iPhone X İnanılmaz Özellikleri ve Fiyatıyla Müşterilerine Sunuldu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

19 Haziran 2018 Salı

iPhone X İnanılmaz Özellikleri ve Fiyatıyla Müşterilerine Sunuldu

iPhone X İnanılmaz Özellikleri ve Fiyatıyla Müşterilerine Sunuldu - Kurgu Gücü
iPhone X İnanılmaz Özellikleri ve Fiyatıyla Müşterilerine Sunuldu
Kurgu Gücü olarak bu konumuzda sizleri iPhone nin en son serisi olan iPhone X Özellikleri ve fiyatı nedir diye merak edenler için makalemizde en detaylı bir şekilde iPhone X incelemesi yapacağız. Günümüzün teknolojisi oldukça ileri bir seviyeye çıktı diyebiliriz. Teknoloji geliştikçe de yeni akıllı cep telefonları muhteşem düzeylere çıkabiliyor.


Tasarım ve özellikleriyle son zamanların en iyi modellerinden biri olan iPhone X, adeta teknoloji harikası ürünlerden bir tanesi olarak görülmektedir. Özelliklerini incelediğinizde sizlere harika bir model olduğu konusunda bizimle hem fikir olacaksınız.


Ekran boyutu (inç): 5.8 inç
12 Dual megapixel Kamera çözünürlüğüne sahiptir.
256 GB RAM Bellek kapasitesi bulunan iPhone X diğer telefonlara göre daha fazla depolama alanına sahiptir.
3 GB Bellek boyutuna sahiptir.
M11 İşlemcisi bulunmaktadır.
2.39 GHz İşlemci Hızı bulunan iPhone X diğer telefonlara göre daha hızlı işlem yapmanızı sağlamaktadır.

2716 mAh Batarya kapasitesiyle bataryanızın sağlam kalmasını sağlamaktadır.

iPhone telefonlarının genel özelliklerinden biri de şık ve ince kasasıyla sağlam bir tasarıma sahip olmasıdır. Hem görsel anlamda şık hem de ince ve hafif kasası sayesinde kullanım rahatlığı sağlaması ile 7 den 70 e herkesin ilk tercihleri arasında yeni nesil akıllı telefonların ilk sırasında iPhone yer almaktadır diyebiliriz. Diğer telefonlara göre daha fazla çekirdek kapasitesi bulunan yani 4 çekirdekli sistemi olan iPhone modelleri işlerinizi daha hızlı yapabilmenizi sağlamaktadır. İnternet bağlanmalarınızda ve uygulamalarınızda herhangi bir kasma olmadan işlem yapmanızı hızlandırmaktadır. Bataryasının kalitesi ile göz alan iPhone modelleri uzun süre kullansanız dahi sizi yarı yolda bırakmayarak gününüzü çok daha güvenli ve stressiz geçirmenize olanak sağlıyor.

Güvenlik açısında oldukça kaliteli olan iPhone telefonlarında , başka telefonlar arasında alışveriş akışı yapılmamaktadır. iPhone telefonları sadece kendi aralarında alışveriş yaparak güvenliğinizi daha üst düzeye çıkarmıştır. iPhone telefonlarında özellikle son çıkan modellerdeki renk cümbüşü canlı ve parıltılı haliyle kullanıcıların gözünü dolduruyor.

İlginizi Çekebilir : HTC Desire 530 Özellikleri

Apple iPhone X Özelliklerini daha detaylı anlatacak olursak ; Apple iPhone serisinin en yeni akıllı cihazı iPhone X ile bir sürü yeniliğe adım atıyor. Teknoloji bağımlılarından oyun severlere, fotoğraf ve video çekme meraklılarından doğada çalışanlara kadar her kesime hitap eden iPhone X, birçok açıdan üst segment unvanı ile anılıyor. Özelliklerinden dolayı tüm kesimlere hitap ediyor.


Tasarım ve Ekran hakkında daha detaylı bilgi verecek olursak ; iPhone X, 5.8 inç ekran boyutu olan ekran tasarımı aygıt ve ekran arasındaki sınırı ortadan kaldırıyor.

