Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Ağustos 2019 Salı

Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler

Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler - Kurgu Gücü
Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler

Sitenizin belki de en önemli olan alanlarından bir tanesi de Meta Etiketler oluyor. Meta Etiketi olmayan bir site pek bir anlam ifade etmez. Meta Etiket nedir ? Aslında etiketin ne anlama geldiğini çoğunuz çok iyi biliyorsunuz. Yine de sizler için etiket ne anlam ifade ediyor dendiğinde onu açıklayalım. Bunun yanı sıra Blogger meta etiket nasıl düzenlenir sorusuna cevap vereceğiz.




Örnek olarak sitenizde Blogger ile alakalı bir konu açacaksınız diyelim. Bu konuyu detaylı yazdıktan sonra konu içeriğini ifade edecek şeyleri etiket alanına yazarsınız ki google de ya da diğer arama motorlarında arama yapıldığında o etiket sayesinde konunuz bulunabilir. Bir de şu olan var siz gibi Blogger ile alaka makale yazıyorsunuz fakat etiket alanına Youtube ile alakalı etiket yazıyorsunuz. Bu kesinlikle hiçbir anlam ifade etmez o yüzden her zaman konunuzla alakalı bir etiket yazmanız gerekmektedir. Şimdi etiketi anladığımıza göre gelelim Meta Etiket olayına. Meta Etkiteti anlattıktan sonra da hemen sizler için Blogger Meta Etiketi Düzenleme olayını detaylı olarak anlatacağız.



Meta Etiket demek sitenizi tanıtan etikettir. Genelde 165 kelime civarında yazılması uygun görülür. 165 kelimeden sonrasını google '' ... '' olarak göstereceği için pek bir anlam ifade etmeyecektir. Sizlerin 150 ile 165 kelime arası yazmanız gayet uygun olur. Hatta 165 kelimeye kadar tamamlasanız çok iyi olur. Normal sitelerde 165 kelimeye kadar yazmanız uygun olacağı gibi, Blogger sizlere Meta Etiket için sadece 150 kelime yazma fırsatı sunmaktadır. İşte bu 150 kelimeyi o kadar anlamlı yazmalısınız ki; google aramalarında ziyaretçiler '' İşte aradığım site '' diyerek tıklamalıdır. Bu Meta Etiketler kesinlikle sitenizin içeriğini açıklayacak şeylerden oluşmalıdır. Örnek olarak kendi sitemizin google üzerinde görünen şekli şu şekildedir.

İlginizi Çekebilir = Blogger Anasayfa Ve Kayıt Sayısı Düzenleme Yapmanın En Basit Yolu

Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler - Kurgu Gücü

İlginizi Çekebilir = Blogger Yazı İçine Adsense Reklamları Nasıl Eklenir

İşte gördüğünüz üzere sitemizde yer alan bilgileri tanıtmaya yarayan bir Meta Etiket yer alıyor. Sizlerde bu şekilde sitenizi tanıtan Meta Etiket girmelisiniz. Şimdi gelelim Blogger Meta Etiket Düzenleme olayını nasıl yapacağınıza.


Blogger Meta Etiket Düzenle yapmak için ilk olarak değiştirmek istediğiniz blogunuza girin.
Panelinize giriş yaptığınızda sol tarafta yer alan menüden '' Ayarlar '' seçeneğine tıklayın.
Alt seçenekler açılacak. İşte oradan '' Arama Tercihleri '' yazan seçeneğe tıklayın.
Karşınıza bir sayfa açılacak. O sayfanın en başında yer alan '' Meta Etiketler '' yazan yerin altında '' Açıklama '' diye yazan kısmın karşısındaki '' Düzenle '' seçeneğine tıklayın. Karşınıza Meta Etiket girebileceğiniz boş mesaj alanı çıkar. Oraya tam tamına 150 karakterden oluşan siteniz ile alakalı kelimeler girerek açıklama yani Meta Etiketler oluşturmuş olacaksınız.

İlginizi Çekebilir = Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay

Blogger Meta Etiketlerini Düzenlemek İçin Yapmanız Gerekenler - Kurgu Gücü

İlginizi Çekebilir = Blogger da Özel Robots.txt Dosyası Nasıl Düzenlenir 2018 Güncel

Evet arkadaşlar işlem bu kadar basittir. Artık sizlerde Blogger Meta Etiket Düzenleme nereden yapılır sorusunun cevabınız biliyorsunuz. Umarım makalemiz işinize yaramıştır. Daha fazla kişinin bilgilenmesi adına konumuzu sosyal medya alanlarında paylaşmayı unutmayınız. Ayrıca mail ile takip sistemimiz sayesinde yazdığımız konulardan en hızlı bir şekilde mail ile haberdar olabilirsiniz. Konu ile alakalı kafanıza takılan alanları mesaj olarak belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..