Yapay Zeka: Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi Ne Düzeyde - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Yapay Zeka: Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi Ne Düzeyde

Yapay Zeka Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi - Kurgu Gücü
Yapay Zeka: Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi Ne Düzeyde
Makalemizin içeriğinde kurgücü.com olarak bugün sizlere teknoloji geliştikçe bazı şeylerin daha fazla geliştiğini ve onlardan bir tanesi de yapay zeka olduğunu görerek yapay zeka hakkında bilgiler sunacağız. İşte bizde sizlere yapay zeka teknoloji dehası bir yöntemin gelişimi hakkında bilgiler sunmaya çalışacağız. Öncelikle merak edenler ve bilmeyenler için yapay zeka nedir ? sorusuna cevap vererek konumuza başlayalım.


Yapay zeka insale yapılan robot ve makinelere yüklenilerek doğal bir biçim göstermeyen sayısal akıl örneği diyebiliriz. Diğer bir tanım olarak ise yapay zeka, hedefe ulaşmanın azami ölçüye çıkarılmasını sağlamak ve çevresini tanımlamak için harekete geçirilmiş her bir cihaz olarakta adlandırılabilir. Öğrenme ve sorun çözmek gibi kavram özellikler taşıyan makineler olarakta söylenmektedir. Net bir fikir birliği olmayan yapay zeka hakkında sürekli çalışmalar yapılmaktadır.


Yapay zeka etkisi nedir ? Bu soruya cevap olarak şunu verebiliriz; Makineler veya robotlar çok yetenekli duruma geldikleri zaman zeka gerektirdiği düşünülmeyen bir kaç basit görevler yapay zeka kapsamında değerlendirilmeye alınmayabiliyor. İşte bu durumun oluşmasına yapay zeka etkisi adı verilmektedir. Buna binaen yapay zeka optik karakter tanıma kapsamında sayılmaz. Nedeni ise bu teknolojinin çok normal bir hale gelmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Yapay Zeka Nasıl Ortaya Çıktı-Yapay Zekanın Tarihi

Bilgisayar teknolojilerinin daha yeni yeni çıkmaya başladığı tarihlerde, Mathison Turing tarafında Makineler düşünebilir mi? sorusunun sorulmasıyla birlikte ilk adım atılmış oldu. Bununla birlikte 2. Dünya savaşı zamanlarında bilgisayarların gelişmesi ve bir çok askeri silah teknolojisinin ortaya çıkmasında en önemli etkenlerden olmuştur.


Yapay Zeka Kapsamında Değerlendirilen Yetenekler


Yapay zeka 2017 yılından itibaren oldukça gelişmeler kaydetti. Bu gelişmeler sonucunda oldukça yetenekli sonuçlar çıktı. Peki yapay zeka ne durumda ? Yapay zeka 2017 yılından itibaren iş sıralaması gerektiren içerik ağ dağıtımı, otonom, otomobiller, karmaşık veri, askeri simülasyonlar, insanların ne konuştuğunu anlama, fotoğraf/video çözümleme ve yüksek strateji gerektiren oyunlarda mücadele etme gibi yeteneklere sahiptir.

Yapay zeka dışında Bilim Adamları Yapay Bir Rahim İçinde Prematüre Kuzu Büyütmeyi Başardı konumuzu da inceleyebilirsiniz.

Yapay Zeka Kışı

Yapay zeka ilk defa 1956 senesinde akademik disiplin olarak ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine seneler içinde oldukça fazla ilgi duyulan yapay zekaya bir süre sonra fonlama eksikliği nedeniyle ilginin azaldı görüldü. İşte bu duruma da yapay zeka kışı adı verildi.

Yapay zeka nöral ağlar ve istatistik, ekonomi tabanlı ve olasılıklı istatistikler, matematiksel optimizasyon ve arama gibi bir çok aracı kullanmaktadır.


Yapay Zeka Alanı


Yapay zekanın faydalandığı bir çok alan vardır. O alanlar bilgisayar bilimi, psikoloji, yapay psikoloji, matematik, felsefe, dil bilimi ve bürolojik bilim olan belirlenmiştir. Yapay zeka alanı, insan aklının çok iyi tanımlayabileceği ve bir makinenin bu zekayı taklit edebileceği düşüncesiyle yola çıkılarak oluşturulduğu bilinmektedir.


Yapay Zeka Teknikleri


Bir çok yenilikten geçmiş ve geçmeye devam eden yapay zeka teknikleri 21. yüzyılda veri sayısındaki artış ve teorik anlama, bilgisayar teknolojisi alanındaki gelişmelerden yararlanılmıştır. Teknoloji endüstrisinde de oldukça önemli bir parçası olar getiren katmanlar bulunmaktadır.
İşte o katmanlar;

  • Sorun Çözme
  • Planma
  • Öğrenme
  • Bilgi
  • Algılama
  • Nedenlendirme

Bir yapay zekanın var olduğunu bilmek için yukarıda belirttiğimiz katmanların en az iki tanesine yanıt vermesi pratik olarak kullanılabilmesi için yeterli seçenekler olacaktır. Buna örnek vermek gerekirse algılama yeteneği olmayan bir yapay zekanın öğrenme şansı olamaz, planlama yapamaz, sorunu nedenlendirip çözemez. Bilgisi olmayan bir yapay zekanın sorun çözme ya da planlama yapma şansı yoktur.

