Posta Güvercinleri Hakkında Bilgiler - Fiyatı, Özellikleri, İlaç Programı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

18 Temmuz 2019 Perşembe

Posta Güvercinleri Hakkında Bilgiler - Fiyatı, Özellikleri, İlaç Programı

Posta Güvercinleri Hakkında Bilgiler - Fiyatı, Özellikleri, İlaç Programı - Kurgu Gücü

Bu makalemizin içinde posta güvercini nedir ? Posta güvercini özelliklerini sizlere sunmaya çalışacağız. Araştırmalar M.Ö. 1200 yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir. Eskiden Mısır da haberleşme aracı olarak kullanıldıkları da tarihte yerini almıştır. Savaş sırasında da haberleşme yönünden aktif bir rol oynadığı söylenmektedir. Reuters haber ajansının kurucusu Paul Reuters Belçika'nın Brüksel şehri ile Almanya'nın Aachen şehrine 45 posta güvercininden oluşan bir ekip kurarak haber ve borsa fiyatlarını dağıtmıştır.



Posta güverciniyle yakında ilgilenen kişiler kesinlikle kökeni belli olmayan kuşları almazlar. Çünkü kökeni belli olmayan kuşların değeri yoktur. Bu durumu en iyi anlatan bir Belçika sözü ise ' iyi soy aldatmaz ' demektedir. Posta güvercini yarış ilaç programı da oldukça önemli bir noktadır. Posta güvercinlerinin bakımı oldukça iyi yapılması gerektiği için bazı ilaçlarda kullanıldığı bilinmektedir. Posta güvercini indirmek demek oldukça zor bir şeydir. Neden diyecek olursanız ; saf kan posta güvercinleri asla ve asla sahibinin dışında başka bir yere gitmez.



Posta güvercinleri nasıl yönlerini buluyorlar ? sorusuna cevap olarak Bilim adamlarının araştırmaları sonucunda manyetik alanları algılayabildikleri için yönlerini rahatça bulabiliyorlar. Bu manyetik alanları algılayan kısım ise 1.2 cm olan gagalarında saklı olduğu fark edilmiştir. Posta güvercinlerinin üst gaga yapısında 5 mikron çaplı çok güçlü mıknatıs özeliği gösteren kristaller barındırır. Sinir liflerinin ucunda bulunan demir ve fosfatın posta güvercinlerin'de dünyada meydana gelebilen en düşün manyetik değişikliği bile hissettirdiği anlaşılmıştır. Emek ve sabır özellikleri ile yetiştirilen posta güvercinleri kuşun form özellikleri ve zekasının iyi olmasını ister. Katılacağı yarışmalardaki başarısı için posta güvercininin fiziki özelliği iyi olmalıdır. Birde şunu söylemek gerekirse posta güvercini fiyatları oldukça yüksek bir miktara hitap etmektedir. Bu yüzden gerçek bir posta güvercini alabilmeniz için sağlam paraya ihtiyacınız olduğunu unutmayın.


İlginizi Çekebilir : En Uzun Yaşayan 10 Hayvan | Kurgu Gücü

Posta güvercini fiziki özellikleri genel olarak;
  • Göz ve gaga şekili 
  • Göğüs yapısı 
  • Tüy yapısı 
  • Kanatları ve kuyruğu gibi denge sağlayıcı organlardır. 


Posta güvercini fiziki özellikleri detaylı olarak;

  • Bacakları uzun ve gergin olur. 
  • Kanatlarında 10 ar telek bulunur ve başta bulunan teleğin dışarıya doğru bakması tercih sebebidir. 
  • Göz renkleri kırmızıdır. 
  • Kanatın altında olan tüyler düzgün ve gelişimini tamamlamış olması gerekir. 
  • Diğer güvercinlere göre biraz daha iri ve yapılıdırlar. 
  • İnci göz şeklinde anlatılan posta güvercinleri makbuldür. 
  • Ayakları paçasız ve kırmızı renklidir. 
  • Ayak parmakları biraz uzun olur.
Ayrıca sizlere bir kaç tane de Posta güvercini sözleri paylaşalım.

Beyaz bir posta güvercini yolluyorum sana sevdiğim; kanatlarında özgürlük, yüreğinde sevgi, beyaz tüylerinde umut, gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat hayali.
Duygularıma kimse söz geçiremez ki, çünkü bir posta güvercini kadar özgür ve prangasız.

İlginizi Çekebilir = Güzelliğiyle Tüm Dünyayı Büyüleyen Dünyanın En Güzel 10 Kuşu

1 yorum:

  1. posta güvercinleri gerçekten bu kadar pahalı mı oluyor ? Bende beslemeyi düşünüyorum ama çok para vermemem.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..