Doğada Nadir Bulunup Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Temmuz 2019 Çarşamba

Doğada Nadir Bulunup Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar

Doğada Nadir Bulunup Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Kurgu Gücü

Allah'ü Teala o kadar güzel canlılar yaratmış ki hepsi birbirinden farklı şekil ve özelliklere sahip. Bunların içlerinde sistematik yaratılmış en yüksek kabiliyete sahip biz insanlar ve ardına da hayvanlar gelmektedir. Hayvanlar yaradılış olarak biz insanlara çok benzemektedirler. Fakat insanlar duygusal ve akılsal kabiliyet olarak daha üst düzeyde düşünebilen varlıklardır. Tabi şöyle de bir şey var bazen insanlar, argo tabiriyle hayvanlık yapıyorlar ve çok seviyesiz bir durum içine düşebiliyorlar. Sizler için doğada nadir bulunan hayvanlar hangileri onları paylaşacağız.



Her neyse, her canlı bir gün ölümü tadacağı için hayvanlarda bir gün ölümü tadacak fakat en azından doğada nadir bulup nesli tükenmek üzere olan hayvanlar oldukça çok olduğu için onlara yönelik çözümler aranmalı diye düşünüyorum. Niye diye soracak olursanız, Nesli tükenmek demek hayatımızda yeri olmaması demektir ve bu da o hayvanların yaratılış amaçlarının da yok olması olacak. Hayvanları korumak, onlarında yaşama hakkı olduğunun farkında olmak ve hayvan sevgisi bilincini insanların beynine kazıtmak gerekiyor. Tamam bazı hayvanlar doğası gereği yırtıcı hayvanlar olabiliyor. Örneğin bir aslanı tutupta evinde beslemeye kalkarsan çok acıktığında seni bile yiyebileceğini bilirsin. Çünkü doğası gereği beslenmek zorundadır ve onlar insanlar gibi çalışıp para kazanarak almadıkları için mecbur avlanmaları gerekiyor.


Tüm hayvanlar öyledir. Mesela kediler, fare veya kuş gördüğü zaman koşup yakalamaya çalışır. Çünkü doğası gereği bunu yapar ve yaratılışı o şekildedir. Bir kediye fare gördüğün zaman onu yakalamayacaksın diyemezsiniz sonuçta. Bunlar en basit örnek olarak verildi sizlere bir de bunlar içinde doğada nadir bulunan hayvanlar var ve nesli oldukça çok azalmaya başladı. Bizde hem bilgi amaçlı hem de belki bu hayvanlar adına bir çözüm bulunup neslinin tükenmesini engellenmek adın bu makaleyi yazma gereği duyduk.

Size bu konu içerisinde 9 tane nesli tükenmek üzere olan hayvan türünden bahsedeceğiz. Bu türlerin nesilleri tehlike altında olup, tükenmeye yakın olan türlerdir. Hala hayatta olan türleri bulunan bu türlerin koruma altına alınan üyeleri de bulunmaktadır. Bu hayvanları çoğu vahşi ortamlar içinde bulunan türlerdir ve oldukça yabani hayvanlardır. Güzel görüntülerinin yanında yırtıcılıkları da oldukça yüksektir.


Doğada Nadir Bulunup Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar


Altın Başlı Langur
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Altın Başlı Langur - Kurgu Gücü
İlk olarak sizlere '' Altın Başlı Langur '' adlı nesli tükenmek üzere olan hayvandan bahsedelim. Altın Başlı Langur doğal ortamı olarak Vietnam'da yaşıyorlar. Günümüzden 70 den az bu tür bulunmaktadır. 10 yıl önce koruma altına alınmalarına rağmen çoğalma konusunda oldukça sıkıntı vardır ve nesli git gide tükeniyor.


Cross River Gorili
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Cross River Gorili - Kurgu Gücü
Nijerya'nın en büyük nehirlerinden biri olan Cross Nehri etrafında yaşayan Cross River Gorili'nden günümüzde yaklaşık 200 civarı kaldığı düşünülmektedir. Bu canlıların neslinin tükenmek olduğu son 15-20 yıla kadar tespit edilmemiştir. Cross River Gorili insanların farkında olduğu için genelde ıssız yerlerde yaşamayı tercih ediyorlar ve nesli tükenmeye yakın hayvanlardan bir tanesidir.


