Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Temmuz 2019 Perşembe

Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar

Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar - Kurgu Gücü
Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar
Adsense içerik sorunları belki de bir çoğumuzun başına gelen olaylardan bir tanesidir. Adsense sitenizi içerik sorunlarından dolayı onaylamayabilir. Bunun sonucunda da size neden onay alamadığınız konusunda mail atar. Peki bu mailde yazan içerik sorunlarını nasıl giderebilirim diyorsanız bu konu tam da size göre.


Adsense sitenizi neden onaylamadı ? Onaylanmama nedeni ne olabilir ? Adsense sitenizi neden onaylamadığını kaba taslak bildirerek bir mail yollar. Bu mailde, Yetersiz İçerik, İçerik Kalitesi Sorunları, Trafik Kaynakları ile İlgili Sorunlarınız, Desteklenmeyen Dil, İçerik Politikası İhlalleri ve Site Gezinme sorunları olabilmektedir. İşte bu sebeplerden dolayı Adsense hesabınızın onaylanmadığına dair size bir e-posta göndermektedir. Sizde ona göre gönderilen maildeki o sorunu çözerek adsense tekrar başvuruda bulunduğunuzda Adsense bu sefer sitenizi %95 olasılığında kabul edecektir. Tabi o sorunun tamamen giderdiğinizden emin olduğunuz zaman tekrar başvuruda bulunun ki daha fazla sıkıntı yaratacak durum içine düşmeyin. Sizlere şimdi adsense içerik sorunlarını giderebilmeniz için yapmanız gereken adımlar nelerdir sorusuna bu konu içerisinde sırayla adım adım açıklayarak anlatalım. Çoğu kişi adsense içerik sorunu yaşayabiliyor. Bunun nedenlerini konu içerisinde bulabilirsiniz.  Kurgu Gücü olarak ilk sizlere '' Adsense İçerik Politikası İhlalleri '' konusundan bahsedelim.



Adsense İçerik Politikası İhlalleri


Adsense içerik politikası ihlaline yönelik olarak sizlere içerik politikasını ihlal ettiğinizi belirtir ve sitenizi onaylamaz. Adsense Program Politikaları ve İçerik Politikalarına bir göz atmanızda fayda olacaktır.


Sitenizde Gezinme Sorunları

Adsense sitenizi incelerken, sitenizde gezinmenin sıkıntı olduğunu bildiren bir e-posta ile sizlere başvurunuzun onaylanmadığını bildirir.
Siteniz kullanıcılara anlaşılır bir gezinme düzeni sunması gerekiyor. Sitenizde bir konuya bakan kişiyi diğer konular hakkında yönlendirmeleri doğru yapmanız gerekmektedir. Yani öneriniz iyi olmalıdır. Kullanıcı bir konuya bakarken o konu içinden diğer başka bir konuya kolaylıkla geçebilmelidir. Gezinme sorunları arasında şu durumlar vardır ; aşırı pop-un kullanılmış olunması, tekrar yönlendirmeler, bozuk bağlantılar, yapım aşamasında olan ya da hala kullanıma sunulmayan sayfalar, giriş yapılarak erişen sayfalar ve  erişimi kısıtlanmış sayfalar gibi durumlar gezinme sorunu yaratmaktadır.

İlginizi Çekebilir = Adsense Sitemi Hala İnceliyor - Sitenizi İnceliyoruz


Yetersiz İçerik

Sayfanızda çok az metin olduğu ve daha yapım aşamasında olduğu belirlenmiş olabilir. Kullanıcılara daha anlamlı ve daha kaliteli reklamlar sunabilmek için sitenizin yeterli kalitede içeriğe sahip olması gerekmektedir. Sahip değilse işte bu içerik sorunları yaratmaktadır.
Adsense uzmanlarının sayfayı inceleyebilmesi adına sitenizde uzmanların inceleyebilmesi ve adsense tarayıcısının siteyi belirleyebilmesi adına içeride yeterli metinler olmalıdır.
Sayfanızda/Sitenizde yeterli metin olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Genelde Flash animasyon, resim ve video içeriğin fazla olduğu siteler pek onaylanmamaktadır.
Siteniz/Sayfanız başlıklardan değil de uzun cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
Adsense başvurmadan önce sitenizin tastamam hazır olduğundan emin olun. Yarım içerikler bulunan, hala yapım aşamasında olan site halindeyken Adsense başvuru yapmayın çünkü onay alma ihtimaliniz çok düşük olacaktır.
Adsense den aldığınız kodu kesinlikle en çok ziyaretçi alan alana yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu illaki anasayfanız olmak zorunda değildir. Başka en fazla ziyaret aldığınız alana kodu yerleştirebilirsiniz.
Ziyaretçilerinizin tüm sayfaları gezebilmeleri adına anlaşılır bir gezinme şablonu oluşturmanız başvurunuzun onaylanmasında ön ayak olacaktır. Bu konuları göz önünde bulundurarak yetersiz içerik olup olmadığını kontrol edip düzenleyiniz.


Desteklenmeyen Dil

Sitenizin içeriğinde desteklenmeyen bir dil kullanılıyor olmanız adsensenin sitenizi onaylamadığı anlamına gelmektedir ve desteklenmeyen dil olduğuna dair size bir e-posta gönderir.


Adsensenin desteklediği diller


Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar - Kurgu Gücü
Sitenizin dilini çevirerek yeniden düzenleyip, başvurunuzu tekrar göndermeniz de fayda olacaktır.
Eğer ki yukarıda paylaştığımız Adsense'in desteklediği dillerden bir siteniz varsa adsense başvuru yapabilirsiniz.

Adsense Reklamlarımı Blogumda Göremiyorum diyorsanız konuya tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

İçerik Kalite Sorunları

Sitenizde şuanda içerik kalitesi sorunu var. Sitenizde yeterince kaliteli içerik bulamadık. Orjinal ve zengin içeriklere sahip bir site değilsiniz gibi bildirim gelmiş olabilir. Bu içeriğinizin zayıflığından kaynaklanmaktadır. Düzeltin. Aksi halde Adsense onay vermez.
Google reklamları sunan sitelerin ziyaretçilere kaliteli içerikler sunmasını oldukça önemli buluyor Adsense. Ziyaretçilerin sitenizde zengin içeriklerle onlara benzersiz, anlaşılır ve alakalı içerikler sunmanız oldukça önem taşımaktadır.
Otomatik olarak oluşturulmuş ya da az orjinal metinin olduğu alanlara reklam yerleştirmemeniz sizin için daha iyi sonuçlar doğuracaktır.
Siteniz/Sayfanız satış programında yer almadan önce kullanıcılara yeterli değeri sunmalıdır. Satış ortaklığı programınız ek özellikler sunmuyorsa bu sitenizin ufak bir bölümü olmalıdır.


Trafik Kaynakları ile İlgili Sorunlar

Sitenizde şuanda trafik kaynakları ile ilgi sorunlar bulunmaktadır.
Belirli kaynaklardan trafik alan sitelere Google reklamları yerleştirilmemektedir. Örnek olarak tıklanma başına ödeme alınan reklamlar yayınlayamazlar. İstenmeyen e-postaları gönderemezler. Herhangi bir yazılım uygulamasının çalışması durumunda reklamları görüntüleyemezler.
Olumlu bir kullanıcı deneyimi için Web Yöneticisi Yönergelerine bir göz atmanızda fayda olacaktır.

Kurgücü.com olarak sizlere adsense içerik sorunlarınızı gidermeniz için gerekli bilgileri sunduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..