Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Ağustos 2019 Salı

Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır?

Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü

AdMatic medya a.ş bildiğiniz üzere adsense alternatifi reklam şirketlerinden bir tanesidir. AdMatic reklam onayı aldınız ama AdMatic reklam kodu ekleme konusunda bilgiye sahip değilsiniz. İşte burada biz devreye giriyor ve sizlere AdMatic panel içerisinde yer alan reklam kodlarını nasıl bulacağınızı ve ekleyeceğinizi anlatacağız...




Adsense üzerinden onay alamayan ya da onay alıp buna ek olarak bir reklam şirketi aradıklarında karşılarına genelde AdMatic medya a.ş çıkıyor. Bunun üzerine sitelerinizi onaylatmak için başvuruyorsunuz. Onay aldığınızda ise reklam hakkında genel bilgiler edinmeye çalışıyorsunuz. AdMatic hakkında dev rehber şeklinde yazdığımız "AdMatic Reklam Teknolojileri: Adsense Alternatifi AdMatic Reklam Şirketi" adlı konumuzu incelemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. Aradığınız bilgilerin büyük çoğunluğuna orada ulaşabilirsiniz. Peki Admatic reklam kodu ekleme konusu için ne yapmam gerekiyor diyorsanız, onun için konumuzu okumaya devam edin..


AdMatic Reklam Kodu Nereden Alınır?
Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü
Öncelikle sizlere AdMatic reklam kodu nerede bulabileceğinizden bahsedelim. İlk olarak AdMatic panel girişinizi yapın.
Panelinizin hemen sol tarafında yer alan menüden "Websitelerim" seçeneğine tıklayın.



Açılan alt seçeneklerden " Reklam Kodu Al" seçeneğine tıklayın.
Sağ tarafta bir sayfa açılacak ve orada hangi siteniz için reklam alacaksanız o sitenizi seçin(Onaylı Site Olması Gerekiyor).
Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü

Site seçimini yaptığınızda aynı sayfanın en sağında "Reklamlar" seçeneğinin altında Reklam türleri çıkacak. Hangisini seçmek istiyorsanız onu seçin.
Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü

Seçtiğiniz zaman sayfanın en alt kısmında reklam kodları çıkacak, onu kullanacaksınız. Artık kodları buldunuz ve şimdi sıra o kodları sitenize eklemeye geldi..


AdMatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır?
Admatic Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü
Asıl nokta olan AdMatic reklam kodu ekleme sorusuna gelecek olursak, her reklamın özelliği ve boyutunu göre doğru yerlere eklenmesi şarttır. Peki hangi reklam nereye eklenmeli?


Mobil interstitial = Blogger kullanan arkadaşların, yerleşim kısmından gadget ekle diyerek html javascript içine reklam kodunu eklemesi yeterli olacaktır. Normal hosting kullanıcıları ise mobil temalarında ana alana eklemeleri gerekiyor.



Web interstitial = Web insterstitial reklamlarını blogger'a ekleyecek arkadaşlar yine mobil interstitial gibi işlem yaparak ekleyebilirler. Normal hosting kullanıcıları ise yine tema kodları arasında ana alana eklemeleri gerekiyor.


Scroll Ad 300x250 = Scroll AdMatic reklamlarını yine blogger kullanıcıları gadget ekle, html javascript seçeneğine kodları yapıştırarak yapabilirler. Normal kullanıcılar ise kodları ana alana eklemeleri gerekmektedir.


Imageplus = Resimler üzerinde çıkan bu reklam türünde kodları ana alana eklemeniz gerekiyor. Mobil websitenize de eklemeniz daha fazla kazanç sağlamanız konusunda yararlı olacaktır. Gift gibi düşünün.


Masthead (970x250) = Masthead reklamlarını ise websitenizin anasayfasında en baştaki alana eklemeniz gerekiyor. Boyutu oldukça büyük olan bu reklamları, sayfalarınızın ilk ekranında (fare oynatılmadan gözüken alanda) görünecek şekilde en az 970 piksel genişlik ve 250 piksel yüksekliğinde bir alana eklemeniz gerekmektedir.


InPage = Bu kodu makalelerinizin bulunduğu alana yerleştirmeniz gerekiyor. Sayfalarınızdaki makalelerin bulunduğu bölüme kodları yerleştirmeniz gerekmektedir. Kod makale/haber içerisinde nereye ekli ise reklam o bölümde aşağı doğru açılarak görünecektir.


Pageskin (Beta) = Sayfanızdaki etiketi içerisinde her hangi bir yere kodu ekleyebilirsiniz.[ANA İÇERİĞİ OLUŞTURAN HTML ETİKETLERİ] yazan bölüme sitenizdeki, ana html etiket veya etiketlerini giriniz. id belirtmek için # kullanın örn : data-main-contents="#page", class ile belirtmek için . ile başlayarak yazınız örn : data-main-contents=".container". Birden fazla ana content html etiketimiz var ise, vigülle ayırın. örn : data-main-contents="header,#page,.container". Birden fazla ana content olanlar ilk sıraya varsa header menüden sonra gelen ilk content'i yazması gerekmektedir. Ben bunlardan anlamam diyenler AdMatic medya a.ş ile iletişime geçerek kodları tam olarak nereye eklemeleri gerektiğini öğrenebilirler.



Bu konumuzda sizlere AdMatic reklam kodu ekleme hakkında bilgiler sunmaya çalıştık. Kodları tam olarak nereye ekleyeceğiniz hakkında bilgi sahibi değilseniz bizlere yorum olarak sorabilirsiniz.

İlgili Konu = AdMatic Ne Kadar Kazandırır? AdMatic  Para Çekme Alt Limiti

7 yorum:

  1. Çok sağol abi

    YanıtlaSil
  2. Güzel bilgi teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. hocam selamlar imageplus ekleyeceğimiz ana alan neresi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam öncelikle header.php dosyasını bulacaksınız. Ardından < / head > tagını bulun ve hemen üzerine kodu kopyalayıp yapıştırın. Tabi önce header.php dosyanızın yedeğini alın ki işlemde sıkıntı yaşarsanız geri düzenleme yapabilin. Sonra dosyanızı kaydet ya da güncelleme seçeneğine tıklayıp aktif edin. Eğer blogger kullanıyorsanız bunu yerleşim kısmından herhangi bir yere gadget yoluyla ekleyebilirsiniz.

      Sil
  4. hocam wordpress'te nereye hangi yere reklam kodunu ekleyeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hocam.

      Bunun için eklenti kullanabilirsiniz. Şu an için en çok kullanılan eklentilerden bir tanesi Ads inserter eklentisidir. Bunun dışında wordpress paneliniz üzerinden özelleştir bölümüne girip özel kod oluştur blogu ekleyerek de kodları yerleştirme şansınız vardır. Eğer bu şekilde çalışmazsa yapmanız gereken; Öncelikle header.php dosyasını bulacaksınız. Ardından < / head > tagını bulun ve hemen üzerine kodu kopyalayıp yapıştırın. Tabi önce header.php dosyanızın yedeğini alın ki işlemde sıkıntı yaşarsanız geri düzenleme yapabilin. Sonra dosyanızı kaydet ya da güncelleme seçeneğine tıklayıp aktif edin.

      Sil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..