Bu makalemizde sizlere adım adım Özel robot başlık etiketleri nasıl düzenlenir 2019 Güncel olarak sizlere anlatmaya çalışacağız. Oldukça basit bir işlemi olsa da yine ne yapması gerektiğini bilmeyen arkadaşlar için adım adım anlatmaya çalışalım. Öncelikle bu etikleri düzenlemeniz SEO açısında oldukça önemli bir özellik olduğunu ve dikkatli kullanılmadığında sitenizin arama motorları tarafından bulunmayıp, dizinde kaybolmanıza neden olabileceğini unutmayınız. Blogger kullanıcıları için SEO kasmanın yollarından biri de robot etiketlerini etkinleştirmek olduğu çok kişi tarafından ön görülmektedir. Peki özel robot başlık etiketlerine nasıl ulaşacağım diyorsanız, hemen sizin için onu da adım adım anlatalım.
Blogunuza giriş yapın.
Blogger özel robot başlık etiketlerini ayarlayacağınız blogu seçin.
Sol menüden '' Ayarlar '' seçeneğine tıklayın.
Açılan alt seçeneklerden '' Arama Tercihleri '' seçeneğine tıklayın.
Sağ tarafta açılan ekranda en alta inin.
Daha önce Özel Robot.txt ( blogger için özel robot.txt nasıl düzenlenir öğrenmek için konuyu inceleyebilirsiniz ) seçeneğinin hemen altında yer almaktadır.
Evet özel robot başlık etiketlerinin düzenleneceği yeri bulduk ve '' Hayır '' olan seçeneği '' Evet '' olarak değiştirdik. Peki robot başlık etiketleri nasıl düzenlenir ? Hangi seçenekleri işaretlemek gerekiyor diye soracak olursanız sıra onu anlatmaya geldi.
İlk olarak sizlere orada kelimelerin ne anlama geldiğini adım adım açıklayarak başlayalım.
all : Bu etiket sayesinde robotlar her yeri tarar, indexler ve arama sonuçlarında gösterir.
noindex : Robotlara dizine ekleme demek oluyor.
nofollow : Robotlar için link verdiğimiz sayfaları taraması gerektiğidir.
none : Hem nofollow hemde noindex etiketlerinin birleşimidir.
noarchive : Genelde kullanımı tavsiye edilmiyor. Arama motorları sitenizin arşivini sunucuya kaydediyor, bu etiketi işaretlerseniz bunu engellemiş olursunuz.
Adım Adım Blog Nasıl Kurulur ? Görsel Anlatım adlı konumuzu inceleyerek blog kurma hakkında bilgi alabilirsiniz.
nosnippet : Arama sonuçlarında görünen hani kısa metin var ya onun görünmesini engelleyen etikettir.
noodp : Bazı dizin siteleri vardır. Bu dizin siteleri sitenizin ne tür bir site olduğunu belirliyor. İşte bu etiket sayesinde dizin sitelerinin bilgi çekmesini engelleyebilirsiniz.
notranslate : Benim sitemi çevirme diyorsanız bu etiketi kullanabilirsiniz.
noimageindex : Bu etikette görsellerin indexlenmemesi gerektiğini söylüyor. Görsellerinizin indexlenmesini istemiyorsanız işaretleyin.
unavailable_after : Belirttiğiniz kısımdan sonrasını indexlemiyi bırakır.
Evet kurgücü.com un değerli ziyaretçileri işte özel başlık etiketlerinin ne anlama geldiğini sizlere detaylı olarak tek tek anlattık. Şimdi sıra hangilerini işaretlememiz gerektiğine geldi. Onu da size görsel olarak paylaşımda bulunalım.
Hepsini resimdeki gibi işaretledikten sonra '' Değişiklikleri Kaydet '' seçeneğine tıklayarak işleminizi kaydedin. Kurgu Gücü olarak sizlere blogger özel robot başlık etiketleri hakkında bilgiler sunduk. Umarım işinize yarar bir makale olmuştur. Bizi takipte kalın.
Teşekkürler.
YanıtlaSilRica ederiz.
Silharikasınız teşekkürler
YanıtlaSiltema içinde yapılan ayarlar da var mı? hemen sitenize onun içinde bakacağım
YanıtlaSil