2018 KPSS Başvuru Tarihleri ? KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır ? KPSS Ücretleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

9 Temmuz 2018 Pazartesi

2018 KPSS Başvuru Tarihleri ? KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır ? KPSS Ücretleri

2018 KPSS Başvuru Tarihleri ? KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır ? KPSS Ücretleri - Kurgu Gücü

Çoğu kişi Devlet memuru olmak için KPSS ye  başvuruyor. KPSS başvurusu nasıl yapılır ? KPSS başvuru tarihleri ne zaman ? KPSS en son başvuru tarihi ne zaman olacak ? KPSS Sınav ücretleri ne kadar ? bu konular KPSS sınavına girecek kişiler için oldukça önemli bir durum oluyor. Bu konumuzda sizlere 2018 KPSS sınavı hakkında aradığınız tüm bilgileri sunacağız. KPSS nin açılımını bilmeyenler için ; Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak adlandırıldığını sizlere bildirme gereği duyduk. Memur olmak isteyen adaylar için KPSS için detaylar belli olmuştur. ÖSYM tarafından düzenlenecek KPSS için detaylar yayınlandı. Bu sene KPSS ye girebilmek için ücretler biraz daha arttı. Konu içerisinde KPSS başvuru ücretini de bulma imkanınız olacaktır.



2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Başvuru Tarihleri
Devlet memuru olacak kişilerin heycanlı bekleyişi başladı. KPSS ile ilgili detaylar artık kesinlik kazandı.


KPSS Lisans Sınavı Başvuru Tarihleri ÖSYM'nin yayımlanan sınav takvimine göre KPSS Lisans sınavı 22 Temmuz 2018 de yapılacaktır. KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün 28 Temmuz 2018 de, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 2. gün 29 Temmuz 2018 de, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos 2018 de düzenleneceği bilgisi yayımlanmıştır. Bu sınav için başvurular 10 Mayıs 2018 ile 21 Mayıs 2018 Tarihleri arasında alınacaktır.


KPSS Ortaöğretim Sınavı Başvuru Tarihleri KPSS Ortaöğretim Sınavı için başvurlar 3 Temmuz 2018 ile 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sınav 7 Ekim 2018 de gerçekleşecek olup, sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır.


KPSS Ön Lisans Sınavı Başvuru Tarihleri Sınav için başvurular, iki yıllık bölümlerden mezun olan memur adayları için 28 Ağustos 2018 ile 12 Eylül 2018 arasında yapılacaktır. KPSS Ön lisan Sınav tarihi ise 4 Kasım 2018 olarak bildirilmiştir.


KPSS Sınav Başvurlarını Nasıl Yapabilirim?
Başvuru yapmak için sınava katılacak adayların başvuru merkezlere şahsi olarak gitmeleri zorunludur. Başvuruların resmi iş günü ve iş saatleri içinde alınacağını unutmayın. Yani hafta içi saat 08:00 ile 17:00 saatleri arasında başvuru merkezlerine giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru merkezlerini öğrenmek için Tıklayınız.


  • Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Formunuz olmalı.
  • Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslının yanında olması gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(AİS) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmi belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.
İlginizi Çekebilir : 2018 Ösym-YKS Sınavı AYT ve YDT Soru ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak ? Açıklandı

Bireysel olarak başvuru işlemi yapabilme hakkına sahip kişiler ise ÖSYM ye giriş yaparak ( TC Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak ) açıklamalar doğrultusunda başvurusunu yapıp ücreti yatırarak başvuru işlemlerini tamamlamış olacaklardır. İnternet üzerinden başvuru yapacaklar için başvuru tarihinin son günü saat 23:59 da başvuru kayıtlarının sona ereceğini unutmayınız.



KPSS Başvuru Ücretleri, Bu sene KPSS ye katılacak adayların yatıracağı miktar 60 TL olarak belirlenmiştir.

Ücreti Yatırabileceğiniz Bankalar

  • T.C. Ziraat Bankası
  • Akbank
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • Deniz Bank
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • PTT
  • Halk Bankası
Kurgu Gücü sizlere bu konuda KPSS hakkında bilgiler sundu. Umarım aradığınız bilgiye ulaşabilmişsinizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..