Bedelli Askerlik Yaş ve Ücretleri Açıklanınca Binlerce Kişi Başvurdu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Haziran 2018 Çarşamba

Bedelli Askerlik Yaş ve Ücretleri Açıklanınca Binlerce Kişi Başvurdu

Bedelli Askerlik Yaş ve Ücretleri Açıklanınca Binlerce Kişi Başvurdu - Kurgu Gücü

Gerçekten her Türk erkeğinin o güzel günleri yaşaması bana göre gerekli bir şey. Çünkü orada hayatı öğreniyorsun. Normal hayatta belki de hiç yaşayamayacağın şeyleri orada yaşıyorsun. Neyse tabi herkesin kendi görüşü var bizim de ona saygı duymamız gerekiyor. Konumuz olan bedelli askerlik konusuna geçelim. Bedelli askerlik yaş ve ücretleri neler? Bedelli askerlik için kaç kişi başvuru yaptı? İşte detaylar..



Bildiğiniz üzere her Türk erkeğinin Vatan Borcu olan askerlik görevine Bedelli Askerlik adı altında para verip askerlikten muaf olma olayı mevcuttur. 24 Haziran 2018 de yapılan seçimlerin ardından Sayın Cumhurbaşkanı söylediği sözle ; 24 Haziran seçimlerinden sonra Bedelli askerlik çalışmaları başlatılacaktı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanmasından sonra, seçimlerden önce verdiği talimat sonucunda bedelli askerlik çalışmaları tamamlandı. Bedelli askerlik ücretleri ve yaş sınırlamaları belli oldu. Bedelli askerlik ücretleri ne kadar ve yaş sınırlaması kaçtır ? Bedelli askerlik yaş ve ücretleri açıklanınca binlerce kişi başvurdu diyebiliriz.



Bedelli askerlik ile ilgili son dakika açıklamalar doğrultusunda yaş ve ücretleri açıklandığı iddia ediliyor. Buna göre 24 Haziran seçimlerinden bedelli askerlik yaş ve ücretleri belirlendiği iddia ediliyor.

Bazı gazetelerde yazılan yazılara göre bedelli askerlik yaş sınırlaması ve ücretleri belli oldu. Bedelli askerlik için yaş 26, ücret ise 20 bin TL olduğu iddiası açıklandı. Bedelli askerlik parasını ödeyen kişilerin askerlikten muaf tutulacağı ve devlet bütçesine değil de savunma için gerekli bütçeye dahil edileceği açıklandı. Bedelli kapsamında askerlikten muaf tutulacak kişilerin askere gitmemesi savunmamızda zafiyet vermeyeceği açıklaması yapıldı. Bunun üzerine konuyla alakalı Genel Kurmay Başkanlığında olumlu sonuç alındığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir : Askerlikte Rütbe ve Görevleri askere gidecek olan kardeşlerimiz için oldukça iyi bir şey olacaktır.


Yurt dışında yaşayanlar için bedelli askerlik ücretleri

Yurt dışında yaşayanlar için bedelli askerlik ücreti 2 Bin Euro olurken ayrıca 38 üstü yaş sınırı da kalktığı bildirildi. Yurt dışında çalışma izni veya oturma iznine sahip olarak, toplam en az 3 yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde kalanların bedelli askerlikten faydalanabilecekleri bildirildi. Yurt dışında yaşayıp bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler, bağlı bulundukları Türkiye konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvurabileceği belirtilmiştir.

Bu zaman kadar 400 Bin kişi bedelli askerlikten faydalandı. Bu güne kadar bedelli askerlik yasası 5 defa çıkarıldı. Bunun ilki 1987 yılında çıkarılırken diğeri ise 1992 yılında yürürlülüğe girdi. Bunun ardından da 1999 depreminden sonra bir kez daha çıkarıldı. Son olarak bedelli askerlik 2014 yılında çıkarıldı.

1987 yılında 18 Bin 433 kişi bedelli askerlikten yararlandı.
1992 yılında 35 Bin 111 Kişi bedelli askerlikten yararlandı.
1999 yılında 72 Bin 290 Kişi bedelli askerlikten yararlandı.
2014 yılında 203 Bin Kişi bedelli askerlikten yararlandı.




Gördüğünüz üzere seneler geçtikçe bu sayı git gide artmış, devamını siz düşünün. Parası olmayan adam gidip yapmak zorundayken parası olanlar, verip askerlikten muaf tutuluyor. Bu sene yeni yasadan yaklaşık 1 Milyon 324 Bin kişinin faydalanabileceği belirtildi.

Daha önce sunulan tasarı da bedelli askerlik süre 28 günken, şikayetlerin artması üzerine 21 güne indirilmişti.

Kurgücü.com u ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu makalede sizlere Bedelli Askerlik yasasının yaş ve ücretlerinin açıklandığı konusunu işledik. Kurgugücü sitemizi takipte kalınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..