Bu konumuzda sizlere Kurgu Gücü sitesi olarak Askerlikte rütbeler ve görevleri nelerdir diye merak edenler için detaylı bir anlatım ile görsel bilgiler vereceğiz. Askere gidecek olan kardeşlerimizin, askerde gördükleri rütbelere yabancılık çekmemesi adına bu konuyu paylaşma gereği duyduk.
Tüm Türk erkek evladının, yiğidinin yapması gereken bu asli, Vatan görevinde rütbelerde oldukça önem taşıyabilmektedir. Zaten askere gittiğinizde de işin içinde olduğunuz için öğrenmeniz kolay olacak ama öncesinde biraz da bilgi sahibi olsanız daha rahat edebilirsiniz. Vatan Borcu Namus Borcudur. Şimdi sizler asker rütbeleri 2018 senesi için hangileri olduğunu görsel bir sunumla anlatmaya çalışalım. Tabi bunları anlatırken asker rütbeleri sırasıyla anlatım şeklinde olacaktır. Asker rütbeleri zaten kutsaldır ama askeriyede daha bir kutsaldır.
Er: Askerlik yapmaya elverişli olan her erkek Türk vatandaşının 20 yaşından sonra askerlik görevinde aldığı rütbedir. Askerlik süresi boyunca görevini bu rütbeyle gerçekleştirmektedir. Ayrıca profesyonel hizmet alan erlere ise uzman er ve erbaş adı verilmektedir.
Çavuş: Er yöneticisi olarak da tanımlayabileceğimiz Çavuşlar, subaylardan aldıkları emri erlere uygulatmaktadır. Benimde askerdeki rütbem Bölük Çavuşluğuydu.
Uzman Onbaşı: En az lise mezunu olmak kaydıyla teknik konularda bilgisi olan rütbeli TSK personelidir.
Yüzbaşı: Asli görevi bölük komutanlığıdır. Yüzbaşılar harp akademisinden mezun olduktan sonra en az altı yıl bu görevde kalmaktadır.
Binbaşı: Takım komutanlığı görevini üstlenip en az beş yıl bu görevi yürütürler.
Yarbay: Tabur komutanı olarak görev alan yarbayların en az üç yıl görev süreleri bulunmaktadır.
Son zamanlarda gündemde olan 2018 bedelli askerlik yaş ve ücretleri hakkında bilgi almak isterseniz konu hakkındaki makalemizi incelemenizi öneririm.
Albay: Ordu içerisinde son rütbe olup, yüksek askeri şuraya göre göreve general sınıfında devam etme ya da emekli olma hakları bulunmaktadır. Tugay ya da tümen komutanı olarak görev alırlar.
Tuğgeneral: Tugay komutanıdır.
Tümgeneral: Tümen komutanıdır.
Korgeneral: Geçici olarak ordu komutanlığı görevi yürütebilirler. Tümen komutanıdırlar. Tümgeneral ve orgeneral rütbeleri arasında yer alır.
Orgeneral: Görev süreleri 4 yıl olup, ordu komutanlığı, genelkurmay başkanlığı ve kuvvet komutanlığı gibi görevlerde yer alırlar.
Genelkurmay başkanı: Tüm kuvvet komutanları üzerinde olan, kuvvet komutanlarını komuta eden, denetleyen ve yöneten en yüksek subay rütbesidir.
Mareşal: En az üç meydan savaşını komuta etmiş ve birini kazanmış komutanlara verilen rütbedir. Türkiye’de yalnızca Mustafa Kemal Atatürk ve Fevzi Çakmak bu rütbeye sahiptir.
Kurgücü.com olarak sizlere Askerlikte Rütbe ve Görevlerinden bahsettik. Umarım aradığınız bilgiye ulaşmanızda yardımcı olmuşuzdur. Diğer konularımıza da göz atmayı unutmayınız.
Ben askerde bölük cavusydum oldukça keyifliydi
YanıtlaSil