Youtube ile Para Kazanmak için Kanal Nasıl Oluşturabilirim? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Mart 2017 Çarşamba

Youtube ile Para Kazanmak için Kanal Nasıl Oluşturabilirim?

Youtube ile Para Kazanmak için Kanal Nasıl Oluşturabilirim? - Kurgu Gücü

Youtube ile Para Kazanmak için Kanal Nasıl Oluşturabilirim?

Günümüzde internet üzerinden para kazanma olayı oldukça cazip bir hal almaya başladı. Bunların en başında da ise youtube ile para kazanma geliyor. Çoğu kişi youtubeden gelir elde edebilmiştir. Sizlerde ben youtubede özgün videolar çekip, bunu sürekli yapabilirim diyorsanız ; beklemenize gerek yok. Hemen videolarınızı çekmeye başlayabilir ve oluşturduğunuz kanalınıza atmalısınız. Peki youtube kanal nasıl açılır? İşte tüm detaylar..


Yeni başlayacak olan arkadaşlarımıza genel olarak bir Youtube kanalı nasıl açılır? , youtube ye video nasıl yüklenilir ? Çözünürlük yüksek olmalı mı ? Uzun video mu atmalıyım ? Youtube ile para kazanma 2019 senesinde de şartlar zorlaşacak mı ? gibi sorulara cevap vermeye çalışalım.

Öncelikle kendinize bir google hesabı açmanız gerekmektedir. Çünkü bu google hesabıyla her yere giriş yapabileceksiniz ve en temel adım budur. Google hesabınız varsa diğer adıma geçebilirsiniz. Yoksa mutlaka oluşturmanız gerekmektedir. Google hesabımızı oluşturduktan hemen sonra youtubeye girip kanal oluşturmanız gerekmektedir.



Kanal oluşturmak için youtube de oturum açtıktan hemen sonra, sağ üst tarafta kendi oturumunuzu gösteren simgeye tıklayarak, içerik oluşturucuna tıklayacaksınız.
Daha sonra sol tarafta bulunan video yöneticisine tıklayacaksınız. Zaten tam orta kısımda kanal oluştur yazacaktır. Oraya tıklayarak marka hesabı oluşturup, yeni kanalınızı açmış olacaksınız. Bu kanal oluşturma yeni hesap açtığınız için böyledir. Başka kanallar açmak istediğinizde, ' kanal listenize ' gidip, yeni kanal oluştur butonuna basarak açabilirsiniz.
Kanalımızı da oluşturduktan sonra yapmamız gerek para kazanma işlemini aktifleştirmektir. Onu da yine içerik oluşturucusuna girdikten sonra sol tarafta para kazanma yerine tıklamamız gerekiyor. Tıkladıktan sonra karşımızdaki ekranda seçenekler çıkacaktır. Siz para kazanma yazan yeri ' Etkinleştir ' olarak tıklamanız gerekmektedir. Bazılarınızda etkinleştir çıkmayabilir onun için ülkenizi değiştirmeniz gerekmektedir. Çünkü ilk başta Afganistan mı ne yapıyor youtube otomatik olarak. Siz onu Türkiye yaptıktan sonra etkinleştir butonu çıkacaktır. Etkinleştir butonuna bastıktan sonra adsense ye yönlendirileceksiniz. Adsense hesabınız varsa oturum aç diyerek devam edebilirsiniz ama adsense hesabınız yoksa ' hesap oluştur ' diyerek yeni bir adsense hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Adsense si olup onaylı olan kişiler artık para kazanmaya hazırdır ve rahatlıkça özgün videolar yükleyip videolarından para kazanabilirler. Fakat adsensesi olmayan kişiler ise adsense kaydının onaylanmasını beklemek zorundadırlar. Zaten kötü bir durum söz konusu olmazsa 3-5 gün içerisinde adsense onaylanır ve para kazanmaya başlayabilirler.



Youtube de para kazanmada tek olay şudur ki tamamen kendinize özgü videolar paylaşmanız gerekmektedir. Bu kriteri yerine getirdiğiniz taktirde youtube ile para kazanmanı yollarında ilk ve en sağlam yolu başarmış olacaksınız. Aksi taktirde youtube para kazanma özelliğiniz geçici ya da tamamen kapatılabilir. Bunun yanı sıra adsense hesabınızda kapatılabilir. Ayrıca kesinlikle kendi videonuzdai reklamları tıklamak gibi bir delilik yapmayın. Çünkü geçersiz tıklanmadan bütün hesaplanır bloke olacaktır. Youtubeye telif hakkı olan videolar atmayın, atarsanız 3 ihtar sonucunda para kazanmanız ve hesabınız bloke olacaktır. Topluluk kuralları ihlallerine de dikkat etmenizi tavsiye ederim. Onlarda spam olarak işleme alınıyor ve hesabınız askıya alınıp başka kanallar açmanız engellenebiliyor.


Bu konulara dikkat eder ve kendinize özgü videolar çekip paylaşırsanız bu sizin karınıza olur. Para kazanmak için çalmak değil, kendinize özgü olmanız gerektiğini Kurgu Gücü sitesi olarak sizlere söylüyoruz. Gidin ot, böcek çekin ama başkasını videolarını youtube de paylaşarak kendinizi riske atmayın...

İlginizi Çekebilir
1- Youtube'da İlk Sırada Çıkmak İçin 10 SEO Hamlesi
2- Dünyanın En Çok Abonesi Olan Youtube Kanalları: TOP 40!!!
3- Otomatik Sayfa Yenileme AdSense'ye Zararı Var Mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..