Mekong Yayın Balığı
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Mekong Yayın Balığı - Kurgu Gücü
Mekon ırmağının alt kısmında yaşayan Mekong Yayın Balığı, Pangasiidae familyasındandır. 300 kilo ağırlığı ile en büyük yayın türüdür ve nesli tükenmeye yakın olan hayvanlar arasında yer alıyor. Üç metre boyuna sahip olan tür, belkide dünyanın en büyük tatlı su balığı olabilir.



Javan Gergedanı
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Javan Gergedanı - Kurgu Gücü
Rhinocerotidae familyasından olan '' Javan Gergedanı '' ndan kalan 5 gergedandan türünden biridir. En yakın familyadan olan hayvan ise Hint gergedanı olarak bilinmektedir. 2300 kilogram ağırlığında olan bu türün boyu ise 170 cm olarak kayıt edilmiştir. Neredeyse benim boyunda diyebileceğimiz bir hayvan türü ve nesli yok olmak üzeredir. Boynuzu ise en çok 25 cm ye kadar uzun olabilmektedir.


Kutup Ayısı
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Kutup Ayısı - Kurgu Gücü
Soğuk Kuzey Kutupları bölgesinin, buzulları ve karlı sahillerinde yaşayan Kutup Ayısı, yaşamakta olan en büyük kara otoburu olup, bulunduğu ortamın en yırtıcısı olan hayvan türüdür. Ayıgiller ve beyaz ayı ya da deniz ayısı familyasında yer alırlar. Bilimde kullanılan bilimsel adı ise Ursus maritimus olarak adlandırılmaktadır ve nesli tükenmek üzere olan hayvanlar arasında yer almaktadır.


Pigme Borneo Fili
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Pigme Borneo Fili - Kurgu Gücü
Borneo'nun  Kuzeydoğusunda yaşayan Pigme Borneo Filinin hayatta olan türü yaklaşık 1500 olmakla beraber nesli git gide tükenme tehlikesi altına giriyor. Pigme fil olarak adlandırılan bu filin bilimsel adı ise Elephas maximus borneensis olarak adlandırılmıştır.


Siyah Ayaklı Dağ Gelinciği
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Siyah Ayaklı Dağ Gelinciği - Kurgu Gücü
Kuzey Amerika'ya özgü memeli bir tür olan Siyah Ayaklı Dağ Gelinciği sansargiller familyasında yer almaktadır. Sansargiller familyasında yer alan diğer hayvanlar ise sansar, vizon, kokarca, porsuklar gelincik ve susamuru olarak bilinmektedir. Siyah ayaklı dağ gelinciği türünden yaklaşık olarak 1000 tane hayatta bulunuyor ve nesli tükenmek üzere olduğu bilinmektedir.


Sumatra Kaplanı
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Sumatra Kaplanı - Kurgu Gücü
Kedigiller familyasından olan Sumatra Kaplanı, dünyadaki en küçük kaplan alt türü olarak biliniyor. Endenozya'nın Sumatra bulunan türün ortalama uzunluğu 234 cm olup, ağırlığı 136 kilogramdır. Bilimsel adı Panthera tigris sumatrae olan bu türün nesli tükenmek üzere olan hayvanlar arasında yer alıyor.



Meksika Yunusu
Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar - Meksika Yunusu - Kurgu Gücü
Kalifornia'nın kuzeyinde yaşayan Meksika Yunusu ( Vaquita ), nadir görülen bir yunus türüdür. Ortalama ağırlıkları 100 ile 200 kilogram arasında olduğu tahmin edilmektedir. Bu türün hayatta kalan yaklaşık 200 ile 300 üyesi olduğu düşünülmektedir. Diğer adı Vaquita olan bu türünde nesli tükenmek üzere olan hayvanlar arasında yer aldığını söylemek mümkün.

İlginizi Çekebilir = Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi

2 yorum:

  1. 9 hayvandan sadece bir kac tanesini duydum bu yaşıma kadar ama her ne olursa olsun hayranları çok seviyorum hayvansiz bir ülke düşünmek kötü geliyor bana. Elimizde olan hayvaların canlarını yakmayalım hepsine sahip çıkalım

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten yaradanın sanatının bir eseri olarak görülen hayvanlarımızı bilinçsiz avlanma sebebiyle çoğu insanlar tarafından nesli tükendi bir çoğuda iklim koşullarına uyum sağlayamadığı için yaşamını yitirdi biraz bilinç ve bigi daha güzel bir hayat sağlayacaktır

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..