Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ?

Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ? - Kurgu Gücü
Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ?
Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir  ve bakımı nasıl yapılır ? Yıldız çiçeği yetiştirmek zor mu ? bu gibi sorulara makalemizde cevap bulabileceksiniz. İnsanlar hayatın stresinden uzaklaşmak adına kendilerine oldukça farklı yollar arıyorlar. Kimileri hayvan bakıp stres atmaya çalışır, kimileri spor yapar stres atmaya çalışır. Kimileri ise çiçekleri severler ve stres atmak için çiçek yetiştirme yoluna başvururlar. İlle de stres gidermek için değil hobi olarak çiçek yetiştirenler olduğu gibi bu işin ticaretini de yapan kişiler oldukça günümüzde fazla.


Evde annelerimizin ufakta olsa bir bahçesi mutlaka vardır ve orada çiçekleri olur hep, onlara da gözü gibi bakarlar. Bazende bahçe değilde cam önüne saksı halinde koyarlar çiçeklerini, bahçeleri olmayan anneler. Görsellerde görülen çiçekler kendi yetiştirdiğimiz Yıldız Çiçekleridir. Bakımlarını düzenli bir şekilde yapmaktayız. Yıldız Çiçeği bakımı aslında çok kolaydır, fakat işi kendimiz zorlaştırmadığımız sürece. Yıldız çiçeği bakımı zor mudur diye soranlar için, kimine göre zor kimine göre ise çok basit gelebilir. Ayrıca konumuz içerisinde yıldız çiçeği özelliklerinin de neler olduğunu öğrenme fırsatına sahip olacaksınız.


Yıldız çiçeği yetiştirmek dışarıdan basit bir şey gibi görünse de aslında oldukça zahmetli bir durum olduğunu bilmekte fayda vardır. Şöyle düşünün, çocuğunuz olduğunu. Çocuğunuz için bezidir mamasıdır vb. şeyleri alır her gün düzenli bir şekilde doyurur ve onun ihtiyaçlarını düzenli bir şekilde karşılarsınız dimi ? İşte çiçeklerde bu şekildedir. Her gün sizden bakım ister.Su dökmeniz gerekirse su dökmenizi ister. Bunu size söyleyemez ama ileride kuruyup solduğunda nedenini düşündüğünüzde ah su vermeyi unutmuşum diyeceksiniz. Buna benzer şeyler işte. Konuya bu şekilde girişimizi yaptıktan sonra asıl konumuz olan Yıldız Çiçeğinden bahsedelim.

İlginizi Çekebilir : İstanbul Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri Ne Kadar ?

Yıldız Çiçeğinin orijinal adı Dahlia'dır. Dalya olarakta tanınmaktadır. Yetiştirmek isteyenler için yeterince kolay yetiştirildiğini söyleyebilirim. Yıldız Çiçeğinin binlerce çeşidi bulunmaktadır. Bunların boyutları 30 santimetreden başlayıp 2 metreye kadar çıkabilmektedir. Bu çiçeklerin renkleri, cinsleri, boyları, şekilleri ve gövde uzunlukları değişiklik gösterebilmektedir. Yıldız Çiçeği bileşikgiller familyasındandır. Dikine uzayan sürgünlerinin üzerinde almaşık dizili, gri/yeşil renkli ve mızrak birimli yaprakları vardır. Yaz ortasında açmaya başlayan bu çiçek türü sonbaharın ortalarına kadar açmış bir şekilde kalmaktadır.


Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ? - Kurgu Gücü
Yıldız Çiçeği Nasıl Yetiştirilir - Bakımı Nasıl Yapılır ?

Yıldız Çiçeğinin Ekilebileceği Uygun Toprak Türü

Yıldız çiçeği her türlü toprakta yetiştirilebilir fakat daha iyi olması açısından Yıldız Çiçeği biraz asitli ve suyu iyi süzebilen topraklarda yetişmesi daha iyi sonuç doğuracaktır. Toprağınıza Perlit katarak toprağınızı en verimli hale getirebilirsiniz. Asitliğini arttırmak içinde Torf+Kestane toprağını karıştırmanız iyi sonuç elde edecektir.


İlkbahar Mevsiminde Ekimi

Yıldız Çiçeğinin ilkbahar ve yaz boyunca günde en az 6 saat güneş görmesi gerekmektedir. Bahçenizin en iyi güneş alan yerine ekmenizi tercih ediniz. Bahçeniz güneş almıyorsa Yıldız Çiçeğini ekmeniz pek doğru bir tercih olmayacaktır. Yumruları dikmeden önce topraktaki çukuru yaprak çürüntüsüyle ya da sığır gübresiyle karıştırın. Ardından 20 cm derinliğe gömülmeli ve bol su ile sulanmalıdır. Çiçeğinizi diktiniz ve büyümeye başladığında ona bir destek oluşturun. Yani bir değnek ile destekleyin.

İlginizi Çekebilir : Güneş yanmasından korunma yolları nelerdir | Yüz yanması nasıl geçer ?

Yıldız Çiçeğini Sulama

İlk sulamayı yaptıktan sonra toprak kurumadan kesinlikle bir daha sulama yapmayın. Tabi ki bu durum çiçeğin filizlenmeye başlamasına kadar geçerli bir durumdur. 15 cm yi geçene kadar az az sulamaya devam edin. Bu aşamadan sonra hafta bir defa bolca sulamanız gerekmektedir. Güneşin kavurucu, sıcak olduğu dönemlerde daha fazla sulama yapabilirsiniz. Yıldız Çiçeği çok hızlı büyüme gerçekleştirir.


DİKKAT !
Bahçe Salyangozları ve Sümüklü Böcekler, Yıldız Çiçeğini yemeyi severler. O yüzden buna dikkat edin. Kışın don tehlikesine karşı, Yıldız Çiçeklerinin olduğu yerdeki toprağın üstüne torf + kuru yapraklar + kestane toprağı + sığır gübresi + saman + talaş karışımı yaymak gerekmektedir.

Yıldız Çiçeğinin Bakımı

Aslında yıldız çiçeği bakımı oldukça kolay olmakla beraber ilgi gerektiğini de bilmenizde fayda var. Çiçeklenme döneminde uzun çiçek saplarını kesmeyi unutmayın. Bitkiye zarar vermeyeceğinden emin olabilirsiniz. Açmaya hazır olan süngülerin yapraklarını kesmeye çalışın, bu vazolarınızda süreli çiçekli kalacaktır. Sezon bitiminde bitki kendi kendine geçene kadar yapraklı yeşil kısmı kesmeyin. Tüm yapraklar doğal olarak geçip, kuruyunca topraktan bekleyin ve 4 parmak yukarısından keserek geçen bitkiyi güzelce temizleyin. Soğuğun fazla olduğu bölgelerde, ilk donlardan sonra yıldız çiçeği soğanını sökün, havadar bir yerde 2-3 hafta kurumalarını bekleyin. Soğanlarınızı bu halde, kese kağıtlarında ya da kuru ( tamamen kurumuş ) torf içinde kışın 5-10 derece ısıda serin, nem almayan, karanlık bir yerde saklayın. Şunu da belirtmek gerekiyor ki yıldız çiçeği fidesini bir destekle bağlayın. Çünkü büyüdükçe yere düşüp kırılma olasılığı yüksektir.

İlgili Konu = Güzelavrat Otu Bitkisi Nedir, Neye Yarar, Zehirli Mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..