Kurban Bayramı Hangi Ayın Hangi Gününe Denk Geliyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Temmuz 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı Hangi Ayın Hangi Gününe Denk Geliyor

Kurban Bayramı Hangi Ayın Hangi Gününe Denk Geliyor - Kurgu Gücü

Önümüzde ramazan bayramının bitiminin ardından şimdi sıra kurban bayramına geldi. Peki kurban bayramı hangi gün? İnsanların ete doyduğu et alamayan yoksul insanların bir kaç günde olsa et yeme şansları oluyor. Zaten kurban bayramının asıl amacı da yoksula fakire et dağıtmaktır. Tamam bizlerde kestiğimiz etten yiyeceğiz fakat kesilen etin büyük bir çoğunluğunun fakire fukaraya dağıtılması daha doğru olacaktır. Peki kurban bayramı ayın kaçında? diye merak edenler için konumuz içerisinde meraklarını giderecek bilgiye sahip olabilecekler.



Kurban bayramı tarihi içinde tam tarih bilgisi bulma şansına sahip olacaksınız. Ayrıca en çok merak edilen sorulardan biri de kurban bayramı ne zaman sorusu oluyor. Kurgu gücü olarak sizlerin tüm merak ettiğiniz soruları konumuz içerinde bildireceğiz.



İşte kurban bayramı hakkında tüm merak edilen haberler...

Kurban bayramı ne zaman 2018 diyanet açıkladı. Kurban bayramı tatili ne kadar? Kurban bayramı tatili hangi günlere denk geliyor ? Arefe nedir ? Kurban nedir gibi merak edilen sorulara da konumuz içerisinde cevap bulma şansınız olacaktır.


Kurban nedir?
İslam dinine göre, İbadet maksadıyla belirli zamanda belirli şartları olan hayvanı usulünce Euzu Besmele çekip, Salavat getirerek boğazından keserek şehadet şerbetini içmesini sağlamaktır.

Ekonomi Gündemi Asgari Ücret Ne Kadar 2018 güncel bilgi almak için konumuzu inceleyebilirsiniz.

Arefe Nedir?
Arefe Kurban bayramının ilk gününün evvelsi gündür ve Zilhilce ayının 9. günü olarak bilinmektedir. 2018 senesi kurban bayramı arefesi ise 20 Ağustos 2018 pazartesi gününe denk gelmektedir. Arefe günü resmi tatil olacak mı ? Evet arefe günü memur ve çalışanlar için resmi tatil olacağı bildirilmiştir.

Kurban bayramı kaç gün?
Kurban bayramı bu sene 4 gündür.


Kurban bayramı hangi gün?
Diyanetin resmi sitesin dini günler takvimine göre, kurban bayramı 21 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak olup ilk gündür. Kurban bayramı ne zaman ve kurban bayramı tarihi olarak 22 Ağustos 2018 çarşamba, 23 Ağustos 2018 perşembe ve 24 Ağustos 2018 cuma günü olmak üzere dört gün olacaktır.

Video Çekebilen En Uygun Fiyatlara 10 Drone ve Özellikleri konusunun da ilginizi çekebileceğini düşündük.

Kurban bayramı tatili kaç gün?
Kurban bayramı tatili 9 gün olacağı konusunda bir bilgi mevcuttur. Fakat ne bir bilgi mevcut değildir. Şu şekilde bakılacak olursa kurban bayramı arefesi 20 Ağustos 2018 tarihine denk geliyor. Takip eden günlerde 21, 22, 23, 24 Ağustos günleri zaten resmi tatil, bir de araya hafta sonu girdiği için bu sene de uzun bir kurban bayramı tatili olacağa benziyor.

Sizlere şu bilgiyi de sunalım; İstanbul toplu taşıma araçlarında Kurban bayramı yani 20 ile 24 Ağustos 2018 tarihleri arasında %50 indirim olacağı açıklandı. kurgücü diğer konularını da inceleyerek daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Umarım kurban bayramı tatili 9 gün olurda bari işlerden birazda olsa kafa dinleriz

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..