Süper Retina Ekranın bir başka avantajı da telefonu sınırsız kılan ve gerçeği doğru renkler, kontrast oranı, yüksek parlaklık ve gerçek siyahlar ile sunan OLED Multi Touch HDR teknolojisine de sahip olmasıdır. 2436x1125 çözünürlüğü ile ekranında kaliteli görüntüler sağlayan iPhone X, fiziksel home tuşunu da ortadan kaldırarak akıllı hareketler ile istenilen işlem yapılıyor. HDR, HDR10, True Tone ve Dolby Vision gibi çok sayıda görüntü teknolojisine sahiptir. 3D Touch özelliğini de beraberinde getiren akıllı telefon, herhangi bir baskı ya da iz gibi dış etkenlere karşı da son derece dayanıklıdır.

Arkası tamamen cam ve çerçevesi paslanmaz çelik olan telefon, suya ve toza oldukça dayanıklı üretilmiştir. Face ID teknolojisi ile telefonun kilidi açılabildiği gibi daha birçok özelliği de beraberinde getiriyor. Modern yonga seti sayesinde düşük enerji kullanımı sağlar ve ekran yapısı ile enerji tasarrufuna katkı sağlar. Kıvrımları ile inovatif bir görünüme sahip olan akıllı cep telefonu iPhone X, yüksek batarya kapasitesi ile 21 saat konuşma, 12 saat wi-fi kullanım süresi vadediyor.


Kamera ve Video çekimleri hakkında detaylı bilgi verecek olursak ; TrueDepth kamera sistemi ile küçücük 7 MP ön kamerasına birçok yenilik sığdırıyor. Face ID, Portre Modu Selfie'ler ve Animoji gibi özelliklere imkân tanıyor. Fotoğrafları 10 kata kadar yakınlaştırıyor. A11 Bionic çip ve Portre Işığı ile çekilen selfie'lerin kalitesi değişiyor. iPhone X, Dört LED'li True Tone Flaş desteği ile çekilen video ve fotoğrafların kalitesi fark edilir şekilde değişiyor. Clips adlı ücretsiz uygulama ile videolara ve fotoğraflara yeni bir soluk geliyor. Uygulama çekimleri daha eğlenceli hale getiriyor.


12 MP çift arka kamerası ve A11 Bionic çipi ile yapay öğrenme özelliğini devreye sokuyor. Geniş açılı ve Tele Foto kameraları ile çekilen fotoğraflara yepyeni filtreler ile farklı etkiler bırakıyor. Değişen performansı ve eklenen özellikleri ile Portre Modu özelliği vardır. Portre Işığı ve Gerçek Zamanlı Stüdyo Işığı efektleri bulunan iPhone X kamerasının gerçekçi fotoğraflar çekmeyi destekliyor. Ayrıca ISP özelliği ile kadrajdaki insan, hareket ve ışık koşulları gibi objeler çekilmeden görüntüyü optimize ediyor. Çift OIS ile loş ışıkta dahi kaliteli fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. Kaliteli fotoğraflar dışında 4K videolar ile bütün anlar ölümsüzleşiyor. Videolarda 6 kata dijital yakınlaştırma özelliği bulunan iPhone X, ağır ve hızlı çekim özellikleri ile değişik videolar kaydedilmesini sağlıyor.

İlginizi Çekebilir : İnternetten Para Kazanmak Mümkün Mü ?

iPhone X Kapasitesi hakkında detaylı bilgi verecek olursak ; iPhone serisinin son sürümü olan iPhone X, 64 ve 256 GB kapasiteli iki farklı çeşide sahiptir. Bunlardan biri tercih edilip yeterli görülmediğine mevcut olan Apple iCloud bulut depolama sistemi ile de bir alternatif sunuyor.
İşletim Sistemi ve İşlemci hakkında detaylı bilgi verecek olursak ; iPhone X, yüksek kapasiteli iki işlemciye ek olarak yardımcı dört çekirdekli işlemci desteği sunuyor. Ayrıca M11 hareket işlemcisi ile de farkını ortaya koyuyor.

