Blogger Yazı Ortasına Adsense Reklamı Eklemenin Kolay Yolu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

12 Ağustos 2019 Pazartesi

Blogger Yazı Ortasına Adsense Reklamı Eklemenin Kolay Yolu

Blogger Yazı Ortasına Adsense Reklamı Eklemenin Kolay Yolu - Kurgu Gücü
Blogger Yazı Ortasına Adsense Reklamı Eklemenin Kolay Yolu
Blogger yazı ortasına reklam eklemek istiyorum ama nasıl yapılacağı konusunda bir fikrim yok diyen ve özellikle de internet sektörüne yeni atılmış olan arkadaşlarımıza yazı ortasına adsense reklamı ekleme hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışalım.


Blogger yazı ortasına reklam ekleme hakkında kendi başımdan geçen bir olayı anlatarak cevap vermek istiyorum. Yıllar önce bloggera başladığım zaman pekte bilgim yoktu açıkçası. Neyin nasıl yapılacağını hep araştırarak öğrenmişimdir. Neyse sitemizi kurduğumuz zaman blogger üzerinde, bir çok değişiklik yaptık. Tema düzenleme yaptık yani temalarımızı kaç kere değiştirdik bir bilseniz. Adsense üzerinden reklam almak için her gün içerik üzerine içerik girdik. Adsense reklam almayı başardıktan hemen sonra sıra reklam yerleşimi oldu.

İlginizi Çekebilir = Adsense'den Onay Alamayanlara %100 Onay Alabilmek İçin 5 Yöntem

Reklamları öyle bir eklemeliyim ki kullanıcılar bu durumdan rahatsız olmasın dedik. Bunun üzerine yazı içine reklam ekleme,  yazı sonuna reklam ekleme gibi kodları araştırıp nasıl yapacağımızı öğrendik. Sonradan dedik ki bunları öğrendik ama blogger yazı ortasına reklam ekleme yapmadan bu iş pekte rayına girmez dedik. Çünkü yazı ortasında reklam olmalı ki boş durmamalıydı. Her neyse bunun üzerine çeşitli araştırmalar yaptık ve doğru bilgiye ulaştık. Aslında öyle zor bir yanı da olmadığının farkına vardır. Nasıl mı? İşte blogger yazı ortasına reklam ekleme hakkında tüm detayları sırasıyla anlatacağız...



Öncelikle ben bütün makalelerimde değil de sadece tek makale içine bir tane reklam eklemek istiyorum yani her makalemde değil sadece bir makalemde reklam görünmesini istiyorum diyenler için "Blogger Yazı İçine Adsense Reklamları Nasıl Eklenir" adlı konumuza göz atarak detaylara ulaşabilirsiniz. Yok hocam ben yazının sağına ya da soluna reklam eklemek istiyorum diyorsanız onun içinde "Blogger'da Yazının Sağ ve Soluna Adsense Reklamları Ekleme" adlı konumuza göz atarak detaylara ulaşabilirsiniz.

Şimdi sıra geldi yazı ortasına reklam ekleme nasıl yapılır? sorusundan bahsetmeye. Ben reklam yerleşimi ile uğraşamam, o yüzden sen bana öyle bir kod ver ki bir reklam kodu ekleyeyim tüm makalelerimde belirli paragraftan sonra o reklam çıksın, diyenler için vereceğimiz bilgi oldukça değerlidir.

Blogger Yazı Ortasına Adsense Reklamı Eklemenin Kolay Yolu

Blogger oturum açın ve panelinize girin.
Sol menüde yer alan "Tema" seçeneğine tıklayın.
Açılan sayfada "HTML'yi Düzenle" seçeneğine tıklayın.



Orada temanızın html şablon kodları karşınıza çıkacak. Farenizin sol tuşuyla kodların olduğu bölüme bir defa tıklayın ve Ctrl+F yaparak aşağıdaki kodu aratın.

<data:post.body/>

Yukarıdaki koddan temanızın içerisinde 2-3 tane olabileceği için aşağıda vereceğimiz kodu hepsini tek tek deneyerek bulmanız gerekecek. Azcık koddan anlıyorsanız zaten hepsini denemenize gerek kalmaz hemen hangisi olduğunu anlayacaksınız. Benim temam içerisinde baktığımda 3. olan uygun seçenek olmuştu. Her neyse kodu bulduğunuz zaman o kodları silip aşağıda verdiğimiz kodları ekleyin.

<div expr:id='&quot;post1&quot; + data:post.id'/>
<div class='googlepublisherads' style='margin:20px 0'>
<center>
--Adsense kodları buraya gelecek--
</center>
</div>
<div expr:id='&quot;post2&quot; + data:post.id'><data:post.body/></div>
<script type='text/javascript'>
var obj0=document.getElementById(&quot;post1<data:post.id/>&quot;);
var obj1=document.getElementById(&quot;post2<data:post.id/>&quot;);
var s=obj1.innerHTML;
var t=s.substr(0,s.length/2);
var r=t.lastIndexOf(&quot;&lt;br&gt;&quot;);
if(r&gt;0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+4);}
</script>

Yukarıdaki kodları sırayla denediniz ve doğru olan yeri bulduğunuz zaman mavi ile belirttiğimiz yere zaten yazdığımız gibi blogger yazı ortasına reklam eklemek istediğiniz reklam kodunu yapıştıracaksınız.



NOT = Adsense reklam kodları blogger temasına direk eklendiğinde hata alacağınız için mutlaka convert edip öyle eklemeniz gerekmektedir. Normal eklerseniz hata alırsınız. Bunun için google amcaya ya da diğer arama motorları olan bing, yaani gibi motorlara Adsense reklam kodu dönüştürme yazıp aratarak bulabilirsiniz.

Blogger yazı ortasına reklam ekleme için gerekli olan adsense reklam kodunu dönüştürüp ekledikten sonra bir de kırmızı ile belirttiğimiz sayı ile oynama yaparak makale ortasında reklamın hizasını ayarlayabilirsiniz.

6 yorum:

  1. yasin faruk13.08.2019 18:57

    Abi valla adamsın sen ne zamandır blogger yazı ortasına reklam eklemeye çalışıyorum herkes saçma sapan yazmış sen adamsın adam

    YanıtlaSil
  2. Leman Gelmez13.08.2019 18:58

    Merhabalar sayın admin.

    yazı ortasına reklam eklemek bu kadar basitmiymiş. Çok sağolun. Bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Temel Güdü13.08.2019 18:59

    Başkan eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Elif Durmaz15.08.2019 03:29

    Ya size ne kadar teşekkür etsem az. Ne zamandır blogger yazı ortasına adsense reklamı eklemeye çalışıyordum becerememistim. Sizin sayenizde başardım teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. yazı içine biliyoruz da ortasına olması daha iyi oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..