21. Yüzyılın En Uzun Kanlı Ay Tutulması Bugün Gerçekleşiyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Temmuz 2019 Cumartesi

21. Yüzyılın En Uzun Kanlı Ay Tutulması Bugün Gerçekleşiyor

21. Yüzyılın En Uzun Kanlı Ay Tutulması Bugün Gerçekleşiyor - Kurgu Gücü

Ay tutulması saat kaçta gerçekleşecek? diye merak edenler için konumuzu inceleyerek bu bilgiye sahip olabileceklerini söylemek isterim. İşte uzun zamandır merak içinde beklenen Ay tutulması bugün başladı. Milyonlarca insan 27 Temmuz günü yaşanacak bu ana tanıklık edecek. 21. Yüzyılın en uzun Kanlı Ay tutulması olacak bu ay tutulması merak edenlere muhteşem bir izlenim bırakacak.



Ay tutulması her sene olan gökyüzü olaylarından bir tanesidir. 2018 senesindeki Kanlı Ay tutulması 27 Temmuz 2018 Türkiye saatiyle saat 20:13 de başladı ve gece saat 02:30 da sona erecek. Tutulma esnasında Mars ve Dünya gezegenleri birbirine en yakın oldukları konuma gelecekler. Bunun üzerine Dünyanın gölgesi altında kalacak olan Ay, inanılmaz bir bakır rengine dönüşecek. Makalemizde sizlere Kanlı Ay tutulması hakkında merak edilen tüm bilgileri paylaşamaya çalışacağız. Ay tutulması ne zaman gerçekleşir ? diye merak eden milyonlarca insan buluyor. Bunun yanı sıra ay tutulması ne zaman olacak 2018 senesi içinde hangi tarihe denk gelecek ? diye merak edilmektedir.



Ay tutulması yukarıda da belirttiğimiz üzere 27 Temmuz akşamı Türkiye saatiyle 20:13 de başladı ve cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 02:30 da son bulacak. 21. yüzyılın en uzun ay tutuşması olarak bilinen Kanlı Ay, 20:13 itibariyle başladı ve gece boyunca devam edecek.  Güneş ile Ay arasına giren Dünya, tutulma esnasında yerkürenin gölgesi yaklaşık 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın görünen tarafını tamamıyla saracak. Kanlı Ay tutulmasını Türkiye'den de rahatlıkla izleyebileceksiniz.  NASA ( Amerkan Havacılık ve Uzay Ajansı ) 27 Temmuz 2018 cuma günü 21. yüzyılın en uzun Ay tutulması olacağını bildirmişti.

Dragonfly 2020 Pro 3D Yazıcı Artık Türkiye'de konusunun da ilginizi çekebileceğini düşündük.



Ay tutulması esnasında kızıl bir görünüm içine girecek ve buna da Kanlı Ay adı verilmişti. Kuzey Amerika'dan rahat bir şekilde izlenecektir. Kanlı Ay, daha önce Ocak ayında yaşanan Mavi Kanlı Ay tutulmasından yaklaşık 27 dakika daha uzun süreceği yetkililer tarafından bildirilmiştir. Ay tutulmasının izlenebileceği yerler arasında Türkiye'yle beraber, Orta Doğu, Asya, Güney Amerika ve Afrika'nın belirli kısımlarından izlenebileceği söyleniyor.


Ayrıca Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul'dan da havanın açık olması durumunda çeşitli portatif teleskoplar, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü komplesinde yer alan teleskoplarla da Mars, Ay, Satürn ve Jüpiter'in gözlenebileceği bildirilmiştir. Ay tutulmasını nasıl izleyebilirim? diye soranlar için, ay tutulmasını izlemeniz için pek bir çaba harcamanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken Ay ve gökyüzünü ney bir şekilde görebileceğiniz bir alana geçmeniz ay tutulmasını izlemeniz için yeterli olacaktır. Rahatıma düşkünüm ayakta izleyemem diyorsanız yanınızda sandalye bulundurmayı unutmayın...

Teknoloji Harikası Bu Cihazlar Adeta Geleceğe Damga Vuracak konusu da ilginizi çekebilir.

1 yorum:

  1. Terasta oturduğumda tam da karşımdaydı. 2 saat neredeyse gökyüzüne baktım kırmızı rengini almış ay a inanılmaz bir görüntüydü sonuna kadar bakmak isterdim ama orda uyuya kalmışım sabah uyandığımda boynum tutulmuş ve kimse burda uyuya kaldıgımın farkında bile değildi. Yine de böyle bir görüntüyü izlemeye değerdi

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..