İşletim sistemi IOS olan telefonun son sürümü olan IOS 11 ile hızlı bir işlemciye sahiptir. Artırılmış Gerçeklik özelliği ile oyun meraklıları seviniyor. Oyun karakterlerinin kontrol edilebilmesini sağlıyor. IOS 11 sayesinde mesajlarda animoji kullanılabilir, Siri kişisel DJ yapılabilir ya da Denetim Merkezi zevke göre kişiselleştirilebilir. Ayrıca Apple tasarımlı GPU’su yüzde otuza kadar daha hızlı bir performans sergiliyor. 3 GB RAM kapasiteli iPhone X, oyunların ve uygulamaların doğru bir şekilde değerlendirilmesini sağlıyor.



WI-FI kullanımı hakkında detaylı bilgi ; Dual band 802.11 ac, WI-FI, Bluetooth 5.0 ve NFC özellikleri olan akıllı telefon, 4.5G teknolojisini destekliyor. iPhone X, 4G modunda çalışırken bile seviyesindeki telefonların çok üstünde indirme ve yükleme hızı sunarken mobil ağlardan tam olarak yararlanılmasını sağlıyor.

A11 Bionic Çip ; İşlemcinin daha yüksek hız performans sergileyebilmesini sağlayan iPhone X, 64 bit A11 biyonik çip ile oluşturulan nöral sistemi sayesinde karmaşık işlemleri kolay ve verimli bir şekilde çözülmesini destekliyor. Saniyede 600 milyara kadar işlem yapabilirken yapay öğrenme görevlerini de yerine getiriyor ve İnovatif özellikler sunuyor. Bir telefonda sık yapılan mesajlaşma, konuşma ve internet gibi eylemleri az güçle yaparak pil ömrünü iki saate kadar uzatıyor. iPhone X’in Metal 2 ve Core ML grafik yazılımları biyonik çip ile desteklenen artırılmış gerçeklik özelliği sayesinde konsol oyunlarında gerçekçilik sağlarken aynı zamanda bu 3D ve AR uygulamaları için de geçerlilik sağlar.

Kablosuz olarak erişim ; Kablosuz bir dünya sunan iPhone X, restoran, cafe, otel ve havaalanı gibi akla gelebilecek her yerde şarj matı ya da kablosuz şarj istasyonları sayesinde batarya doldurulabilir. Air Power adı verilen bu matın üzerine iPhone, Apple Watch ya da Air Pods konularak şarj edilebilir. Böylece gidilen yerlerde şarj aleti eksikliği, unutulması hissedilmiyor.



Erişilebilirlik özelliği ile herhangi bir engeli olan kişilerin iPhone serisinin son akıllı telefonu iPhone X'den yararlanmaları sağlanıyor. Akıllı cep telefonunda görsel, işitsel, fiziksel ve motor becerilerinin yanı sıra okuma yazma becerilerini destekleyen pek çok yerleşik uygulama bulunuyor.
Dil Desteği , iPhone bu kez klasik dil desteğinin yanı sıra Siri, Quick Type, Dikte, Tanım Sözlüğü, İki Dilli Sözlük desteği ve Yazım Denetimi özellikleri vardır.

iPhone X Fiyatı ne kadardır diye sorulan sorulara yanıt olarak sizlere aşağıda güncel liste paylaşılmıştır.

APPLE iPhone X 64GB Space Grey Akıllı Telefon Fiyatı : 6099 TL
APPLE iPhone X 256GB Space Grey Akıllı Telefon Fiyatı : 6899 TL
APPLE Iphone 6 32 GB Akıllı Telefon Gold Fiyatı : 2099 TL
APPLE iPhone 7 Plus 32GB Gold Akıllı Telefon Apple Fiyatı : 3999 TL
APPLE iPhone 7 32GB Jet Black Akıllı Telefon Apple Fiyatı : 3199 TL
APPLE iPhone 8 Plus 64GB Gümüş Cep Telefonu Fiyatı : 4799 TL

Çoğu fiyatları ortalama bu şekildedir. Rengine göre de fiyat farklılıkları olabiliyor. Satılan yerlerin durumuna göre de ufak tefek fiyat oynamaları olmaktadır.

Kurgücü.com olarak sizlere Iphone X in özelliklerini anlattık. Diğer konularımıza da göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..