Google Adsense'in Sitenizi Onaylamamasının En Önemli İlk 3 Nedeni - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Haziran 2018 Cumartesi

Google Adsense'in Sitenizi Onaylamamasının En Önemli İlk 3 Nedeni

Google Adsense'in Sitenizi Onaylamamasının En Önemli İlk 3 Nedeni - Kurgu Gücü
Google Adsense'in Sitenizi Onaylamamasının En Önemli İlk 3 Nedeni
Google Adsense sitenizi neden onaylamadı ? Adsense, sitenizi belirli başlı bir kaç yöntemden dolayı onaylamamış olabilir.  Kurgu Gücü olarak sizlere bunlardan bahsedeceğiz. Bunların başında sitenizin kopyala/yapıştır içeriğe sahip olması gelmektedir. İçerikleriniz kopyala/yapıştır şeklinde oluşturulduysa bu sizin için güzel görünse de google için hiç güzel görünmüyor. Çünkü google arama motorlarına genelde özgün içeriklerin olduğu siteleri ön plana çıkartıyor ve böylelikle özgün sitelerin daha çok ilgi görülmesi sağlanıyor.



Zaten olması gereken de o. Başkasının emek harcayıp hazırladığı şeyi kopyalayıp, sitenizde paylaşmak emek çalmak oluyor. Yani Google Adsense'in sitenizi onaylamamasının en önemli ilk sebebi olarak içeriğin özgün olmamasından kaynaklanan sebepten dolayı onaylanmamış olabilir. Sitenizin onaylanmamasının en önemli ikinci nedeni ise içeriğin yetersiz olmasıdır. Yazdığınız içerik özgün olabilir ama kısa konular yazmanızdan dolayı sitenizi Google Adsense onaylamayabileceği anlamına gelebilmektedir. Bir konu hakkında bir şey yazacaksanız onu hem kendi cümlelerinizle hemde en detayına kadar anlatın ki içeriğiniz kaliteli olsun. Kaliteli içerik demek 5000 kelimeden oluşan ama ne dediğini ifade edemeyen şeyler değildir.

Kaliteli içerik demek 300 kelimeden de oluşan fakat ziyaretçi konunun içine girdiğinde '' İşte aradığım cevap bu '' dedirten içeriktir. Ayrıca gidipte 1-2 makaleyle Adsense'ye başvurmayı düşünmüyorsunuzdur umarım. Çünkü o şekilde %90 talebiniz reddedilir. Şöyle diyebilirsiniz bazıları 2-3 makaleyle bile Adsense'den onay alabiliyor bunun örnekleri var. Onların nasıl aldığının sizin için bir önemi yoktur fakat ya onların makaleleri çok sağlamdır ( düşük bir ihtimal ) ya şansları yaver gitmiştir ya da Adsense'si başka site üzerinden onaylı olduğu içindir.

Adsense başvuracaksanız elinizde sağlam içerik olmalı ve en az 40/50 makale yazmış olmanız gerekiyor ki eliniz boş dönmeyin. Kısacası google adsense site onaylatma işi oldukça zor durumlardan bir tanesidir. Adsense site onaylatma işlemi yapmak için oldukça iyi makalelere sahip olmanız gerektiğini unutmayın. Adsense üyeliği olmayanlar için Google adsense kaydol yazısına tıklayarak hemen üye olabilirler.


Bir Kaç Blog İnceledim


Daha önce bir kaç blog inceledim ve bu bloglarda aradığım şeyin tam karşılık olarak ne olması gerektiğini bir türlü bulamadım. Tamam iyi güzel anlatmaya başlamış ama içeriğin sonunda ne yapmam gerek, nereye yönlendirilmek gerek gibi soruları cevapsız bırakıyordu.

Google Analytics Kullanım Koşulları için tıklayabilirsiniz. Ayrıca Adsense Onay Maili Gelmesine Rağmen Reklamlar Görünmüyor Olmasının Nedeni Ne Olabilir ? diye düşünenler konumuzu inceleyebilirler.

Adsense Blog Onaylanmama Sebepleri

Konumuza dönecek olursak Adsense'in sitenizi onaylamaması için iki sebep, hatta başlıca sebep olarak  göreceğimiz iki sebep '' Özgün Makale '' ve '' İçerik Yetersizliği '' diye söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra sitenizin index alması da önemli olan noktalardan biridir. Siteniz için sosyal medya ağları oluşturun ( Facebook, Twitter, İnstagram vb. ). Sosyal medyaları da index almanıza yardımcı olacak takipçi kitlenizi oluşturmanızda oldukça iyi bir rol alacaktır. Adsense için Sitenizin İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar konusunu da inceleyerek nasıl özgün makale yazmanız gerekir, nasıl içerik yetersizliğini giderebilirim sorularına cevap bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : Youtuberlık mı ? Blog Yazmak mı ?


Özgün İçeriğin Önemi

Siz siz olun kesinlikle kopyala/yapıştır yaparak sitenizi oluşturmayın. Çünkü artık google o kadar çok geliştirildi ki kopyala/yapıştır olayını çok çabuk anlayabiliyor. O yüzden bu sizin Adsense reklam onayınızı alma şansınızı sıfıra indirecektir. Özgün içerikler yazmaya çalışın. Özgün içerikler yazmayı beceremiyorum diyorsanız bu işte çok çalışmanız gerekecek. Yeni fikirler, yenilikler devrimizin en önemli noktalarından biri , yenilikçi olmak şart. Akıcı bir dil ile okuyucuya hitap eden yazılar yazılmalı. Söylediğim gibi arkadaşlar özgün olmak önemli. Google adsense hala sitenizi inceliyorsa ; Adsense Sitemi Hala İnceliyor - Sitenizi İnceliyoruz adlı makalemizi inceleyerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Adsense ödeme eşikleri hakkında bilgi almak için konumuza göz atabilirsiniz.

Ayrıca adsense onaylı siteniz varsa diğer sitelerinize de adsense aracılığıyla reklam ekleyebilirsiniz. 

Makalemi okuyup, kurgücü.com a vakit ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim. Buna benzer diğer konular için diğer yazılarıma da göz atmayı unutmayınız. Ayrıca Adsense Alternatif Sitenize Reklam Alabileceğiniz 17 Reklam Sitesi konusununda ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..