Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

26 Temmuz 2019 Cuma

Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı

Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Futbol kuralları bildiğiniz üzere futbolun oynanmaya başladığı tarihlerden itibaren değişimlere uğradı. Bunlardan en güzel örnek ofsayt kuralının getirilmesidir. Peki Futbol kuralları 2019 senesinde ne gibi değişikliklere uğradı diye merak ediyorsanız sizler için futbol kuralları içerisinde yapılan önemli 8 değişikliği paylaşalım.

Futbol, yediden yetmişe herkesin severek izlediği ve oynadığı spor dallarından hatta dünyaca en popüler spor dallarından bir tanesi konumunda yer alıyor. Tabi oynamak ve izlemek kadar futbol kurallarındaki değişiklikler hakkında da bilgi sahibi olmak oldukça önem taşıyor. Örneğin bir futbol müsabakasını izlerken bir durumla karşılaştığınızda onun neden niçin yapıldığını bilmek futbol keyfinizi daha kaliteli düzeye çıkarır. Bu nedenle daha önceki futbol kurallarında 8 farklı değişiklik olduğunda belirterek, bu değişikliklerin neler olduğunu sizler için belirtelim.



Futbol Kurallarında Yapılan Önemli 8 Değişiklik



Hakem atışında futbolcular en az 4 metre hakemin uzağında olmalılar.
Hakem Atışında Futbolcular Hakemden 4 Metre Uzakta Olacak - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Yeni futbol kuralına göre artık hakem atışlarında futbolcular, hakemden en az 4 metre uzakta olması gerekiyor. Bu nasıl ölçülecek diye düşünenlerde elbet olacaktır fakat hakem göz kararı ile ölçebilir ya da adım ile sayarak ölçüm yapabilir.

İlginizi Çekebilir = UEFA Avrupa Ligini En Az 1 Defa Kazanmış 20 Teknik Direktör

Çıkan oyuncu hakem tarafından aksi söylenmediği sürece bulunduğu en yakın yerden sahayı terk etmelidir.
Futbol Kurallarında Yeni Değişiklik - Çıkan Oyuncu En Kısa Yerden Çıakcak- Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Futbol kurallarındaki yeni değişikliğe göre artık oyuncular çıkış noktasından oldukça uzaktaysa en yakın çizgiden sahayı terk edebilecek ve yerine yeni oyuncu vakit kaybetmeden girebilecek. Tabi hakemin bu konuda herhangi bir aksi bir şey söylemesi söz konusu değilse.. Spor oldukça durdurulmadan oynanmaya çalışılıyor.



Penaltı atışı esnasında kalecinin ayağı çizginin gerisinde olamaz. Bir adım önde ya da çizginin üzerinde olmalıdır.
Futbol Kurallarında Yeni Değişiklik - Penaltı Atışlarında Kaleci Duruşu - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Penaltı atışlarına kalan bir çok futbol mücadelesinde ya da penaltı atışı kullanılan bir maçta, bazı kalecilerin kale içinde yani çizginin gerisinde durduğunu görmüşsünüzdür. Artık futbol kurallarındaki değişiklik sonucunda kaleciler kale çizgisinin gerisinde olamaz. Kalecinin ayağı kale çizgisinin üzerinde ya da bir adım önünde yer almak zorundadır.


Kaleci aut atışını kullandıktan sonra futbolcu topla ceza sahası dışında buluşmak zorunda değil. Topun ceza sahasını terk etmesi gerekmiyor.
Futbol Kurallarında Değişiklik - Aut Atışında Ceza Sahasında Top Alınabilecek - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Kaleciler eskiden aut atışı yani kale vuruşu yaparken diğer takımdaki diğer oyuncuların ceza sahasında top almaları yasaktı. Şimdi yeni futbol kuralına göre artık futbolcular aut atışı yapılırken topla ceza sahası içerisinde buluşabilecekler. Bu sayede de takımın daha çok topa sahip olma ve topu oyuna sokulduğunda kaybetmeme imkanı sağlanmış olacak.



Futbolcuların, formaların içine giydikleri içlikler ya da t-shirtler renkli ve desenli olabilir ancak formanın ucuyla aynı şekilde olmaları gerekmektedir.
Futbol Kurallarına Yeni Değişiklik - Futbolcuların Giydiği İçlik - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Futbolcuların içlerine giydikleri içlikler ya da t-shirtler renkli veya desenli olabilir fakat giydikleri formanın ucu ile aynı boya sahip olmalıdır. Genelde futbolcular gol sevinçleri paylaşmak için ya da resimde de gördüğünüz gibi ölen akrabalarını anmak ve attığı o golü ona arman etmek için resimli t-shirt ya da içlik giyebiliyorlar.

İlginizi Çekebilir = Dünyanın En Üst Düzey Liglerinde En Çok Şampiyon Olan 26 Takım

Futbolcu taç atışı kullanırken, rakibi ondan en az 2 metre uzakta olmalıdır.
Futbol Kurallarında Yeni Değişiklik - Taç Atışında Rakibi Uzaklığı - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Yeni futbol kurallarına göre bir futbolcu taç atışı kullanırken rakip takımın oyuncusu ondan en az 2 metre uzaklıkta olması gerekmektedir. Bu kural sayesinde taç kullanan futbolcu daha rahat taç atışını kullanabilecek.



Hakem Oyun Tekrar Başladıktan Sonra Karar Değiştiremez
Futbol Kurallarında Yeni Değişiklik - Hakem Karar Değiştiremez - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Hakem oyun tekrar başladıktan sonra karar değiştiremez ancak belli durumlarda önceki pozisyon için sarı ya da kırmızı kart verebilir. Hakem VAR incelemesinde oyuncuları sahaya geri çağırırsa kararını değiştirebilir. Kırmızı ya da sarı kart gösterebilir. Yedek kulübesinden birisi kuralları ihlal ederse sarı ya da kırmızı kart gösterebilir.


Futbolcuların Herhangi Bir Nesneye Tekme Atması ya da Fırlatması
Futbol Kurallarında Değişiklik - Nesneye Tekme Atmak Fırlatmak - Kurgu Gücü
Futbol Kurallarında Önemli 8 Değişiklik Resmen Yapıldı
Herhangi bir nesneye tekme atmak ya da herhangi bir nesneyi fırlatmak eskisi gibi cezalandırılacak ancak VAR incelemesi sonrası sayılmayan gol sırasında futbolcu kurallara aykırı şekilde sevinir ve bundan dolayı kartla cezalandırılırsa, gol iptal bile olsa kart geçerli sayılacak.



Futbol kuralları değişikliği içinde aham şaham bir değişiklik olmasa da en güzel değişikliklerden bir tanesi de kaleci aut atışını kullanırken oyuncular topla ceza sahası dışında değilde içinde de topu alabilecek olması oldu. Bu sayede takımlar artık Barcelona gibi daha çok pas yapma şansına sahip olacak..

İlginizi Çekebilir = Skeleton Sporu Nedir, Nasıl Oynanır, Kuralları Nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..