Virtopsi Nedir - Sanal Otopsi Hakkında Bilinmeyenler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Virtopsi Nedir - Sanal Otopsi Hakkında Bilinmeyenler

Virtopsi Nedir - Sanal Otopsi Hakkında Bilinmeyenler - Kurgu Gücü

Bu makalemizde sizlere dünyanın teknolojisi geliştikçe sağlık alanında da teknolojilerin geliştiğini ve bu teknolojilerden biri olan Virtopsi nedir ? Sanal Otopsi hakkında bilinmeyenler neler olduğunu sunmaya çalışacağız. sunmaya çalışacağız. Virtopsi Nedir ? Virtopsi Ne İşe YararVirtopsi ile Otopsi arasındaki fark nedir ? Virtopsi'nin kelime anlamı '' Sanal Otopsi '' dir. İki binli senelerin başında duyulmaya başlayan bir teknoloji ürünüdür.



Otopsiye göre daha göze hoş gelen ve otopsi gibi cesede dokunarak ya da bıçakla/neşterle değilde teknolojinin imkanlarından faydalanılarak yapılan bir yöntemdir. Bu teknolojiyle sistemin yüklü olduğu tüm bilgisayarlarda farenin bir tıklamasıyla ölüme dair tüm detayları görme imkanı sağlamaktadır. Yani üç boyutlu ve objektif bir şekilde her şeyini izlenimle imkanı sunmaktadır. Virtopsi teknolojisini ilk olarak Abd ordusunda askerlerin ölümleri ve yaralanmalarında objektif inceleme tekniği olarak kullanıldığı bilinmektedir.


Dover Hava Kuvvetleri Üssü'nde bu güne göre daha kısıtlı bir teknoloji kullanılmıştı. Günümüzde ise bu teknoloji oldukça geliştirilmiştir. Sistemin en iyi gelişimi 2006 senesinde İsviçre'de başlatılmıştır. O günden bugüne en üst düzey teknoloji yöntemi olarak kullanılıyor ve adli alanda yeni bir aşama geliştirilmiş olunuyor.




Resim içerisinde daha detaylı bilgi bulma imkanına sahip olacaksınız. 
Virtopsi Nedir - Sanal Otopsi Hakkında Bilinmeyenler - Kurgu Gücü


Virtopsi Nedir - Sanal Otopsi Hakkında Bilinmeyenler - Kurgu Gücü

Kurgu Gücü sitesi olarak sizlere tıp hakkında bir konu olan Virtopsi teknolojisinden bahsettik. Diğer konularımızı da inceleyerek farklı bilgiler elde edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Virtopsi gerçekten yeni çağın teknolojisinin geliştiğini gösteren muhteşem bir sistem

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..