21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Ağustos 2018 Cumartesi

21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı

21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - Kurgu Gücü

Bedelli askerlik 21 gün şartı kalkması adına gençler sosyal medyaya akın ettiler. Son zamanlardan gündemde olan 21 gün zorunlu eğitimin kaldırılması için sosyal medya çalışmaları başladı. Sosyal medya üzerinden son 2 gün kala celp dönemlerine yoğun baskı uygulanmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden 2 günlük çalışma aldı başını gidiyor. Son iki gündür bedelli askerlik yapacak olanların 21 gün zorunlu eğitim şartının kaldırılması adına sosyal medya üzerinde oldukça baskı arttı.



Sosyal medya üzerinde yapılan bu baskılar git gide artmaya başladı. Toplamda #21günkalkıyor etiketiyle 23 binden fazla tweet atılmış durumda ve hala da tweetler atılmaya devam ediyor. Gençler sosyal medyayı seslerini duyurmak adına büyük bir fırsat olarak görüyorlar. Kimi işinden olmaması kimi de 21 gün zorunlu eğitimi gereksiz bulmasından dolayı tweet atıp seslerini gerekli mercilere duyurmaya çalışıyorlar.



Twitter'da Paylaşılan Tweetler
21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - Kurgu Gücü


21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - Kurgu Gücü


21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - Kurgu Gücü


21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - Kurgu Gücü


21 Gün Şartı Kalkıyor | Gençler Sosyal Medya Çalışmalarını Başlattı - Kurgu Gücü


Bakalım gençlerin yaptığı sosyal medya üzerindeki çalışma nasıl bir sonuç verecek. Yukarıdaki tweetlerde de görüldüğü gibi '' öğrenciye, doktora ayrı ayrı celp dönemi ayarlamanız mümkün değil o yüzden tek yapmanız 21günkalkıyor demeniz olacaktır '' diye tweetler atılıyor. Twetter'da paylaşılan bir tweette ise şu sözler yer alıyor '' Şu an da ülkemiz ekonomik sıkıntılardan geçerken tasarruf yapılması 1 kuruşun bile hesap edilmesi gerekirken 21 gün devlete milyarlarca lira masraf ve yük olacaktır 2011 ve 2014 te ekonomi iyi iken bile 21 gün temel eğitim yapılmadı 2018 de yapılması abes olur '' diyerek 21 gün zorunlu eğitimin devlete milyarlarca masraf yaratacağını belirtiyorlar.


21 gün şartının kalkmasının istenmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi olarakta '' Sivil Hayatın Devamlılığı '' olarak gösterilmektedir. Bunun dışında 21 gün şartının kalkması hem ekonomik açından devlete katkı sağlayarak giderlerin azalması sağlanacak hemde talebin daha fazla artmasını sağlayacaktır diye farklı farklı görüşlerde tweetler atılmaktadır. Bedelli askerlik yaş ve başvurusu hakkında bilgi almak için konumuzu inceleyebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Bu kadar yoğun tepkiye karşı kaldırılır muhtemelen 21 gün şartı

    YanıtlaSil
  2. Şimdi haklı olanda var olmayanda var. 12 ay askerlik yapan adamın işi gücü yokmuydu. Parasız olan insanlar askerlik yaparken neden parası olan adamlar askerlik yapmıyor! En azından 21 gün yapın ölmezsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya dediğin gibi haklısı da haksızı da var.30'luk adamlar var ya.Kaçak değil de adam okumuş tahsil yapmış ya da ciddi hastası vardır refakatçisidir diye raporla ertelemiştir.Var böyleleri.Zaten 30'una geldikten sonra (kaçak olmamak kaydıyla ama) bedelliden yararlansın.gideceği 21günse hiç gitmesin.Adam mazeretsiz bakaya kaçak dolaşmış tutanakla ceza yemiş.hadi gel affettim cezanı demek de garip tabi.Bir de şu var.Şuan askerdekilerin çoğu zaten bekar ve işini kurmamış hayat zorluğu nedir hiç çekmemiş 20'lik çocuklar.Askerlik bunlara yarar da 30'luk evli çocuklu işini düzenini kurmuş o yaşa kadar okumuş adam ne yapsın askerde.birkaç haftasonu kendi ilinde kursa gider gibi silah eğitimine katılsın yeter.

      Sil
    2. Aslında dediğiniz gibi silah eğitimi verilebilir. Devlet bunun için bir alan belirlese ve bu tür eğitimi kendi şehirlerinde günlük olarak 1 hafta falan görse olabilir

      Sil
  3. Karanlık Sır25.08.2018 18:47

    21 gün temel eğitim alınması şart.

    YanıtlaSil
  4. Bence kaldırılmasın hatta bedelli askerlik kalsın. Erkek dediğin askerliğini yapacak. Büyüklerimiz askerlik yapmayana kız vermezmiş eskiden. Şimdi nerdee.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..