SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - SEO'nun Önemi Nedir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

18 Temmuz 2019 Perşembe

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - SEO'nun Önemi Nedir

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - SEO'nun Onemi Nedir - Kurgu Gucu
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - SEO'nun Önemi Nedir
Blogunuzda ya da sitenizde SEO uyumlu yazı yazmadan bir yerlere artık gelmeniz oldukça zor olduğunu belirtmek istiyorum. Googlenin makale içinde aradığı kriterler olmadığı sürece yazılarınız her daim arka planda kalacaktır ve googlede üst sıralara çıkamayacaktır. Bu yüzden yazılarınızın içinde SEO'nun önemi nedir diye soracak olursanız, en önemli noktaların başında geldiğini bildirmek isterim.Şimdi sizlere SEO uyumlu makale nasıl yazılır ? hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.


Öncelikle size SEO nedir ? sorusunun cevabını vererek konumuza başlayalım. SEO, Search Engine Optimization ın kısaltmasıdır. SEO web sitelerinin daha iyi taranması adına içeriğinde aranan kriterlerdir. Zaten Türkçesi de Arama Motoru Optimizasyonu olarak geçmektedir.
SEO uyumlu makale yazılmasındaki ilk amaç daha kaliteli içerikler sunarak arama motorlarının o içerikleri en üste çıkarmasını sağlamak oluyor. Bunun ardından da zaten siteniz bu özellikleri sağlayıp üst sıralara çıktığında da ziyaretçiniz artmış olacak ve para kazanma yolunda daha hızlı ilerleme şansına sahip olacaksınız.


SEO arama motorlarına özel olarak yapılan optimizasyon ve iyileştirme çalışmaları olarak görülmektedir. SEO'nun bir de iki çeşidi vardır ; site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere iki bölümü bulunur. SEO uyumlu nedir sorusuna cevap verecek olursak ; Sitelerin doğal yollarla ulaşamayacağı site popülerliğini, doğalmış gibi görünen tekniklerle yapma sanatına SEO demek doğru olur. Zaten sitenizin popülerliği arttıkça da googlede de en üst sıraya çıktığınız anlamına gelebilmektedir. Kısacası İnternet reklamcılığının getirisi en yüksek pazarlama aracı olarak SEO görülmektedir.

İlginizi Çekebilir = Google Analytics Kullanım Koşulları Nelerdir ?

SEO uyumlu makale yazmak için doğallıktan geçmektedir. Yani doğallıktan kastım özgün olmanız ve içeriğinizin ziyaretçilerinize fayda sağlayabileceğine inandırmanız gerekmektedir. Saçma sapan boş yazılar yazarak bir yerlere gelme şansınız oldukça zordur. Doğallığın temel anlayışındaki ilk kriter çeşitlilikten geçmektedir. Tek elden bir konu üzerinden yürümek oldukça sıkıntıdır fakat çeşitlilik yaratıp farklı konular üzerinden gitmek her zaman sitenizin kalitesini arttıracak ve SEO çalışmalarınızı başarılı kılacaktır.



SEO nasıl yapılır ? SEO oldukça zor bir çalışmadır ve insanların aradığı tüm içerikleri içinde bulundurur. Diğer çalışma gruplarında ise buna rastlamanız oldukça zordur. Şimdi şu şekil düşünmek gerekirse bir kişi bir konu hakkında bilgi edinmek istiyor. Örneğin SEO nasıl yapılır konusunu merak ediyor. Bunu bulabilmek adına ne tarz bir şeyi arama motoruna yöneltebileceğini düşünüp konularınızın içinde o sorulara benzer içerikler sunarak SEO yapmayı başarabilirsiniz. Tabi tek bununla bitmiyor iş.

Şimdi size site içi SEO uyumlu makale yapabilmeniz adına bazı temel başlıkları sunacağız. Bu temel durumları yazınızın içinde uygulayarak yaparsanız sitenizi sıralamalarda en üst sıralara çıkarma şansınız olacaktır.

  • Mobil SEO - Mobil kullanılabilirlik
  • Uygun Görsel Düzenlemeleri
  • Sayfa yüklenme hızı ve SEO
  • Anahtar kelime ve cümle içerisini yerleştirme
  • URL yapısı
  • Meta veri kullanımı - Başlık, Açıklama ve Etiketler
  • Anahtar kelime yoğunluğu ve İçerik yazımı için en iyi olabilecek yöntemler

Şimdi gelelim safhanın ikinci aşaması olan site dışı SEO nasıl yapılır ? sorusuna. Ne kadar site içinde yaptığınız çalışmalarınız güzel olsa da dışarıya yönelik çalışmalarınızda olması gerekiyor. Site dışı SEO ne demektir ? kısaca anlatmak gerekirse sizin başka sitelerde site urlnizi paylaşığınız, sosyal medyada sitenizin konularını sitenizi paylaştığınız ve sitenizin sosyal medyalar üzerindeki otoritesi olarak açıklanabilir. Bir başka ifadeyle de Backlink vermek ya da Backlink almakta denebilir. Backlink nedir diye merak ediyorsanız Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar adlı konumuzu inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.



Kendi sitemizden örnek verecek olursak, kurgücü.com un Facebook, Twitter, İnstagram, Youtube gibi alanlarda hesapları bulunmaktadır. İşte bunlarda sizin için site dışı SEO olarak adlandırılmaktadır. Bu konumuz dışında SEO uyumlu makale nasıl yazılır youtubede de bu konu hakkında sesli anlatımlı videolar bulmanız mümkün olacaktır fakat bana göre bu konumuz sizlere tamamıyla SEO için yeterli içeriği sunduğunu düşünüyorum. Kısacası şu ki sitemi nasıl üst sıralara taşırım diye soruyorsanız konumuzda anlatılan her şeyi uygulayın. Zaten diğer konularımızı da inceleyerek bu konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Makale ya da blog yazma konularında uzman olan kişilerin atladıkları teknik bilgilerden biri bu. Gayet faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Utku Bey. SEO uyumlu makaleler hakkında blogumuzda oldukça konu mevcuttur. Diğer konularımızı da inceleyebilirsiniz.

      Sil
  2. Çok işime yaradı bende bu teknikleri kullanmaya başladım kendi blogumda teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz. Faydalı içerikler sunmaya çalışıyoruz siz değerli ziyaretçilerimize elimizden geldiği kadar

      Sil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..