Yapay Zekanın Kullanıldığı Başlıca Alanlar

Yapay zekalar bir çok alanda kullanılıyor. İşte günümüzde yapay zeka bilgisayar teknolojisinin kullanıldığı başlıca alanlar;

  • Akıllı Ev Sistemleri
  • Sanal Asistanlar
  • Güvenlik Sistemleri
  • Oyunlar
  • Sohbet ve Destek Botları
  • Akıllı Arabalar
  • Dolandırıcılığı Önleme
  • Satın Alma Tahmincileri

Yapay zeka oldukça fazla alanda kullanılmaktadır ama bizi ilgilendiren ve günümüzde aktif olarak kullanılan alanları sizin için bu konu içerisinde bildirdik. Yani yapay zeka hayatımızı pratikleştirmek adına oldukça çok alanda kullanılıyor.

Gördüğünüzde İnanmayacağız En İlginç 10 Kadın Çantası konusu da sizler için oldukça ilginç bulabileceğiniz konular arasında yer alıyor.

Yapay Zeka Nasıl Çalışır

Yapay zeka nasıl çalışır sorusuna cevaben; İlk olarak yapay zekanın hangi alanda kullanılacağı belirlenerek başlanır. Ardından belirlenen alana göre çözüm üretebilecek algoritmalar geliştirilmeye başlanır. Temelde yapay zekanın prensibi aynı olsa da her yapay Öğrenme İşlemleri

  • Makine Öğrenimi
  • Yapay Sinir Ağı
  • Derin Öğrenme
  • Bilişsel Süreç ( Örnek olarak Sophia verilebilir )
  • Bilgisayarla Görme ( Örnek olarak Sürücüsü olmayan otomobiller )
  • Doğal Dil İşleme ( Örnek iPhone modellerinde bulunan Siri )

Yapay Zeka 2018 Güncel

2018 senesinde yapay zekada lider ülke olarak, Abd ve Çin önde gidiyor. EY ( Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi )'nin 126 tane üst düzey yapay zeka profesyoneliyle gerçekleştirdiği ankette, Çin ve Abd yapay zeka lideri olarak çıktı.

Her sene teknolojinin biraz daha gelişmesiyle yapay zekada da gelişmeler oldukça artıyor. Yapay zeka 2018 senesinde kurum yapısını değiştirecek ve kaldıraç gücü daha yüksek olacak.
2018 senesinde yapay zekanın daha yaygın olarak benimseneceği söylenmektedir. Yönetimde çeşitliliğin şirketleri geleceğe taşıyacağını belirtildi. EY'nin yaptığı ankete göre yapay zekanın benimsenmesinin karşısındaki en önemli engeller; yetenek eksikliği %57 oranında çıkarken, karar alma süreçlerine dahil olamama %43 oranında çıktığı bildirilmiştir. Karaçar'ın söylemine göre yapay zeka milliyet, yaş, yetenek çeşitliliği ve cinsiyet farklılığı barındırmayan kurumların teknoloji çağında başarısız olacağını nedeninin ise inovasyon teknolojiye yatırım kadar insana yatırım yapmayı da içerdiğini söylüyor.

2018'de Yapay Zeka Kaldıraç Gücü Daha Yüksek Olacak

Şirketlerden istenilen şeyler arasında yapay zekaları kendi operasyonlarına dahil etmenin yollarını bulmaya çalışması robotik süreç için oldukça iyi fırsatlar yaratıyor. Robotik süreç otomasyonu ile yapay zekanın bir araya gelmesi yazılımın, şirketler için çok önemli bir değer yaratım mekanizmasına dönüşmesine fırsat olabilir.

2018'de Yapay Zeka Kurum Yapısını Değiştirecek

Dönüştürücü teknolojilerde liderlik yapay zekada olacağı belirtildi. Blockchain kullanımı araştırmalara göre bu sene oldukça artış göstermiştir. 2018'de artık yöneticiler yeni olan teknolojileri kendi değerine daha yüksek başarıda entegre etmek adına teknoloji uzmanlarıyla birlikte giderek daha fazla ortaklaşa iş yapıyorlar. Otelcilik ve Havayollarına benzer alanlardan daha fazla işlem yapan şirketler, müşteri deneyimini üst düzeyde tutmak için yapay zeka ve gelişmiş müşteri verisi kullanmaktadırlar.

Ayrıca yapay zeka hakkında çekilen filmlerde bulunmaktadır. Filmlerde yapay zekanın insanların yerini alacağı konusunda fikirler dönüyor. Daha fazla bilgiye ulaşmak için her zaman Kurgu Gücü sitemizi takipte kalın.

İlgili Konular
1- Antartika'da NASA'yı Bile Şaşırtan Buzulun Altındaki Canlı
2- Apple iPhone SE 2: iPhone 8 Tasarımlı 2020'de Geliyor!
3- Çin'in 17 Milyar Dolarlık Yeni Havalimanı Daxing Açıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..