Tarihte Bilinmeyenler Arasında İnanılmaz 10 Gerçek Bilgi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Haziran 2018 Cuma

Tarihte Bilinmeyenler Arasında İnanılmaz 10 Gerçek Bilgi

Tarihte Bilinmeyenler Arasında İnanılmaz 10 Gerçek Bilgi - Kurgu Gücü

Bu konumuzda Kurgu Gücü sitesi olarak sizlere Tarihte Bilinmeyen 10 gerçeği siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Tarihimiz o kadar geniş bir yer kaplıyor ki bilgilerin adeta sınırı olmuyor. Tarihte bilinmeyen gerçekler oldukça fazla fakat bizlere tarihte bilinmeyen inanılmaz 10 gerçek bilgi hakkında bilgiler sunmaya çalışacağız.




Tarih her zaman ilginç olaylara gebe olmuştur. Hatta günümüzde de yaşanan bir sürü olay, ilerleyen zamanlarda tarihi bilgiler olarak notlar arasında yer alacak. Biz bunları geçip sizlere daha önce yaşanmış tarihte bilinmeyen gerçekler hakkına bazı bilgiler sunalım. Bu bilgiler içinde bazıları gerçekten şaşırtıcı..


FONOGRAF
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Fonograf - Kurgu Gücü
Tarihin en eski şarkılarından birini besteleyen Sir Arthur Seymour Sullivan, Fonograf icadına sevinmiştir fakat bir o kadar üzülmüştür. Çünkü en iğrenç ve kötü müziklerinden kaydedileceğini düşünüp bu konuda endişesini dile getirmiştir.




Birinci Dünya Savaşı Esnasında Bir Mesaj Güvercinin Kahraman Oluşu
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - 1. Dünya Savaşı Mesaj Güvercini - Kurgu Gücü
Birinci Dünya savaşı esnasında bir mesaj güvercini, ayağını ve gözünü kaybedip göğsünden vurulmasına rağmen o mesajı ulaştırıp 194 askerin hayatını kurtarmıştır.



Sokrat’ın, Bugünkü Tarihe Kadar Gelen Hiçbir Eser ve Çalışmasının Kopyası Yok
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Sokrat'ın Eserlerinin Kopyası Yok - Kurgu Gücü
Eski filozof Sokrat'ın bügüne kadar olan hiçbir eser ve çalışmasının kopyası bulunmamaktadır. Sokrat hakkında yazılan her şey Aristo, Aristofanes ve Ksenofon’un yorumlarıyla beraber Plato tarafından yazılmıştır.



Korsan Baskı Yapıp Nasibini Alanlar
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Shakespeare Döneminde Korsan Baskı Yapanlar - Kurgu Gücü
Shakespeare'in döneminde, Shakespeare'in eserleri yazıları o kadar popülerdi ki herkes onun eser ve yazılarının kopyasını basardı. Muhbirler Shakespeare'nin bir oyununa gidip, oyundaki bütün içeriği hızlıca konuşulduğu gibi not alırlardı. Muhbirlerin yazarken yaptığı hatalardan dolayı korsan kopyalarda sık sık hatalar olurdu. Bu gayet normal çünkü, konuşulanı yazıya dökerken illa ki atlamalar olur.



Picasso’nun Mona Lisa’yı Çalma Şüphesi Nedeniyle Tutuklanması
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Picasso Mona Lisa Tablosunu Çalma Şüphesi - Kurgu Gücü
Picasso bir zamanlarda Mona Lisa'yı çalma şüphesinden dolayı tutuklanmış fakat şüphe gerçek olmayınca serbest bırakılmıştır.


Albert Einstein’a İsrail'e Başkan Olma Teklifi
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Albert Einstein İsrail Devlet Başkanı Teklifi - Kurgu Gücü
İsrail devlet başkanı olma teklifini 1952 yılında Albert Einstein'a yapmıştır. Fakat Albert Einstein bu teklifi kabul etmemiştir. Çünkü Albert Einstein'a göre ; Nesnel gerçeklerin üstesinden gelmek için bilim adamı olarak yetiştirildiğini, insanların üstesinden gelme konusunda ise yetenek ve tecrübe eksikliği olduğunu belirtmiştir.




Korsanlar Neden Göz Bandı Takıyorlar ?
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Korsanlar Neden Göz Bandı Takıyor - Kurgu Gücü
Korsanların göz bandını ya kör ya da havalı oldukları için taktıklarını düşünen çok insan vardır fakat korsanlar göz bandını , Açık olan gözlerinin güvertedeki aydınlığa, göz bandı olan gözlerini de ambardaki karanlığı adaptasyon sağlamak için taktıkları gerçeği vardır.




Gotham İsmi Nerden Gelir ?
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Gotham İsmi Nerden Geliyor - Kurgu Gücü
Gotham ismi , New York Şehrinin takma adıdır. Batman şehrinin 1939 yılında çıkışından daha önce bilinirdi. İngiltere’deki Nottinghamshire bölgesinde bulunan Gotham köyünden gelen bu takma ad, eski inanışlara göre orada aptalların yaşadığı söylenmektedir.



1 Nisan Şakasında Yanardağ Şakası
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - 1 Nisan Şakasında Yanardağ Şakası - Kurgu Gücü
Kendini 1 Nisan Şakalarına adayan bir kişi, Alaska'da bulunan bir sönmüş yanardağın içine yüzlerce lastik atıp yakmış ve sahil güvenlik ve bölgedeki insanları yanardağın tekrar aktif hale geldiğine inandırıp kandırmıştır.



Ehliyeti Olmayan ve Arabayı Kullanmayı Bilmeyen ''Robert Moses'' Dünyanın En Çok Yol Yapan Adamıdır
Tarihte Bilinmeyen Gerçekler - Robert Moses Ehliyetsiz En Çok Yol Alan Adam - Kurgu Gücü
Arabayı kullanmayı bilmeyen ve ehliyeti olmayan bu adam dünyanın en çok yol giden adamı olarak bilinmektedir. New York eyaleti ve New York şehri belediyesinde toplam 44 yıl görev almış bürokrattır. 1888 ile 1981 arasında yaşayan Robert Moses tarihte ehliyetsiz ve araba kullanmayı bilmeden en çok yol yapan adam olarak bilinmektedir.

Kurgücü.com sitemizde tarihte bilinmeyen 10 gerçeği sizler için paylaştık. Diğer konularımızı de inceleyerek daha ilginç konulara ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..