NBA Tarihinin En İyi 10 Oyuncusu/Basketbolcusu Kimlerdir? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Haziran 2019 Perşembe

NBA Tarihinin En İyi 10 Oyuncusu/Basketbolcusu Kimlerdir?

NBA Tarihinin En İyi 10 Oyuncusu/Basketbolcusu Kimlerdir? - Kurgu Gücü

Bu seferde NBA Tarihinin En İyi 10 Oyuncusu Kimlerdir ? onları sizler için listeleyeceğiz. Şuanda çoğu basketbolu bırakmış olsa da NBA de adını en iyiler olarak yazdırmışlardır.  Şuanda NBA denince akla Sptephen Cury, Lebron James, Kevin Durant, Draymond Green, Shaun Livingston, Klay Thompson, Kevin Love, Jayson Tatum,Kyle Kuzman, Pau Gasol, Rudy Gay, Tony Parker,Joel Embiid gibi oyuncular gündemde olan NBA oyuncuları olarak akla geliyor. Peki ya NBA tarihinin en iyi oyuncuları dediğimizde kimler listemizde yer alacak.. İşte detaylar..





Bildiğiniz üzere basketbol da futbol kadar ilgi duyulan sporlardan bir tanesi. Hatta bazı insanlar futboldan daha çok basket hayranı olabiliyor. Basket bizim ülkemizde de oynanıyor fakat NBA heyecanı oldukça ayrı oluyor. Peki NBA tarihinin en iyi basketçileri kimler?


Michael Jeffrey Jordan
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Michael Jeffrey Jordan - Kurgu Gücü
Amerikalı basketbolcu olan Michael Jeffrey Jordan aynı zamanda bir iş adamıdır. ABD profesyonel basketbol ligi NBA'in resmi sitesine göre, "Oybirliği ile, Michael Jordan NBA tarihinin en büyük en iyi oyuncusudur. 1.98 metre boyunda olan Jordan 17 Şubat 1963 doğumludur. Chicago Bulls da 23 numaralı formayı giymiştir.


Kareem Abdul-Jabbar
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Kareem Abdul Jabbar - Kurgu Gücü
Milwaukee Bucks ve Los Angeles Lakers'da 20 sezon boyunca görev almıştır. Kareem Abdul-Jabbar, 2.18 metre boyunda olan oyuncu 16 Nisan 1947 de doğmuştur.



LeBron James
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Lebron James - Kurgu Gücü

Cleveland Cavaliers'ta görev alan Lebron James, 30 Aralık 1984 doğumludur. 2.03 metre boyunda 113 kilogram ağırlığında NBA basketbolcusudur. Cleceland'ta oynadığı pozisyon ise Kısa/uzun Forvettir.



Earvin Magic Johnson
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Earvin Magic Johnson - Kurgu Gücü
Los Angeles Lakers ta oyun kurucu görevi yapmış Amerikalı basketbolcudur. Earvin Magic Johnson, 14 Ağustos 1959 tarihinde doğmuştur.


Wilton Norman Wilt Chamberlain
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Wilton Norman Wilt Chamberlain - Kurgu Gücü

Wilt Chamberlain, 21 Ağustos 1936 tarihinde doğan NBA basketbol oyuncusu 2.16 metre boyundadır. Lakabı Wilt the Stilt, The Big Dipper ve Chairman of the Boards olan Amerikalı profesyonel basketbolcudur. Oyun geçmişinde 13 Numara ile Golden State Wariors da Pivot olarak görev almıştır. Los Angeles Lakers da da oynamıştır.





Larry Bird
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Larry Bird - Kurgu Gücü

7 Aralık 1956 Tarihinde doğan Larry BirdNBA tarihinin en iyi oyuncuları arasında yer almıştır. Amerikalı basketbolcu Indiana State Üniversitesi'nde okudu ve okulunu finale taşımakta büyük rol oynadı.


William Felton Bill Rusell
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - William Felton Bill Rusell - Kurgu Gücü
Bill Rusell, NBA tarihinin efsane pivot oyuncuları arasında yer almaktadır. Boston Celtics'in 13 sezonda kazandığı 11 şampiyonlukta önemli rol alan NBA oyuncusudur. 12 Şubat 1934 doğumlu basketbolcu 2.08 metre boyundadır.


Timoty ( Tim ) Duncan
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Tim Duncan - Kurgu Gücü
2.11 metre boyunda 113 kilogram ağırlı olan Tim Duncan Virgin adaları kökenli Amerikalı basketbolcudur. Mevki olarak Pivot/Forvet bölgesinde oynamıştır. 25 Nisan 1976 doğumlu oyuncu NBA seçmelerini 1997 de kazanmıştır. Basketbol bırakma tarihi ise 2016 dır.


Shaquille O'Neal
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Shaquille O'Neal - Kurgu Gücü
Shaquille O'Neal, 6 Mart 1972 senesinde doğan Amerikalı basetbolcu NBA tarihinin en iyi oyuncuları arasına girmiştir. 147 kilogram ağırlığı ile NBA tarihinin en ağır oyuncusudur ve boyu 2.16 metredir. 19 yıllık NBA kariyeri bulunmaktadır. Phoneix kariyeri bulunmaktadır.


Hakeem Olajuwon
NBA Tarihinin En İyi Basketbolcuları - Hakeem Olajuwon - Kurgu Gücü
Houston Rokects eski oyuncularından biridir. 21 Ocak 1963 Doğumlu Nijeryalı basketbolcu NBA seçmelerini 1984 senesinde kazanmıştır. 2.13 metre boyuna sahip olan basketbolcunun görev bölgesi 'Pivot'luktur. Hakeem Olajuwon NBA tarihinin en iyi 10 oyuncusu arasına girmiştir.


Messi'nin İranlı İkizi Ortaya Çıktı adlı konumuzu da incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca kurgücü.com sitemizin diğer konularına da göz atmayı unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..