Elektrik Nasıl Bulundu - Elektriği Kim Buldu? Elektriğin Tarihçesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Elektrik Nasıl Bulundu - Elektriği Kim Buldu? Elektriğin Tarihçesi

Elektrik Nasıl Bulundu - Elektriği Kim Buldu? Elektriğin Tarihçesi - Kurgu Gücü

Makalemizin içeriğinde elektrik nasıl bulundu? sorusunun cevabını en ayrıntılı bir şekilde bulabileceksiniz. Bunun yanı sıra elektriği kim buldu? diye merak edenlerin meraklarını makalemiz içerisinde gidereceğiz. Günümüzde elektriğin yeri oldukça önemli. Artık elektrik yoksa hayatta yok demek gibi bir şey oluyor. Çünkü kullandığımız her şey elektrik ile çalışıyor. Hadi gelin sizlere Elektriğin Tarihçesi hakkında bilgiler sunalım.




En basit örneklerinden biri de şuanda kullandığımız cep telefonlarımız. Cep telefonlarımızı şarj etmek için elektriğe ihtiyaç duyuyoruz. Elektrik yoksa iletişimde yok demektir. Bunun dışında günümüzde 7 den 70'e bütün herkesin bağımlılığı haline gelen İnternet bile elektrik olmadan bir anlam taşımıyor. Tamam iyi güzel elektrik bizim hayatımızı kolaylaştıran bir şey fakat elektrik hakkında ne biliyoruz ? Elektriği sadece tüketip hakkında bilgi sahibi olmamak haksızlık olur. Bu makalemizde size elektrik hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca elektrik işi ile uğraşan kişilerin 2. el yedek parçalarını en ucuza bulabilecekleri bir yerden bahsedeceğiz.



Kurgu Gücü olarak öncelikle sizlere '' Elektrik nedir ? '' sorusuna cevap vererek başlayalım. Elektrik ; Maddenin proton, pozitron, elektron gibi parçacıklarının hareketiyle meydana çıkan enerji türüne denir. Eve şimdi sıra geldi elektrik nasıl bulundu-elektriği kim buldu sorularının cevaplarını bulmaya.

ByteFence Antivirüs programının ürün kodlarını bulamıyorsanız ByteFence Anti-Malware Pro 2018 Serial Key | Ücretsiz İndirin adlı konumuzu inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.



Elektriği Kim Buldu ve Nasıl Buldu ?

Elektriği kim icat etti ? sorusuna cevaben; Elektriği Thomas Edison icat etmiştir. Nasıl bulduğu konusuna gelecek olursak, Thomas Edison'un Ampulü icat ettiğini biliyoruz. Ampulün çalışabilmesi içinde elektrik olması gerekiyordu. Bu yüzden dolaylı yoldan ampulün çalışabilmesi için elektriğinde olması gerektiği için ampulü bulunca elektriği de bulmuş oldu.29 Ekim 1879 tarihinde elektriğin icat ediliş tarihi olarak gösteriliyor fakat konuyla ilgili araştırma ve deneyler yapmaya başlayan kişi 1752 yılında Benjamin Franklin olmuştur.


Antik Yunan'da kehribarın ( Yunanca ήλεκτρον-ilektron ) sürtünmesiyle diğer nesneleri çektiği gözlemlenmiştir. William Gilbert elektriği ilk ciddi olarak araştıran kişidir. 16. yüzyılın sonlarına doğru, Elektrik yüklerinin eksi (-), artı (+) olarak adlandırılmasını ortaya çıkaran kişidir.
1672 yılında Otto von Guericke adında bir adam elini sülfür yani kükürt kürenin karşısına tutarak daha güçlü bir elektrik üretmiş oldu.



Bunun yanı sıra Stephen Gray, Du Fay, Joseph Priestley, Alessandro Volta, Zénobe-Theopline Gramme, Nikola Tesla, Samuel Morse, Antonio Meucci, Thomas Edison, George Westinghouse, Werner von Siemens, Charles Steinmetz ve Alexander Graham Bell gibi bir çok kişi elektriğin icadına katkıda bulunmuştur. Fakat içlerinde elektriğin tanımını en iyi açıklayan Benjamin Franklin olmuştur. Yani bu alanda elektiriği bir kişi bulmuştur dersek diğer katkı sağlayan kişilere haksızlık yapmış oluruz. O yüzden elektriğin icadında  bir çok kişinin katkısı bulunmuştur demek daha doğru olacaktır. Elektriğin bulunması üzerine İnternette bulundu ve günümüzün muhteşem icatlarından oldu. Peki İnternet Nasıl Bulundu ve Gelişti ? diyorsanız konumuzu inceleyebilirsiniz.


Elektrik Nasıl Bulundu - Elektriği Kim Buldu? Elektriğin Tarihçesi - Kurgu Gücü
Elektriğin icadı üzerine günümüzde oldukça ilerlemeler oldu. Her şey elektriğe bağlı olarak yapılmaya başlandı. Evimizde kullandığımız elektrikleri şalterler aracılığıyla kapatıp açma şansına sahip olduk. Bunları da kimileri elektrik fabrikalarında sıfır olarak üretirken, kimileri de ikinci el parçaları toplayarak onlar temizleyip, sıfırmış gibi kullanmamızda büyük katkı sağlamaktadırlar. Bunları yapan yerlerden bir tanesi de '' DİRENÇ TEKNİK ELEKTRİK '' dir. Her türlü elektrik için 2. el sıfır dozunda bulabileceğiniz malzemeler mevcuttur. Sanayi Tipi Elektrik malzemesi alıp satan bu yer, tüm şehirlere hizmet vermektedir. Elektrik panonuzu mu yenileyeceksiniz ? Yedek parça bulamıyor musunuz ? Hemen aşağıda vereceğim telefon numarasını arayabilir ya da aşağıda vereceğim adrese dükkanlarına giderek iletişime geçip her türlü malzemeyi bulabilirsiniz. Kondansatör ve şalterleri en ucuza bulma şansı yakalayın. Sıfır dozunda ikinci el sanayi tipi elektrik malzemelerini en ucuza bulabilirsiniz.

Malzeme alım satım için pazarlık yapılmaktadır. Sanayi Tipi Elektrik Malzemelerinde Kalitenin En Ucuz Adresi Direnç Teknik Elektrik.
İletişim adresleri : 0538 951 43 45
Dükkan Adresleri : Duaçınar Mahallesi Budak Sokak No : 13 Yıldırım/Bursa ( Sarı Cami Karşı Aralığı )

Kurgücü.com u takipte kalarak daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Diğer konularımızı da göz atmayı unutmayınız.

1 yorum:

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..