Yıldız Oyuncu Muhammed Salah Kimdir ? Hangi Takımlarda Oynamıştır ? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

19 Haziran 2018 Salı

Yıldız Oyuncu Muhammed Salah Kimdir ? Hangi Takımlarda Oynamıştır ?

Yıldız Oyuncu Muhammed Salah Kimdir ? Hangi Takımlarda Oynamıştır ? - Kurgu Gücü

Muhammed Salah kimdir? Muhammet Salah nerelidir?  Muhammed Salah hakkında tüm detaylar. Muhammed Salah 15 Haziran 1992 tarihinde Mısır'ın Basyoun, El Gharbia şehrinde doğmuştur. Tam adı Muhammed Salah Hamid Gali'dir. Boyu 1.75, kilosu 71 dir. Gençlik klüplerinde 2006 ile 2010 seneleri arasında Arab Contractors SC U19 takımında oynamıştır. Uluslararası düzeyde Futbol hayatına 2010 senesinde başlayan Muhammed Salah Hamid Gali'nin ilk oynadığı takım Mısır Premier Ligi ekiplerinden El Mokawloon'dur.



Mevki olarak Sağ kanatta Forvet olarak oynayan Muhammed Salah Hamid Gali, diğer oynayabildiği alanlar ise Forvet arkası ve Sol kanattır. Her iki ayağını da iyi kullanan yıldız oyuncu özellikle sol ayağıyla kıvrak hareket edip füze gibi şutlar çekebiliyor. Şuan ki oynadığı takım İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool'dur. Liverpool'da sağ kanatta görev alıyor. Forma numarası ise 11 dir.



Peki Muhammed Salah hangi takımlarda oynadı ? diye soranlar için 2009/2010 sezonunda Arab Contractors SC U19 takımda görev aldı. Bunun yanı sıra Basel, Chelsea, Fiorentina, Roma gibi kulüplerde oynayan yıldız oyuncu, en son Roma'dan Liverpool'a 35 Milyon Euroya transfer oldu. Bonservisi ise 42 Milyon Eurodur. Şuanki Piyasa değeri ise 150 Milyon Eurodur.

İlginizi Çekebilir = Fenerbahçe de Aykut Kocaman Devri Sona Erdi

2017/2018 sezonunda Liverpool'da oynarken Premier Ligde oynadığı 36 maçta 32 gol atıp 11 asist yaptı. Şampiyonlar liginde ise 13 maçta 10 gol atıp 5 asistle takımının şampiyonlar ligi finaline yükselmesinde büyük rol oynamıştır. Şampiyonlar ligi elemesinde ise 2 maçta oynayıp 1 gol attı. Fa Cupta oynadığı  1 maçta ise 1 gol attı. Toplamda 2017/2018 sezonunda 52 maçta 44 gol atarken 16 gole de asist yaparak katkı sağladı. Uluslararası çıktığı 57 maçta ise toplamda 33 gol atmıştır.

2017/2018 sezonunda şampiyonlar ligi finalinde Real Madrid'in defans oyuncusu Sergio Ramos'un yaptığı faul nedeniyle sakatlanıp , Dünya kupasının ilk iki maçını kaçırmak zorunda kalmıştır. Mısırlılar onun sabırsızlıkla iyileşmesini bekliyor ve ondan büyük şeyler yapmasını bekliyor.


Kurgücü.com da sizlere Muhammet Salah'ın kim olduğundan bahsettik. Diğer konularımızı inceleyerek daha fazlasına ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..