Youtube'de Para Kazanmak İçin Yeni Kriterler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Haziran 2018 Cumartesi

Youtube'de Para Kazanmak İçin Yeni Kriterler

Youtube'de Para Kazanmak İçin Yeni Kriterler - Kurgu Gücü

Youtube'de Para Kazanmak için Yeni Kriterler getirerek daha iyi bir sistem oluşturulmaya çalışılıyor. Youtube artık her önüne gelen yayıncıyı para kazanma işlevine dahil etmiyor. Youtube para kazanma için belirli kriterler koydu yeni yayıncılar için. Kanalınızda videolarınıza izlenme ve abone sayısı kriteri getirildi. Bu kriterler gerçekleşmeden para kazanma aktif olmuyor ve videolarında reklamlar görünmüyor. Eskiden Youtube neredeyse her önüne gelen yayıncıyı reklamlarla para kazanma yayıncılığına dahil ediyordu fakat yeni kriterlere göre artık her önüne gelen kullanıcı kolay kolay para kazanamayacak.




Gerekli şartlar oluşmadan para kazanma durumunuz aktif görünmemektedir. Son zamanlarda youtuberlık meslek haline dönüştü diyebiliriz. Herkes videolar çekip, '' Merhaba Arkadaşlar '' diyerek videolar çekmeye başladı. Haliyle bu da bir hayli rekabet ortamı yaratmış oldu. Rekabet ortamının kızışmasıyla Youtube yeni kararlar aldı ve politikasında değişikliğe gitti. Madem bu kadar rekabet ortamı yaratıldı abonesi az olan ve belirli sayıda izlenmesi olmayan kanalları bu rekabet yarışına sokmama kararı aldı. Bunu üzerine Youtube yaptığı değişiklik ile yeni yayıncıların daha kaliteli içerikler yapmasını ve bununla birlikte takipçi sayısının biraz daha fazla olmasını hedefledi. Kurgu Gücü olarak bize bu bilgileri sizlere sunarak bilgi sahibi olmanızı istedik.



İşte Youtube'nin Aldığı Yeni Karar Politikası

Öncelik olarak Youtube de kanal açtığınızda para kazanma sekmesini aktif ettiğiniz zaman Youtube ile iş ortaklığı program şartları kabul edilmiş oluyor. Ardından Adsense'yi youtubeye bağlıyorsunuz ve para kazanma tercihlerini belirliyorsunuz. Zaten bunları en başta mecbur yapmış olmanız gerekiyor para kazanma olabilmesi için. Daha sonra İlk olarak Kanalınızın 4000 Saat İzlenmeye sahip olması gerekiyor. Bunun yanı sıra ikinci kriter olarakta 1000 aboneye sahip olmanız gerekiyor. Bunlar tabi 1 sene içindeki performans baz alınarak yapılıyor. Bir sene içinde bu kriterleri sağlamış olmanız gerekecek. Bu kriterler sağlandığı andan itibaren youtube kanalınızı incelemeye alıyor ve kanalınız uygun görülürse para kazanma işlevinizi aktif ediyorlar ve böylelikle videolarınızdan artık para kazanma şansına sahip oluyorsunuz. Bunun dışında para kazanmak için 8 muhteşem yol adlı konumuzu ziyaret ederek para kazanma adına bilgiler bulabilirsiniz.




1 Sene İçindeki İzlenme ve Abonelerimi Nasıl Takip Edeceğim ?

Bunun içinde Youtube sizleri düşünüp abonelerinizi ve izlenme saatinizi takip etmenize olanak sağlıyor. Buna nereden ulaşabilirim ? diye soracak olursanız hemen ona da bir açıklık getirelim. İlk yapmanız gereken Kanalınıza Giriş Yapmak olacak. Ardından İçerik Stüdyosuna girmeniz gerekecek. Ardından sağ tarafta bulunan menüden '' Kanal '' yazan seçeneğe tıklayacaksınız. Kanal seçeneğinin altında alt seçenekler çıkacak oradan '' Para Kazanma '' seçeneğine tıklayacaksınız ve sizlere açılan sayfada 1 sene içindeki izlenme ve abone sayısını göstermiş olacak.

Şimdi görsel şeklini de sizlerle paylaşarak makalemi bitirmek istiyorum. Kurgücü.com u takipte kalın. Diğer konularımızda incelemeyi unutmayın.


Youtube'de Para Kazanmak İçin Yeni Kriterler - Kurgu Gücü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..