'La Casa De Papel' İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

8 Mayıs 2020 Cuma

En İyi Soygun Dizisi 'La Casa De Papel' İncelemesi

En İyi Soygun Dizisi La Casa De Papel İncelemesi - Kurgu Gücü
En İyi Soygun Dizisi La Casa De Papel İncelemesi
Yabancı diziler arasında hem Netflix yapımı dizilerden bir tanesi olması hem de kaliteli bir senaryoya sahip olmasından dolayı adını sıkça duyduğumuz La Casa De Papel dizisinin incelemesini yapmaya karar verdik. Bu sayede de diziyi izlemeyenlere bir fikir ortamı sunmuş olacağız. O zaman gelin ilk olarak sizlere La Casa De Papel incelemesini yapalım.

Dizinin ilk bölümünün yayınlanma tarihi 2 Mayıs 2017 olarak biliniyor. Alex Pina tarafından yaratılan televizyon dizisinin iki kısma ayrılan bir tek sezondan ibaret olması planlanmıştı. 15 bölümden oluşan dizi ilk olarak 2 Mayıs 2017 - 23 Kasım 2017 tarihlerinde İspanyol televizyon kanalı Antena 3'te yayımlandı.

La Casa De Papel Kaç Bölüm

Elbette hepinizin merak ettiği konulardan bir tanesi de La Casa De Papel dizisinin kaç bölümden oluştuğu olacaktır. Dizi aslında o kadar uzun soluklu bir dizi olmasa da günümüzde hala La Casa De Papel 4. sezonun devam ettiğini söyleyebilirim. Bu doğrultuda La Casa De Papel 1. sezon tam tamına 13 bölümden oluşurken La Casa De Papel 2. sezon 6 bölümden, La Casa De Papel 3. sezon ise 8 bölümden oluşuyor.. La Casa De Papel 4. sezon da aynı 3. sezon gibi 8 bölümden oluşuyor..

La Casa De Papel Oyuncuları

La Casa De Papel 1. sezon oyuncuları şu şekilde; La Casa De Papel Profesör rolünü Alvaro Morte, La Casa De Papel Berlin rolünü Pedro Alonso, La Casa De Papel Tokyo rolünü Ursula Corbero, La Casa De Papel Nairobi rolünü Alba Flores, La Casa De Papel Rio rolünü Miguel Herran, La Casa De Papel Denver rolünü Jaime Lorente, Arturo Roman rolünü Enrique Arce, La Casa De Papel Moskova rolünü PacoTous, Müfettiş Raquel Murillo rolünü Itziar Ituno, Oslo rolünü Joseph Whimms, Kraliyet elçisinin kızı Alison Parker rolünü Maria Pedraza, Helsinki rolünü Darko Peric, Marivi rolünü Kiti Manver, Coronel Prieto rolünü Juan Fernandez, Müfettiş yardımcısı Angel rolünü Fernando Soto, Suarez rolünü Mario de la Rosa ve Moonica Gaztambide rolünü ise Esther Acebo canlandırmıştır. La Casa De Papel 2. sezon oyuncuları da yine aynı kadro ile devam etmiştir. La Casa De Papel 3. sezon oyuncuları arasına ek olarak Marsilya rolünde Luka Peros ve Bogota rolünde Hovik Keuchkerian dahil olmuştur. La Casa De Papel 4. sezon oyuncuları arasında diğerlerine ek olarak Rehen rolünde Belen Cuesta, Palermo rolünde Rodrigo de la Serna ve Coronel Tamayo rolünde Fernando Cayo dahil olmuştur.
Bakınız = Netflix'in Love 101 - Aşk 101 Adlı Yapımına Tepkiler Yağıyor

La Casa De Papel Konusu

Kısaca özetlemek gerekirse dizide bir grubun Darphane(Para Basılan Yer)'ye girip, orayı muhteşem bir plan doğrultusunda soymalarını konu alıyor. Bakmayın konusu belki basit gibi gelebilir fakat hikayesi oldukça etkileyici. Profesör adındaki bir kişi babasının planladığı o muhteşeme soygunu gerçekleştirebilmek için kendi alanlarında oldukça uzman ve çılgın bir ekip toplar. Bu ekip ile 5 aylık bir süre kadar soygun hakkında en ince detaya kadar neler olabileceğini anlatır ve planlarlar.. Bunun yanı sıra kimse kimseye aşık olmayacak, kimse kimsenin gerçek adını bilmeyecek gibi kurallar koyuluyor. Her kişiye birer şehir ismi verilir. Bu isimler Berlin, Tokyo, Moskova, Rio, Profesör, Nairobi, Oslo, Helsinki, Denver şeklinde isimler verilir. İşte bütün olay bundan ibaret olsa da arada beklenmedik ve kural dışı olaylar da elbette gerçekleşecek ve bu da soygunun seyrinde bazı değişimlere sebep olacak..

Dizi oldukça kaliteli desek yanlış olmayacak fakat çok cinsel içerikli sahne olduğunu söyleyebiliriz. Aile ile izlenebilecek bir dizi olmadığı kesinlikle söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere yabancı diziler söz konusu olduğu zaman büyük çoğunluğunda cinsellik içeren sahneler oluyor. Dizi konu ve işleniş olarak harika olsa da elbette bazı hatalar olduğunu da söyleyebiliriz. Bunların en başında (Biraz Spoiler olacak ama söylemeden edemeyeceğim) Oslo'nun ölümden sonra Darphaneye gelen canlı yayın ekibinin canlı yayın sırasında Oslo'yu çekerken nefes alıp verdiğinin net kanıtı göbeğinin hareket etmesi diyebiliriz. Zaten izlediğiniz sizde anlayacaksınız..

Profesör'ün zeka oyunları ve planlanın en ince detaylarını bile düşünmesi gerçekten zeki bir adam olduğunun kanıtı. Hem içeriyi yönlendirip hem de dışarıda yapılası gereken işleri oldukça iyi ayarlayan profesör sayesinde işler daha iyi olsa da beni üzen olay 2. sezonun sonlarında yaşanan olay oldu. Bunu elbette söylemeyeceğim izleyin de görün.. Diziyi izleyenler varsa konumuz altında yorum yaparak La Casa De Papel izleyecek olanlara ön fikir vermiş olabilir.. Bir de birçok kişi La Casa Papel ne demek olduğunu da merak ediyor. İngilizce çevirisine baktığımızda 'Kağıt Ev' olduğu belirtiliyor..

İlginizi Çekebilir
1- Vis A Vis 1. Sezon 1. Bölüm Özeti: Locked Up
2- Boş Zamanlarda Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 5 Dizi
3- The Walking Dead Bölümlerini Nasıl İzleyebilirim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..